با فراگیر شدن بازی حکم شرعی همستر کمبت برخی کاربران به دنبال پیدا کردن حکم شرعی همستر کمبت هستند. البته فعلا ارزی در کار نیست و صرفا بازی است. اما از جهت جایز و غیر جایز بودن آن مراجع تقلید فتواهایی صادر کردند.
عدهای عقیده دارند بهدلیل ابهام در ساختار معاملات و ارزهای دیجیتال این کار ازنظر شرعی مشکل دارد و جایز نیست.در مقابل عدهای نیز آن را به بورس یا دیگر معاملات تشبیه کرده و ترید ارزهای دیجیتال را شرعی میدانند. در مجموع مراجع تقلید هریک جداگانه در این زمینه اظهارنظر کردهاند و نظرات متفاوتی دراینباره دارند که در ادامه میخوانید:
نظر مراجع تقلید درباره حکم شرعی نات کوین و همستر و بیت کوین
آیتالله العظمی خامنهای
رهبر انقلاب درباره خرید و فروش ارزهای دیجیتال تا حال حاضر فتوایی ندادهاند و عمل به قوانین موجود را توصیه میکنند.
ایشان عقیده دارند که رعایت قوانین رسمی کشور در این زمینه لازمالاجرا است: «حکم تولید و خرید و فروش ارز دیجیتال، مطابق قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی ایران است.»
آیتالله العظمی صافی گلپایگانی
از نظر آیتالله گلپایگانی ارز دیجیتال دارای مالکیت نبوده و بنابراین قابل خرید و فروش نیست.
با این حال اگر ارز دیجیتال را به فردی که مسلمان نیست، داده و در ازای آن وجهی دریافت شود، اشکال ندارد: «حرام و اکل مال به باطل است. والله العالم.»
آیتالله العظمی سیستانی
آیتالله سیستانی معامله ارزهای دیجیتال را جایز نمیدانند.
آیتالله هاشمی شاهرودی
آیتالله هاشمی شاهرودی به صراحت اظهار داشتهاند که با توجه به ابهاماتی که در مورد این نوع معاملات وجود دارد، استفاده از این پول جایز نیست.
آیتالله العظمی نوری همدانی
آیتالله نوری همدانی صریحا اعلام کردهاند که وارد شدن به این معاملات دارای اشکال است.
آیتالله العظمی شبیری زنجانی
آیتالله زنجانی اعلام کردهاند که اگر وجه دریافتی در مقابل کار حلال داده شود و خلاف قانون نباشد، اشکال شرعی ندارد: «چنانچه استفاده از اینگونه ارزها خلاف قانون باشد و نوعاً مفسده اقتصادی داشته باشد، خرید و فروش آنها اشکال دارد.»
آیتالله وحید خراسانی
آیتالله وحید خراسانی نیز در رابطه با حکم معاملات ارز دیجیتال اعلام کرده است که هرگونه خرید و فروش آن باطل است.
از نظر مراجع تقلید از آن جایی که رمزارزها پشتوانه دقیق و روشنی ندارند و درصورتی که با پولشویی و دور زدن حق حاکمیت، اقتصاد کشور را به خطر بیندازند از نظر شرعی مشکل دارند.
حکم شرعی همستر و نات کوین توسط آیت الله مکارم شیرازی چیست؟
متن پرسشی که از دفتر آیتالله مکارم شیرازی در مورد بازیهایی همانند همستر شده است به شرح زیر است:
طی یک ماه اخیر در بستر تلگرام، انواع مختلف بازی ها مانند نات کوین، همستر و … راه اندازی شده است که توجه بخش قابل توجهی از جمعیت کشور را به خود جلب کرده است.
مطابق وعده ای که مدیران این بازی ها داده اند پس از کسب امتیاز در قالب سکه، این سکه ها قیمت گذاری شده و قابل خرید و فروش خواهد بود. برای نمونه یکی از این بازی ها، فرآیندهای خود را تکمیل کرده و در نهایت تبدیل به ارز دیجیتال شده و هم اکنون عده ای از آن بهره مند شده اند.
به نظر حضرتعالی آیا مشارکت در این برنامه ها و کسب درآمد احتمالی از این روش مجاز است یا خیر؟
پاسخ: با توجه به ابهامات زیادی که این نوع ارزها دارند، از جمله اینکه منشاء استخراج آن روشن نیست و نیز غالبا اعتبار آن از سوی دولت ها پذیرفته نشده و همچنین منشاء سوء استفاده های زیادی شده است، معامله، سرمایه گذاری و درآمد حاصل از آنها جایز نیست.
همچنین، دفتر آیت الله ناصر مکارم شیرازی در پاسخ به سئوالی در مورد خرید و فروش ارزهای دیجیتال، موضع سالهای گذشته را اعلام و تصریح کرد: با توجه به ابهامات زیادی که ارزهای دیجیتال دارند، خرید و فروش و معامله آنها دارای اشکال است.
Tnt
سوال من اینه چرا همستر کومبت بده
خوب پول نمیدی خود شرکت داره کویین میده تلگرام از راه یوتوبری فروش محصولات همستر کومبت و جذب مخاطب وتو شبکه ایکس و یوتویوبش عضو شید کویین میده خوب اینها برای پول در میارن یوتویو بخاطر عضو زیاد سابسکرایب
و.. پول میده و همستر پیراهن وکلاه در سایت می فروشه و.. وپول در میاره بخشی شو هم به کسانی که توی همسترن میده
لان من موندم اشکال داره یانه
محمد
ملاک نظر اسلام شناس است
سجاد
قطعا نظر مراجع تقلید مهمتره
بنظر من پول بادآورده برکت زیادی نداره و یک اصل در فرهنگ ماست. بادآورده رو باد میبره. اگر با تحلیل فاندامنتال و تکنیکال جلو رفتی و نوع مبادله غیرقمار بود، اونوقت پولت جلاله وگرنه که نه