اگر شما هم در شستن ظرف ها تنبل هستید و هر روز با کوله باری از ظرف های نشسته در سینک مواجه می شوید؛ این پست برای شما است.
تنبلی در ظرف شستن
یک شام خوب می تواند بهترین راه برای آرامش بعد از یک روز طولانی و پر استرس باشد و قطعا شما را در روحیه خوبی قرار می دهد.اما این حس خوشایند هنگام تمیز کردن آشپزخانه بعد از صرف غذا به سرعت ناخوشایند می شود. شاید بسیاری از ما به دلیل خستگی و یا حتی تنبلی این کار را به تعویق می اندازیم که البته کار روزانه ما را بیشتر می کند و باعث خستگی بیشتر افراد می شود.
اگر هر روز با این احساس دست و پنجه نرم می کنید، این نکات را بخوانید و به کار ببرید:
اگر حوصله این را ندارید که ظرف ها را خیلی سریع بشویید تا تلنبار نشود؛ بهتر است آن ها را مرتب و منظم روی هم و داخل سینک قرار دهید.
آشپزخانه به هم ریخته، کلافه کننده است. ممکن است آشپزخانه کمی نامرتب باشد ولی با جدا جدا چیدن و دسته بندی ظرف های کثیف، آشپزخانه تان اوضاع به ظاهر بهتری پیدا خواهد کرد. بنابراین اگر بعد از خوردن ناهار یا شام حال ندارید بلافاصله ظرف ها را بشویید حداقل آن ها را دسته بندی کنید چراکه با این کار رغبت تان برای رفتن به آشپزخانه و مرتب کردن آن ها بیشتر خواهد شد. ظرف های شبیه به هم را در داخل هم بگذارید تا دسته بندی شوند. با این کار ممکن است بعد از یک مهمانی حسابی، فقط ۳ یا ۴ دسته ظرف کنار سینک ظرفشویی داشته باشید.
نگذارید ظرف ها خشک شوند
اگر چربی، کثیفی و غذای باقی مانده به ظرف ها خشک شوند برای شستن آن ها باید وقت و انرژی بیشتری صرف کنید بنابراین اگر قصد دارید ظرف ها را با تأخیر بشویید، بهتر است مطمئن شوید که خشک نمی شوند. می توانید ظرف ها را در سینک بگذارید و روی آن ها کمی آب بریزید. لازم نیست حتما سینک را پر از آب کنید. حواس تان به مصرف و صرفه جویی در آب هم باشد.
زیادی طولش ندهید
اگر ظرف ها را خیس کرده اید تا سر فرصت به سراغ شان بروید، فقط یادتان نرود که شما یکسری ظرف کثیف توی آب دارید! فضای نمناک فضای مناسبی برای میکروب هاست. بنابراین در نخستین فرصت به آشپزخانه بروید و ظرف ها را بشویید تا از وقوع فاجعه جلوگیری شود.
بعضی وقت ها تأخیر ممنوع است
بعضی ظرف ها را حتما باید همان وقت بشویید وگرنه اضافه غذاها به آن ها می چسبد و به این سادگی جدا نمی شود. مثلا رنده از این دسته ظرف ها است. اگر همان لحظه بشویید چند ثانیه بیشتر طول نمی کشد ولی اگر تمیز کردن رنده را به تأخیر بیندازید باید با سیم ظرفشویی به جانش بیفتید.
بعضی ظرف ها باید با تاخیر شسته شوند
لازم نیست به زور ته قابلمه ای را که ته دیگ به آن چسبیده تمیز کنید یا به طورمثال اگر غذا را سوزانده اید، نباید همان لحظه قابلمه را تمیز کنید زیرا دارید انرژی و وقت خود را هدر می دهید. کمی در این ظرف ها آب بریزید و کنار بگذارید برای بعد.
چگونه ظرف ها را سریع بشوییم (با دست)
هیچ وقت نزارید ظرف ها روی هم تلمبار شوند و کار الان را به فردا نزارید چون فردا هم حتما ظرف های به این ظروف فعلی اضافه میشه و کار دوچندان خواهد شد پس اول تنبلی را کنار بگذارید.
همیشه ظروف کمتر چرب و چسبنده را ابتدا بشویید، معمولاً شیشه. سپس بشقاب ها و قاشق ها و گودال ها. در مرحله آخر ظروف و ماهیتابه ها را بشویید. برای انجام کار، باید به تدریج میزان مواد شوینده و آب گرم را افزایش دهید.
۱. غذای اضافی را در ظرف کوچکی بریزید و قبل از شستن ظروف تا حد امکان سعی کنید تا باقیمانده ای که به ظروف شما نچسبد باقی نماند.
۲. ظروف را همیشه قبل از شستن خیس کنید. اگر روغن روی ظروف زیاد باشد یا مدتی است که غذا روی ظروف مانده باشد، آب جوش روغن را تجزیه کرده و تمیز کردن ظروف را آسان می کند. استفاده از آب سرد برای حذف شیر و نشاسته را فراموش نکنید، آب سرد موثرتر است. برخی برای سهولت در کار خود سینک ظرفشویی را پر از آب می کنند و ظروفی را در آن می گذارند تا رطوبت را جذب کند و شستشو را آسان کند. آب جوش ۳ برابر این کار را برای شما بهتر انجام می دهد.
۳. با لیوان ها و بشقاب های حساس شروع کنید. همیشه از نازک ترین ظروف شروع کنید تا احتمال شکستگی و آسیب در هنگام شستشو به حداقل برسد. روال شستن ظروف باید از ظریف ترین و تمیزترین ظروف تا کثیف ترین و بادوام ترین ظروف باشد تا فرآیند شستشو در ابتدا پارچه و وسایل شستشو را آلوده نکند
۴. بعد از شستن هر بشقاب، آن را زیر شیر آب بگیرید و آبکشی کنید و سپس روی آب چکان کابیت خودتون بزارید تا خشک شود.