سعید جلیلی در اولین سفر انتخاباتی خود در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری با لباس کردی، با مردم کردستان در سنندج ملاقات کرد.
سعید جلیلی در اولین سفر انتخاباتی خود لباس کردی پوشید
تصویری از نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری با لباس محلی این شهر را مشاهده می کنید.
درباره سعید جلیلی بیشتر بدانید
سعید جلیلی متولد ۱۵ شهریور ۱۳۴۴ در شهر مشهد است. جلیلی سیاستمدار مستقل ایرانی، عضو شورای راهبردی روابط خارجی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران است. او از سال ۱۳۸۶ تا ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ نیز دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس گروه مذاکرهکننده هستهای ایران با کشورهای غربی بود.
وی پیش از این رئیس اداره بازرسی وزارت خارجه، مدیر بررسیهای جاری دفتر رهبری و معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بودهاست. جلیلی با شعار حیات طیبه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ نامزد شد و با کسب بیش از چهار میلیون رأی سوم شد.
سعید جلیلی که تجربه دو شکست در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سالهای ۱۳۷۸ و ۱۳۸۲ را در کارنامه داشت، در سال ۱۳۹۲ و با شعار «حیات طیبه» در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شد و با کسب بیش از چهار میلیون و ششصد هزار رأی (بیش از یازده درصد آرا)، سوم شد. در پی این شکست وی بیانیهای صادر و ایده تشکیل دولت در سایه را مطرح کرد. ایدهای که بعدها هم مورد تاکید وی قرار گرفت، به ویژه در پایان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ که وی برای دومین بار، این بار با شعار «جهاد بزرگ برای جهش ایران» وارد کارزار انتخابات ریاست جمهوری شد اما به نفع سید ابراهیم رئیسی از رقابت کنارهگیری کرد.
با انتخاب رئیسی به عنوان سیزدهمین رئیس جمهور کشورمان، جلیلی پیشنهاد حضور در دولت را نپذیرفت و بار دیگر بر پیشبرد برنامهاش یعنی دولت سایه تاکید نمود تا اینکه با شهادت رئیسی و هیات همراه در سفر استانی، موعد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تغییر کرد و سعید جلیلی هم در ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ با حضور در وزارت کشور برای انتخابات ریاستجمهوری دوره چهاردهم ثبتنام کرد.
«یک جهان فرصت، یک ایران جهش»، شعار انتخاباتی جلیلی در سومین تجربه کاندیداتوری در عرصه انتخابات ریاست جمهوری است؛ حضوری که با کسب حدود ۹.۵ میلیون رأی برای وی در دور اول انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم همراه شد که رتبه دوم جلیلی و راه یافتن به دور دوم انتخابات و رقابت با مسعود پزشکیان برای تعیین چهاردهمین رئیس جمهور ایران را به دنبال داشته است.
در دیبامگ بخوانید: ماجرای پای مصنوعی سعید جلیلی: چرا پای جلیلی مصنوعی است؟
نظر شما درباره این نامزد انتخاباتی چیست؟