مهسا جاور دختر زنجانی مدال آور در رشته قایقرانی روئینگ ایران است. او به همراه زینب نوروزی برای اولین بار در تاریخ ورزش ایران در رشته قایق دو نفره موفق به کسب سهمیه المپیک شدند.
بیوگرافی مهسا جاور
مهسا جاور متولد ۲۲ اردیبهشت ۱۳۷۳در زنجان و قایقران زن روئینگ اهل ایران است. جاور فارغ التحصیل کارشناسی ارشد تربیت بدنی از دانشگاه زنجان است که اتفاقی و از ۱۵ سالگی وارد قایقرانی شده و از ۱۶ سالگی در تیم ملی می درخشد. پدرش آقای امیر جاور آرایشگر بوده و مادرش خانم لیلا ایمانی نام دارد و پدبزرگش شهید احمد جاور است. خانم مهسا جاور یک برادر به نام مهدی دارد.
این دختر زنجانی از سال ۱۳۸۹ از ۱۶ سالگی تمرینات خود را در تیم ملی قایقرانی شروع کرده و سال ۱۳۹۱ نخستین مدال خود را در مسابقات قهرمانی جوانان جهان دریافت کرد. اولین مسابقه بین المللی خود را سال ۱۳۸۹ در ۱۶ سالگی همراه تیم ملی در مسابقات قهرمانی آسیا تجربه کرده است که توانستند عنوان چهارمی رقابت ها را کسب نمایند.
سال ۱۳۹۷ بعد از بازی های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا به خاطر زندگی متاهلی و مادر شدن قایقرانی را کنار گذاشت و از سال ۱۳۹۹ ورزش خود را از سر گرفت و از ۱۴۰۰ در تیم ملی است. سال ۱۳۹۲ در ۱۹ سالگی با محسن محمد سیفی، قهرمان ووشو ازدواج کرد و سال ۱۳۹۸ صاحب دختری به نام منیل شد اما این زندگی در سال ۱۴۰۱ به جدایی ختم شد.
محسن محمدسیفی اعلام کرد تا آبان ۱۴۰۲ بیش از چهار میلیارد مهریه پرداخته اما هنوز هم درگیر پرداخت مهریه است و دربارهٔ آن میگوید: ” یکسری اتفاقات در زندگیام افتاد و بخشی از آن بحث جدایی از همسر سابقم بود. آن خانواده ولکن داستان نیستند و اذیت میکنند و به روشهای مختلف فشار میآورند و مطمئنم حتی راضی نبودند در بازیهای آسیایی مدال بگیرم. چند روز پیش در فضای مجازی اعلام کردم که خودم درخواست جدایی دادم و نزدیک چهار میلیارد نیز پول پرداخت کردم. دیگر یک آدم باید چه کار کند تا دست از سرش بردارید. ”
حضور در بازیهای آسیایی
وی تنها سهمیه قایقرانی روئینگ ایران در بازیهای المپیک تابستانی ریو ۲۰۱۶ را کسب کرد و در این مسابقات در رده بیست و هشتم قرار گرفت. او به همراه زینب نوروزی برای اولین بار در تاریخ ورزش ایران در رشته قایق دو نفره موفق به کسب سهمیه المپیک شدند.
او توانست در بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ به میزبانی کره جنوبی، اینچئون به همراه سولماز عباسی، حمیرا برزگر و نازنین ملائی در ماده چهار نفره جفت پاروی سبکوزن بانوان، به جایگاه سوم و نشان برنز بازیها دست یابد. او در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا مدال نقره روئینگ را بدست آورد. جاور همچنین در بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ موفق به کسب دو مدال نقره در بخش دونفره دو پارو و چهارنفره دو پارو شده است.
قهرمانی آسیا ۲۰۱۶
مهسا جاور پس از حضور در المپیک ۲۰۱۶ ریو به مسابقات آسیایی چین اعزام شد. مهسا جاور در روئینگ تکنفره سنگینوزن بانوان با حریفانی از سنگاپور، چین تایپه، کره، چین و تایلند رو به رو شد و در نهایت با کسب رده سومی صاحب مدال برنز شد. در روئینگ چهارنفره تک پاروی سنگینوزن بانوان نیز تیم ایران با ترکیب نازنین ملائی، نازنین رحمانی، مهسا جاور و فرحناز عشقی در رده سوم آسیا ایستاد و مدال برنز کسب کرد.
افتخارات بین اللملی
- مدال نقره روئینگ چهار نفره زنان در مسابقات آسیایی ۲۰۱۳ لوآن چین
- مدال نقره روئینگ چهار نفره زنان در بازی های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا اندونزی
- مدال برنز روئینگ چهار نفره زنان بازی های آسیای ۲۰۱۴ اینچئون کره جنوبی
- مدال برنز روئینگ تک نفره سنگین وزن بانوان در مسابقات آسیایی چین
- مدال برنز روئینگ چهار نفره تک پاروی سنگین وزن بانوان در مسابقات آسیایی ۲۰۱۶ چین
- دریافت مدال طلای قهرمانی آسیا در سال ۱۴۰۱
مسابقات المپیکی
اولین مسابقه جاور در المپیک ۲۰۲۴ پاریس به همراه همگروهی او زینب نوروزی در روئینگ دونفره سبکوزن در روز یکشنبه ۷ مردادماه، ساعت ۱۳ اغاز میشود.
مهسا جاور و زینب نوروزی در مرحله شانس مجدد دونفره در بخش روئینگ دونفره سبکوزندر روز دو شنبه ۸ مردادماه از ساعت ۱۲:۳۰ به رقابت میپردازند.
گروه روئینگ دو نفره ایران در مرحله بعد در صورت صعود در روز چهارشنبه ۱۰ مرداد ماه مرحله فینال C دونفره را در ساعت ۱۱:۱۲ آغاز و نیمه نهایی A و B را از ساعت ۱۳:۰۴ اغاز خواهند کرد.
این دو بانوی قایقرانی ایرانی در روز جمعه ۱۲ مردادماه در روئینگ دونفره سبکوزن درصورت صعود از مرحله قبل، ساعت ۱۲:۴۸ مسابقه خود را اغاز میکنند.
در دیبامگ بخوانید: فاطمه مجلل کیست؟ بیوگرافی پرچمدار کاروان ورزش ایران در مراسم اختتامیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس