علی عبدالعلی زاده کیست؟ عضو شورای راهبری انتخاب اعضا کابینه دولت چهاردهم

علی عبدالعلی زاده کیست؟

علی عبدالعلی زاده وزیر مسکن دولت اصلاحات یکی از اعضای شورای راهبری انتخاب اعضا کابینه دولت چهاردهم است. در این مقاله از دیبامگ نگاهی خواهیم داشت به زندگی شخصی و سیاسی این سیاستمدار. پس همراه ما در دیبامگ باشید.

درباره علی عبدالعلی بیشتر بدانید:

علی عبدالعلی‌زاده در سالِ ۱۳۳۳ در خانواده‌ای مذهبی در ارومیه زاده شد. پدر او معاونت شهرداری ارومیه را بر عهده داشت. وی دوران دبیرستان خود را در دبیرستان فردوسی ارومیه (چمران امروزی) گذراند و وارد دانشگاه تبریز در رشتهٔ مهندسی راه و ساختمان شد. او دارای مدرک تحصیلی دکتری می‌باشد. وی با چهره‌هایی چون سردار حسین علائی بنیان‌گذار نیروی دریایی سپاه، سرلشکر سیدیحیی رحیم صفوی فرمانده اسبق سپاه، سردار مهدی باکری فرمانده اسبق سپاه هم دوره بود.

علی عبدالعلی‌زاده سیاستمدار، کارشناس اقتصادی و مدیر ارشد اجرایی ایرانی است. وی در ادوار دوم و سوم مجلس شورای اسلامی، به عنوان نماینده ارومیه در مجلس حضور داشت، در فاصله سال‌های ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۶ استاندار آذربایجان شرقی بود و در دو دوره ریاست جمهوری سید محمد خاتمی، از ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ به عنوان وزیر مسکن و شهرسازی فعالیت نمود. وی در دولت روحانی مدتی به عنوان رئیس هیئت مدیره شستا و همچنین مشاور عالی وزیر کشور بود.

عبدالعلی‌زاده از فعالان در انقلاب ۱۳۵۷ بود و پس از انقلاب، به معاونت شهرداری ارومیه (مهدی باکری) منصوب شد. وی از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۳ معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی بود. در دوره‌های دوم و سوم، نمایندهٔ ارومیه در مجلس شورای اسلامی بود و از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه بشمار می‌آمد و در دوره‌ای نیز به عنوان مخبر این کمیسیون، فعالیت می‌کرد.

دکتر علی عبدالعلی زاده رییس ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان

عبدالعلی‌زاده در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی، برای مدت ۵ سال، از ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۶ استاندار آذربایجان شرقی بود. در دولت اصلاحات به ریاست جمهوری محمد خاتمی، برای مدت ۸ سال، وزیر مسکن و شهرسازی بود. در این مدت، روند ساخت آپارتمان در تهران و کلان‌شهرها، رشد چشمگیری داشت که عامل گرانی مسکن در تهران بود.

شرط عبدالعلی زاده برای ریاست ستاد پزشکیان چه بود؟!

علی عبدالعلی‌زاده، رئیس ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان گفت: «شرط من با آقا مسعود برای پذیرش ریاست ستاد انتخاباتی این بود که در صورت انتخاب شدن در کنار انجام کار‌ها و وظایفی که در دولت خواهد داشت نهاد دولت – ملت را احیا کند و او هم قبول کرد. اساس دموکراسی تشکیل نهاد دولت – ملت بوده است. دموکراسی مشخص می‌کند که ملت کیست، دولت کیست و چه حقوقی نسبت به یکدیگر دارند. نمی‌شود که فقط رای دهیم، اما نتوانیم سوالی کنیم یا همه پرسش‌های‌مان بدون پاسخ بماند. اگر به این کار توجه نشود برای نمونه در همین موضوع حجاب سی و چند دستگاه بودجه دریافت می‌کنند، اما نتیجه این بودجه‌ها چیست؟ اگر اساس نهاد دولت – ملت به درستی تنظیم شود نقش و جایگاه رسانه هم به درستی روشن می‌شود.»

مسعود پزشکیان و علی عبدالعلی‌زاده رییس ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان

به گزارش انصاف نیوز، وزیر مسکن دولت اصلاحات افزود: «فردی که در سازوکار حزب رشد می‌کند و به ریاست‌جمهوری می‌رسد می‌داند که پشتوانه تحلیلی دارد و باید با مشورت با جمعی، همکاران خود در دولت را انتخاب کند و نه به‌طور خودسرانه و هر کس رفیق و اطرافش بود. ریشه همه نگرانی‌های مطرح‌شده در این جلسه به این موضوع بازمی‌گردد که آقای دکتر پزشکیان حزبی نیست و کشور هم حزب ندارد.»

عبدالعلی‌زاده در ادامه تاکید کرد: «چالش دیگر به این بازمی‌گردد که ایران در حال حاضر کشوری انباشته از بحران‌هاست برای اینکه کسی حاضر نیست برای حل بحران سینه سپر کند و وقت اختصاص دهد. همه به دنبال این هستند که کار‌هایی را انجام دهند که در ۴ سال مسئولیت‌شان نتیجه دهد و به حل بحران‌هایی که بیشتر از این مدت زمان می‌برد نمی‌پردازند. در غیاب حزب دولت‌های چهارساله‌ی تک‌نفره به سمت حل چنین بحران‌هایی نمی‌روند. در نتیجه ضرورت دارد که از پزشکیان بخواهیم که ضمن رسیدگی به معیشت مردم، بیکاری و مسائل دیگر برای سامان یافتن تحزب در کشور هم گام‌های جدی بردارد.»

در دیبامگ بخوانید: تکنیسین کارخانه «جنرال موتورز» قبل انقلابی که به وزارتخانه راه یافت را بیشتر بشناسید: علی ربیعی کیست؟

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید