محمد جواد اذری جهرمی سیاست مدار و مدیر ارشد اجرایی ایرانی است. جهرمی که در دهه ۸۰ شمسی مدیرکل وزارت اطلاعات بود، در دولت دوازدهم به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات منصوب شد. وی در لیستی که دکتر محمدجواد ظریف به عنوان « اعضای شورای راهبری انتخاب اعضا کابینه دولت چهاردهم» منتشر کرد، حضور دارد. در ادامه اطلاعات و جزئیات بیشتر و کاملتری از این سیاستمدار جوان در دیبامگ خواهید خواند. پس با ما همراه باشید.
محمدجواد آذری جهرمی کیست؟
محمدجواد آذری جهرمی (زادهٔ ۲۵ شهریور ۱۳۶۰) سیاستمدار ایرانی است که در دولت دوازدهم سمت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را برعهده داشت. وی دانشآموختهٔ مقطع کارشناسی مهندسی برق از دانشگاه صنعت آب برق است و فعالیت شغلی خود را از سال ۱۳۸۴ به عنوان کارشناس فنی وزارت اطلاعات آغاز کرد.
آذری جهرمی در سال ۸۷ پدر خود را از دست داده است و همچنین در سال ۱۳۸۳ با همسر خود ازدواج کرد و دارای ۳ فرزند به نامهای سینا، محمد و علی است. در رابطه با شغل همسر آذری جهرمی صحبتهای متفاوتی در جریان است، اما اطلاعات دقیق و درستی از جزئیات شغل همسر محمد جواد آذری جهرمی در دسترس نیست.
پیشنهاد: حقایق رفع فیلتر شبکه های اجتماعی و رفع فیلتر تیک تاک و اسپاتیفای را در این نوشته بخوانید.
او از ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۳ مدیرکل امنیت سیستمهای ارتباطی سازمان تنظیم مقررات بود. او در سال آخر فعالیت دولت یازدهم، برای مدت کمتر از یک سال، از ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۶ به عنوان معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات (محمود واعظی) و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت فعالیت میکرد. وی نخستین وزیر جمهوری اسلامی ایران است که پس از انقلاب ۱۳۵۷ متولد شده است.
آذری جهرمی وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی در زمان قطع اینترنت با هدف کشتار آبان ۹۸ ایران بود. در روز جمعه ۱ آذر ۱۳۹۸ وزارت خزانهداری آمریکا محمدجواد آذری جهرمی را به دلیل اعمال قطع گسترده اینترنت در ایران، به فهرست تحریمها افزود.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
او از سال ۱۳۸۴ وقتی تنها ۲۴ سال داشت به عنوان کارشناس فنی وزارت اطلاعات در دوران تصدی غلامحسین محسنی اژه ای بر مسند وزیر اطلاعات کارش را شروع کرد و تا سال ۸۸ در این حوزه فعال بود. از سال ۸۸ وقتی ۲۸ ساله شد به عنوان مدیرکل امنیت سیستمهای ارتباطی سازمان تنظیم مقرات و ارتباطات وارد دوران مدیریتی شد و تا سال ۹۳ در این وزارت فعالت میکرد.
با معرفی آذری جهرمی به عنوان وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، ادعاهایی در خصوص حضور وی در بازجوییهای فنی برخی از بازداشت شدگان وقایع سال ۱۳۸۸ منتشر شد. آذری ضمن تکذیب این خبر، آمادگی خود را برای جلسه حضوری با کسانی که گفتهاند از آنها بازجویی کرده، اعلام کرد. و در توئیتی نوشت: «هیچگاه شغل بنده بازجویی یا مشاوره فنی آن یا تفتیش منازل نبوده است».
حسن روحانی در مرداد ۱۳۹۶ آذری جهرمی را به عنوان وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت دوازدهم به مجلس پیشنهاد کرد. وی در ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ با کسب ۱۵۲ رأی موافق، (پایینترین میزان رأی اعتماد مأخوذه در میان وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم) ۱۲۰ رای مخالف، ۷ رای ممتنع و ۹ رای باطله، از مجموع ۲۸۸ رای ماخوذه، از سوی نمایندگان مجلس دهم، رأی اعتماد گرفت و به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات انتخاب شد.
سید علی خامنهای دربارهٔ انتخاب محمدجواد آذری جهرمی به وزیری با ابراز خرسندی از انتخاب یک «وزیر جوان»، خطاب به وی گفت: «خداوند انشاءالله کمکتان کند. انشاءالله آمدنِ شما در دولت، تجربهٔ موفقی باشد. واقعاً تشنهٔ همین تلاش جوانانهٔ جوانها هستیم.»
شایان ذکر است که، وزارت دارایی آمریکا محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران را به دلیل «نقشش در سانسور سراسری اینترنت» تحریم کرد.
استیضاح آذری جهرمی
نمایندگان مجلس دهم و یازدهم بارها استیضاح آذری جهرمی را کلید زدند که آخرین پیگیری این استیضاح در خرداد ماه سال ۹۹ کلید خورد. بیتوجهی به شبکه ملی اطلاعات، وضعیت مبهم پیام رسانهای بومی، ضعف آنتن دهی تلفنهای همراه و قطع مکرر ارتباطات تلفنی مردم، موتورهای جستجوگر داخلی و … دلایل نمایندگان مجلس یازدهم برای استیضاح آذری جهرمی بود.
احضار به دادسرای فرهنگ و رسانه
صبح روز اول بهمن ماه سال ۹۹ خبری مبنی بر احضار آذری جهرمی به دادسرا در رسانهها منتشر شد. رسانههای منتسب به دولت، دلیل آن را خودداری از اجرای دستور فیلترینگ اینستاگرام اعلام کردهاند. اما دادستان کل کشور با اشاره به علت احضار وزیر ارتباطات و شایعات مطرحشده دربارهٔ آن، نسبت به نحوه انعکاس این موضوع و بی انصافی در این زمینه انتقاد کرد و گفت: اتهامات متعددی متوجه وزیر ارتباطات بوده و احضار آذری جهرمی به خاطر شکایت از وی بوده است.
طبق قانون وزیر ارتباطات به دلیل پارهای توضیحات در خصوص مسائل مختلف و شکایاتی که از بخشهای مختلف شد و به دادسرای تهران ارجاع شده بود؛ به دادسرا احضار شد.
در نهایت همان روز هادیان، مدیر روابط عمومی وزارت ارتباطات در صفحه شخصی خود نوشت: آذریجهرمی امروز به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار و در مورد اعلام جرمهای دادستان کل کشور علیه او، توسط بازپرس پرونده بازجویی شده است. پس از استماع و اخذ پاسخ، بازپرس دستور آزادی وزیر ارتباطات با قرار التزام را صادر کرده و وی هماکنون در محل کار حاضر است.
محمدجواد آذری جهرمی در کانال تلگرامی خود نوشت:
سوابق اجرایی
- کارشناس بخش معاونت فنی وزارت اطلاعات (۱۳۸۰ تا ۱۳۸۸) (در برهه از فعالیت آذری جهرمی در بخش معرفی وی در پرتال وزارت ارتباطات و اطلاعات حذف شده است)
- مدیرکل امنیت سیستمهای ارتباطی سازمان تنظیم مقررات (۱۳۸۸ تا ۱۳۹۳)
- عضو غیرموظف هیئت مدیره شرکت خدمات ارتباطی رایتل (۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵)
- عضو هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت (۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵)
- معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات (۱۳۹۵ تا ۱۳۹۶)
- کارشناس فنی وزارت اطلاعات از سال ۱۳۸۴تا ۱۳۸۸
- معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت از سال ۱۳۹۵
- عضو کمیسیون عالی تنظیم مقررات شورای عالی فضای مجازی
- عضو کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوای شورای عالی فضای مجازی
- عضو ناظر کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی عضویت در کمیته ارتباطات ستاد بحران کشور
- مجری طرح اجرای وظایف صیانتی و اجتماعی و فرهنگی در خصوص ارتباطات و فناوری ارتباطات
- مسئول کمیسیون مشترک ICT ایران و عراق
- مسئول کمیسیون مشترک ICT ایران و روسیه
- نماینده جمهوری اسلامی ایران در اجلاس APT
در دیبامگ بخوانید: تکنیسین کارخانه «جنرال موتورز» قبل انقلابی که به وزارتخانه راه یافت را بیشتر بشناسید: علی ربیعی کیست؟