سالهای دور از خانه با نام مشهور اوشین یک مجموعه تلویزیونی ژاپنی است که در سال ۱۹۸۳ توسط شبکه اناچکی ساخته شد. شخصیت اصلی این داستان، زنی است که «اوشین تانوکورا» نام دارد و در سنین پیری خاطرات زندگی سختش را از زمان کودکی تا بزرگسالی تعریف میکند.
اوشین شخصیتی بود که با پخش آن در ایران به سرعت محبوب شد.
سریال اوشین چه سالی در ایران پخش شد؟
اولین بار سال ۱۳۶۵ از شبکه دو پخش شد و خیلی زود به یکی از پرطرفدارترین سریال های تلویزیونی تبدیل شد. در آن سال ها به سریالی موفق می گفتند که در زمان پخشش خیابان ها خلوت شود. این به آن معنا بود که مردم هر کجا هستند خود را به خانه برسانند تا آن سریال را تماشا کنند. در سال ۶۵ این اتفاق برای سریال سال های دور از خانه افتاد.
پخش اوشین در تابستان سال ۱۴۰۳
بر اساس جدول پخش برنامههای شبکه تماشا، زمان پخش سریال سالهای دور از خانه (اوشین) هر شب ساعت ۲۰:۳۰ است. اگر در این ساعت موفق به تماشای این مجموعه نشدید، ساعات ۰۰:۳۰ بامداد ، ۶:۳۰ صبح و ۱۲:۳۰ ظهر روز بعد که زمان پخش تکرار سریال سالهای دور از خانه (اوشین) از شبکه تماشا است، میتوانید آن را دنبال کنید.
در دیبامگ بخوانید:
سرنوشت “یوشیکو تاناکا” بازیگر نقش اتسوکو در اوشین
زندگی و مرگ کایو | سرنوشت کایو در سریال اوشین چه بود؟
پخش سریال اوشین در جهان
مجموعه تلویزیونی اوشین در بیش از ۶۰ کشور جهان پخش شد.
این سریال، چینیها را با برنامههای سرگرمی ژاپنی آشنا کرد. در تایلند، زمان جلسههای هیئت دولت به گونهای برنامهریزی میشد تا با زمان پخش سریال تداخل نداشته باشد. همچنین در بانکوک، شمارگان یک روزنامه به دنبال انتشار هفتگی خلاصه قسمتهای سریال، به میزان ۷۰ درصد افزایش یافت. در هنگ کنگ یک فروشگاه زنجیرهای با نام «خانه اوشین» برپا شد که خوراکی و تنقلات ژاپنی میفروشد. بنیانگذار این فروشگاه زنجیرهای میگوید که کار خود را با «روحیه اوشین» (استقامت و سختکوشی) پیش میبرد.
چرا سریال اوشین در ایران محبوب شد؟
۱. در دهه ۱۳۶۰ پخش فیلم و سریال از تلویزیون امسال حالا رونق نداشت و اساسا سرگرمیهای زیادی در دسترس مردم نبود. در این وضعیت اگر سریالی کمی جذابیت داشت به راحتی در جذاب مخاطب موفق عمل میکرد. اوشین تانوکورا در پیری خاطرات زندگی سختش را از کودکی تا بزرگسالی تعریف میکند و این خط داستانی و این الگوی روایتی به اندازه کافی به ایجاد موقعیتهای جذاب راه میدهد.
۲. موضوع خانوادگی سریال به محبوب شدن آن در میان مردم کمک بسیاری کرد. در دهه ۱۳۶۰ فیلم و سریال و حتی کارتونهای کودکان باید پیام واضحی میداشتند و این پیام بدون مشکل توسط مخاطبان دریافت میشد. «سالهای دور از خانه» یا «اوشین» از این بابت هم سریالی مطلوب بود. شخصیت اصلی سریال، اوشین، در موقعیتهای مختلف بهترین رفتار را از خودش نشان میداد و به نوعی به بیننده میآموخت در زندگی و در مقابل سختیها چطور باید رفتار کند.
۳. در دهه ۱۳۶۰ که زندگی در ایران با جنگ و کمبودهای ناشی از آن برای عموم مردم همراه بود، مسئولان وقت بر ساده زیستی و دور از تجمل و ساختن با حداقلها تاکید زیادی داشتن و جامعه را به این سمت سوق میدادند. «اوشین» هم سریالی بود که این مفاهیم را تبلیغ و ترویج میکرد و از این حیث با ارزشهای رسمی جامعه و حتی تصور کلی مردم از شیوه زندگی سالم همسویی داشت. ایستادگی در برابر سختیها و استقامت در راه زندگی از عوامل محبوبیت این سریال نه فقط در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای دنیا بود.
ناشناس
بسیار سریال خوبی است وبه راحتی می توان با خانواده تماشا کرد چون به اخلاقیات توجه زیادی شده است.
ساناز
خیلی سریال قشنگیه منو میبره به زمان کودکیم
ناشناس
ایران با ابتکار خودش تونست از سریال آنچنانی فیلمی اینچنینی در بیاره
اینهمه های هوی نداره
مهم اینه جذابیتش بخاطر خانوادگی بودنش بود
چیزی که امروزه تو ارزش خانواده رو با تهاجم فرهنگی از بین بردند
مهدی احمدی
این فیلم درباره فقر درجنگ جهانی اول بودچرا هیروشیمابا خاک یکسان شد چند هزار نفر کشته شدن آخه برای چی بعداز صد سال اثار ویرانگرش وجود دارد
فرشاد
میدونید واقعیت دردناک اینه که بدلیل نبود تکنولوژی و همچنین جلوگیری از ویدئو و ماهواره و نبود کلوپ فیلم مردم مجبور به دیدن این آشغال شدن. و واقعا هم بهشون چسبید چون چیز دیگه ای نداشتن
اگه فیلم آشغال بود چرا در موردش نظر دادی
اگه فیامآشغال بود چرا نظر دادی
حمید
این سریال ژاپنی پر از صحنه های
پورن بود که ایران این سریال را خرید و تبدیل کرد به یک سریال آموزنده که خود ژاپن این سریال چند برابر بیشتر از آن که فروخته بود خرید
Zara
این سریال بعد ها ،ب سریال فقر و فحشا معروف شد.حالا دوباره بر چه اساسی اینو گذاشتن،خب حتما بازم با موقعیت الان جامعه ربط داره،این هم بیکاری،درآمد کم،خانوادهای از هم گسیخته و…….
مهدی
و جالب اینکه در کشوری مسلمان و یا مذهب شیعه، سریالی ژاپنی به نام اوشین باید الگوی ما در شیوه زندگی کردن باشد. کشوری که کتاب آسمانی ندارد، کشوری با مکتب شینتو، اعتقاد به چند خدایی …
حتی اعتقاد به توحید هم ندارند.
ز
همینطور است ک میگووییی