دهه ۶۰ خبری از گوشیهای هوشمند و بازیهای ویدیویی جذاب نبود ولی بعضی از بازیها چنان هیجانانگیز بود که میتوانستید ساعتها با آنها بازی کنید. شاید یادآوری خاطرات خوش کودکی باعث شده تا بسیاری از طراحان و سازندهای بازی تصمیم بگیرند بازیهای قدیمی را به سبک جدید ارائه کنند تا هم خاطرات خوش کودکی برای دهه شصتیها مرور شود و هم بچههای جدید با سبک آن بازیها آشنا شوند.
۶ اسباب بازی محبوب دهه شصت و هفتاد
آتاری تجربه هیجان واقعی
خیلی کم پیش میآید دهه شصتی یا هفتادی باشید اما نام بازی آتاری و سگا را نشنیده باشید. نسخه اصلی این بازی در سال ۱۹۸۹ وارد بازار شد و ایده آتاری دستی (بریکگیم) از روی بازی تتریس گرفته شده است. از مهمترین مزایای این بازی میتوان به تنوع زیاد بازی و اندازه متوسط آتاری اشاره کرد.
آتاری یکی از بازی های قدیمی در خانه است که اگر دهه شصتی باشید احتمالا نام بازی کنسول آتاری ۲۶۰۰ را شنیدهاید، این بازی بهعنوان اولین بازی کنسول شناخته میشود که معمولا دهه شصتیها خاطرات زیادی با آن دارند.
هفت تیر ترقه ای
مطمئنأ همه شما در دوران کودکیتان هفت تیر ترقه ای داشتهاید. هنوز که هنوزه اسمش که میآید یک عالمه خاطره از این اسباب بازی مهیج از جلوی چشمهایمان گذر میکند. چه مردم آزاریهایی که با آن نکردیم. گاهی اوقات ترقه را داخل تفنگ میگذاشتیم و در خانه ماشه را میکشیدیم. همه میترسیدند و حتی بعضی اوقات دعوایمان هم میکردند. اما آنقدر برایمان جذاب و هیجان انگیز بود که صدها بار دیگر هم این کار را تکرار میکردیم.
یویو
شما هم در دوران کودکیتان یویو داشته اید؟ حتمأ آن اول ها هم که تازه یویو خریده بودید به درستی نمی توانستید آن را بالا و پایین کنید ولی بعد از چندین بار تمرین، این بازی مهیج برایتان آسان شد و ساعت ها با آن مشغول بازی می شدید. گاهی هم با بقیه بچه ها که آنها هم یویو داشتند کنار هم می ایستادیم و یویو جذاب و دوست داشتنیمان را با نخی که داشت در دست می گرفتیم و به پایین می انداختیم و بالا می کشیدیم.
هر کس که می توانست یویو را پایین تر ببرد و سریع بالا بیاورد معلوم بود که مهارت بیشتری در این بازی دارد.اسباب بازی یویو آنقدر جذاب و جالب بود که در آن دوران کمتر بچه ای پیدا می شد که یک یویو برای خودش نداشته باشد.
تیله های شیشه ای
این گویهای کوچک شیشهای یادآور یکی از بهترین و جذاب ترین بازی های نوستالژیک در ایران میباشد. تیله بازی از قدیم در شهرها و روستاهای متفاوت ایران رواج داشته است. قبل از آنکه تیلههای شیشهای وجود داشته باشند بچهها با گردو یا توپهای کوچک گلی این بازی را انجام میدادند.
البته ممکن است در شهرهای متفاوت ایران تیله بازی را با نامهای مختلفی چون گلوله بازی، هل بازی بشناسند. همچنین ممکن است در شهرهای مختلف جزئیات بازی متفاوت باشد، اما اصول اصلی و کلی آنها یکسان است. درهرحال این اسباب بازی محبوب که مختص طبقه خاصی هم نبود، لحظات بسیار جذاب و شادی را برای ما در کوچه و محله رقم میزد.
کارت بازی
یکی دیگر از بازی های نوستالژی، کارت بازی فوتبال، ماشین و موتور بود. در این بازی ما تعداد کارت های بازی را باید بین بچهها پخش میکردیم. و کسی که بیشترین تعداد کارت بازی را جمع می کرد برنده بازی می شد.
روی هر کارت عکس یک بازیکن محبوب و پشت کارت اطلاعات او نوشته شده است. بعضی مواقع رقابت بر سر یک کارت خاص بود که حتی شاید اخر بازی کار به زد و خورد هم میکشید.
فرفره چوبی
فرفره های چوبی و رنگارنگ را به یاد دارید؟ همان هایی که با دوستانمان کف زمین می نشستیم و اگر فقط یک فرفره داشتیم نوبتی و اگر هر کس یکی داشت همه با هم شروع به چرخاندن آن می کردیم. با چه دقت و تمرکزی دستمان را بر روی دسته فرفره می گذاشتیم و آن را می چرخاندیم. مهم ترین چیز در بازی آن بود که فرفره چه کسی دیرتر از بقیه از چرخیدن می ایستاد و آن وقت او برنده این بازی هیجان انگیز می شد.
در پایان امیدواریم که همه شما با خواندن مطالبی که در خصوص اسباب بازیهای جذاب و نوستالژیک بود لحظات بسیار ناب و دلچسب بازیهای دوران کودکیتان را به یاد آورده باشید و با مرور این لحظهها حس شور و هیجان بسیار زیادی را تجربه کرده باشید. اگر علاقه مند به یاداوری خاطرات گذشته هستید میتوانید در دیبامگ نوستالژی های زیادی از لوازم التحریر نوستالژیک،، معمای کاربرد وسیله های نوستالژیکی و… را بخوانید و ببینید.