عرق خارشتر برای چی خوبه؟ ۱۲ مورد از خواص خارشتر که کمتر کسی میدونه!

در این مطلب از دیبامگ به بررسی ۱۲ مورد از خواص بی نظیر خارشتر میپردازیم.

خارشتر درختچه ایست که ارتفاع کمی دارد و ساقه آن منشعب و خاردار است. شاید عجیب باشد اما این گیاه از خانواده حبوبات است. این گیاه ریشه های قوی در عمق خاک دارد بطوریکه طول ریشه های ان ال ۴۵متری عمق زمین نیز میرسد.  عرق خارشتر را که معمولاً Yavasa یا Javasa نامیده می‌شود، خواص زیادی برای سلامتی دارد. در این مقاله به بررسی فواید و خواص این گیاه خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.

خواص عرق خارشتر

عرق خارشتر تمامی خواص گیاه خارشتر را دارد. عرق خارشتر می‌تواند موجب تقویت سبستم ایمنی بدن شده و علاوه بر این مصرف عرق خارشتر برای کاهش وزن سریع و لاغری بسیار موثر است. از جمله خواص و فواید فوق‌العاده عرق خارشتر می‌توان به مواردی مانند درمان اسهال، پاکسازی روده‌ها، از بین بردن سیاه سرفه و تب و لرز و ضدعفونی کردن کلیه و دیگر نقاط بدن، بهبود و درمان بی‌خوابی، تصفیه خون، بهبود هضم غذا، از بین بردن رسوبات ناشی از مصرف نوشابه‌های گازدار، خاصیت آنتی بیوتیکی و غیره اشاره کرد. در ادامه به بررسی برخی از خواص عرق خارشتر می‌پردازیم.

عرق خارشتر برای تقویت دستگاه گوارش

عرق خارشتر موجب تقویت سلول‌های عصبی معده می‌شود و از این طریق دستگاه گوارش را تقویت کرده و موجب بهبود هضم غذا می‌شود. عرق خارشتر طبیعتی گرم داشته و از همین رو موجب تسکین معده دردهای ناشی از موادغذایی با طبع سرد می‌شود.

عرق خارشتر و بهبود یبوست و بواسیر

عرق خارشتر موجب بهبود روند هضم غذا می‌شود. از جمله خواص عرق خارشتر این است که مصرف عرق خارشتر موجب جلوگیری از ابتلا به یبوست و مشکلات بواسیر مانند سوزش، درد و تورم می‌شود.

عرق خارشتر به عنوان آنتی بیوتیک

عرق خارشتر را می‌توان یک آنتی بیوتیک طبیعی دانست. عرق خارشتر با تقویت سیستم ایمنی بدن از بدن در برابر عوامل بیماری‌زا مانند باکتری، ویروس، قارچ و غیره محافظت می‌کند. عرق خارشتر به تقویت سیستم ایمنی بدن با هر گونه عفونت و مشکلات تنفسی ناشی از سرما خوردگی، سرفه، آسم و برونشیت مبارزه کرده و به رفع و درمان آن‌ها می‌پردازد.

عرق خارشتر برای آرتروز

از دیگر خواص شگفت انگیز عرق خارشتر وجود خواص ضد التهابی در این عرق گیاهی است. عرق خارشتر می‌تواند التهاب را بهبود داده و موجب کاهش علائم و نشانه‌های بیماری آرتروز شود.

عرق خارشتر و بهبود التهاب فراگیر دهان

گفتیم که عرق خارشتر حاوی خواص ضدالتهابی بوده و می‌تواند موجب بهبود و درمان التهاب شود. عرق خارشتر می‌تواند موجب بهبود التهاب فراگیر مخاط دهان، لب ها، زبان و کام شود. قرقره کردن عرق خارشتر موجب تسکین نشانه‌های استوماتیت یا التهاب فراگیر دهان می‌شود.

عرق خارشتر و آلرژی

گیاه خارشتر می‌تواند برای کاهش علائم آلرژی در پوست.های حساس مفبد باشد که برای این منظور کافی است، پودر این گیاه با شیر یا گلاب مخلوط شده و بر روی موضع مورد استفاده قرار گیرد.

عرق خارشتر برای سنگ کلیه

از جمله خواص مفید عرق خارشتر داشتن خاصیت ادرار آوری است که مجاری کلیه و مثانه را ضدعفونی کرده و سموم بدن را دفع می‌کند. عرق خار شتر موجب دفع سنگ کلیه و سنگ نثانه شده و شست‌وشو دهنده‌ی کلیه‌ها است. بنابراین عرق خارشتر برای حفظ سلامت کلیه‌ها مفید است.

عرق خارشتر برای کبد

از دیگر ویژگی‌های عرق خارشتر می‌توان به تاثیر این عرق گیاهی در درمان کبد چرب اشاره کرد. عرق خارشتر با بهره‌مندی از قدرت پاک‌کنندگی و دفع سموم از بدن، می‌تواند تاثیر مهمی بر روی کاهش چربی کبد داشته و از این طریق موجب پیشگیری و یا درمان کبد چرب شود.

مفید برای فرسایش دهانه رحم

برای درمان فرسایش دهانه رحم و بواسیر، جوشانده گیاه خارشتر را به صورت موضعی و در حمام می‌توانید استفاده کنید.

خار شتر برای رفع آبریزش

جوشانده ریشه گیاه خارشتر برای رفع آبریزش بینی بسیار موثر است. برای رفع آبریزش، بهتر است این جوشانده را روزانه نیم ساعت قبل از غذا و به میزان ۴ قاشق غذا‌خوری و ۳ بار در روز مصرف کنید. آب تهیه شده از برگ‌های خارشتر را نیز می‌توان به عنوان قطره بینی استفاده کرد.

خارشتر برای رفع تب

گیاه خارشتر دارای خاصیت تب‌بر بوده و برای کنترل تب از آن استفاده می‌شود.

خارشتر برای عفونت‌های پوستی

این گیاه به عنوان یک دارو برای درمان عفونت‌های پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین از این گیاه به عنوان کرم تسکین دهنده پس از ناراحتی‌های پوستی ایجاد شده توسط آبله استفاده می‌شود.

انواع اشکال مصرفی خارشتر

خارشتر به اشکال مختلفی مصرف می‌شود:

عسل خار شتر

عسل خارشتر، زرد روشن است و طعم مطبوعی دارد. این عسل به سرعت تبدیل به کریستال می‌شود. عسل خار شتر حاوی بسیاری از عناصر کمیاب، اسیدهای آلی و ویتامین‌ها است. از خواص مصرف این عسل آن  است که فرد با مصرف آن، از خود در برابر عمل باسیل اسهال خونی و استرپتوکوک محافظت می‌کند.

پزشکان چنین عسلی را برای بیماری‌های دستگاه گوارشی توصیه می‌کنند، زیرا املاح و سموم اضافی را از بدن دفع می‌کند.

اگر چای را با افزودن چنین عسلی بنوشید، خستگی را از بین می‌برد. همچنین سرماخوردگی را نیز می‌توان با مصرف این عسل درمان کرد.

جوشانده ریشه خار شتر

  • برای تهیه جوشانده خارشتر ۲ قاشق چایخوری از ریشه‌ها را که از قبل خرد شده برداشته و داخل یک لیوان آب جوش می‌ریزیم.
  • این ترکیب را به مدت ۷ دقیقه می‌‌گذاریم تا دم کشیده شود و پس از ۳۰ دقیقه می‌توانید آن را میل کنید.

تمام این مایع را باید در یک نوبت صبح با معده خالی نوشید. این جوشانده اثر ملین دارد.

عرق خارشتر برای چه افرادی مناسب نیست؟

مصرف عرق خارشتر برای عده‌ای از افراد مناسب نیست و یا این که باید با‌احتیاط آن را مصرف کنند. از جمله این افراد به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

  • افرادی که طبع گرمی دارند و نسبت به گرمیجات حساسیت دارند
  • افراد مبتلا به اسهال خونی و حصبه
  • افراد مبتلا به آبله
  • همچنین خانم‌های باردار و شیرده در صورت نیاز باید تحت نظر پزشک از این گیاه استفاده کنند

 

 

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید