محسن پرویز را بهتر بشناسید: از فعالیت های ارشادی تا واکنش به ” زندگی پس از زندگی”!

محسن پرویز کیست؟ درباره وی در دیبامگ بخوانید.

دکتر محسن پرویز (متولد ۱۳۴۲) از نوزده‌سالگی و زمانی که به عنوان یک رزمنده در جبهه‌های دفاع مقدس حضور داشت، داستان‌نویسی را شروع کرد. او بین سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۹ معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. جزئیات بیشتر زندگی خصوصی و رزومه اجرایی ایشان را در این مقاله از دیبامگ بخوانید.

محسن پرویز کیست؟

محسن پرویز (متولد ۱۳۴۲ در تهران) پزشک و داستان نویس اهل ایران است. او بین سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۹ معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. زندگینامه پرویز سال ۱۳۴۲ در تهران به دنیا آمد. او سال ۱۳۶۰ در رشته ریاضی فیزیک دیپلم گرفت و به سربازی رفت.

پرویز دوران سربازی را در سپاه پاسداران و مناطق جنگی غرب گذراند. او بعد از خدمت وارد دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی تهران شد و سال ۱۳۷۱ دکترای طب عمومی گرفت.

پس از آن در سال ۱۳۷۷ دوره تخصصی فیزیولوژی را در دانشگاه علوم پزشکی تهران گذراند. دكتر پرويز از سال ۱۳۷۴ هم‌زمان با تحصيلات تكميلي و تخصصي خود به تدريس در دانشگاه پرداخت و در عين حال از فعاليتهاي فرهنگي و مطبوعاتي نيز غافل نماند.

او از طريق نوشتن داستانها، گزارش، مقاله و نقد ادبيات داستاني با بعضي از نشريات كشور همكاري داشته است.بعضی از آثار او عبارتند از: داستان‌های بلند معلم خودماني و بوی گل، بوی او و مجموعه داستان‌های عبدالله، ديگر از پرستوها خبري نيست، آن روز در كنار تو، ستاره‌اي در زمين، گنجشك و غربيل و ستاره.

فعالیت در وزارت ارشاد

او از سال ۱۳۸۵ با حکم محمدحسین صفارهرندی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سمت معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شد. از اولین فعالیت‌های پرویز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی لغو یارانه کاغذ بود. او هدف از انجام این کار را اعطای یارانه به کتاب‌ها، به عوض ناشران، دانست.

پرویز در چهار دوره رئیس نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بود و در دوران تصدی او، پس از دستور رئیس جمهور مبنی بر تغییر مکان نمایشگاه، نمایشگاه کتاب تهران به مصلای امام خمینی منتقل شد.

از جمله كارهای بنیادین وی در امور كتاب و كتابخوانی، در این مدت، برقراری جوايزی چون جلال آل احمد، گام اول، كتاب فصل احیا و تقویت دو جشنواره پروین اعتصامی و شعر فجر، برگزاری نخستین همایش شاعران ايران و جهان، تاسیس خبرگزاری كتاب ايران(ایبنا)، به عنوان تنها خبرگزاری تخصصی كتاب در ايران و جهان و بنیاد ادبیات داستانی و… بوده‌است.

در دوره مسئولیت او سه نفر مدیریت اداره کتاب را به عهده داشتند که پرویز دو نفر از آنها را به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی کرد: محمدعلی رمضانی و محمد اللهیاری فومنی. پیش از این دو نفر، مجید حمیدزاده عهده‌دار ریاست اداره کتاب بود که مدیریت او انتقادهای زیادی را برانگیخته‌بود.

دکتر محسن پرویز

فعالیت پس از معاونت وزارت ارشاد

پرویز به مدت کوتاهی پس از پایان مسئولیتش در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ریاست هیئت موسس انجمن قلم ایران انتخاب شد. او همچنین به سمت معاونت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران منصوب شد. پرویز در این دوران پایگاه رسمی خود را در شبکه جهانی راه اندازی نمود.

او در دهه‌های هشتاد و نود و از آغاز ۱۴۰۰ در دورۀ وزارت محمدحسین صفار هرندی و علی جنتی و محمدمهدی اسماعیلی از اعضای هیئت نظارت و سانسور پیش از چاپ کتب کودک و نوجوان بوده است.

پرویز به مدت کوتاهی پس از پایان مسئولیتش در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ریاست هیئت مؤسس انجمن قلم ایران انتخاب شد. او همچنین به سمت معاونت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران منصوب شد. در ادامه همراه با دیبامگ واکنش محسن پرویز را در فضای کجازی نسبت به نظر کاربران درباره یک برنامه تلوزیونی را بخوانید.

واکنش دکتر محسن پرویز در فضای مجازی برای “زندگی پس از زندگی”

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ دکتر پرویز در صفحه شخصی اش درخصوص ویژه برنامه رمضانی “زندگی پس از زندگی” نوشت: باید به سازندگان این برنامه خوب تبریک گفت. و البته مثل هر برنامه دیگری نقائصی هم دارد.

همه آنها که تجربه های مشابه (نزدیک به مرگ) داشته اند، می دانند که بیشتر آنچه در برنامه “زندگی پس از زندگی” گفته می شود، رخ نموده و حاصل توهمات تجربه گران نیست. (و البته این به معنای حجیت داشتن فرمایشات تجربه گران نیست؛ چه بسا برخی برداشتها و گفته ها قابل تشکیک باشد ولی اصل موضوع خدشه ناپذیر است.)

به عنوان یک “فیزیولوژیست” که کار تخصصی اش در حوزه علوم اعصاب است و خودم دست کم دوبار تجربه مشابه داشته ام، عرض می کنم که آنچه در آن لحظات دیده می شود، توهمات ذهنی نیست و چیزی فراتر از ماده و فعل و انفعالات سیستم عصبی ست.

دانش بشری هنوز در توجیه ارتباط روح و دستگاه عصبی ناتوان است و روانپزشکان یا نورولوژیستها یا نوروفیزیولوژیستهایی که ادعای دیگری دارند (غیر آنچه در این برنامه مطرح می شود)، باید دلایل علمی مدعایشان را عرضه کنند.

“زندگی پس از زندگی” یک برنامه تلوزیونی است که در ایام ماه مبارک رمضان هرشب ساعت ۱۸:۳۰ از شبکه چهار پخش میشد. این واکنش دکتر پرویز به انتقادهای کابران فضای مجازی به این برنامه در سال 1401 بوده است.

در دیبامگ بخوانید: رحیم عبادی کیست؟ درباره رئیس سابق سازمان ملی جوانان و پدرشوهر مرحوم آزاده نامداری بیشتر بدانید!

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید