بوکسور زن ایتالیایی مبارزه را در مسابقات المپیک پاریس در مقابل حریف الجزایری که دارای کروموزم های مردانه بود، رها کرد!
ماجرای مسابقه جنجالی بوکسور زن ایتالیایی درمقابل حریف الجزایری:
آنجلا کارینی بوکسور ایتالیایی پس از اینکه مبارزه خود با ایمان خلیف الجزایری را پس از 46 ثانیه در مبارزه ای که جنجال بزرگی را در المپیک به پا کرد، رها کرد، گریه کرد.
خلیف یکی از دو بوکسوری است که علیرغم محرومیت از مسابقات جهانی زنان در سال گذشته به دلیل رد شدن در تست صلاحیت جنسیتی، مجاز به مبارزه در المپیک است.
در صحنههای بسیار پربار در ورزشگاه شمالی پاریس، اولین مشت خلیف بند چانه کارینی را جدا کرد و ضربه دوم به چانهاش کوبید و شورتش را خونی کرد. بعد از مشت های متعدد کارینی به گوشه خود برگشت و دستش را بالا برد. پس از اینکه الجزایری برنده اعلام شد، او با گریه به زانو افتاد و از دست دادن با خلیف خودداری کرد.
کارینی فاش کرد که بعد از اینکه ضربه ای شدیدتر از همیشه خورده بود بیرون کشیده بود و می ترسید بینی اش شکسته شود. کارینی گفت: «دلم شکسته است. من برای احترام به پدرم به رینگ رفتم. بارها به من گفته شد که من یک جنگجو هستم اما ترجیح دادم برای سلامتی خود توقف کنم. من هرگز چنین ضربه ای را حس نکرده بودم.»
این بازیکن 25 ساله اهل ناپل افزود: برای مبارزه وارد رینگ شدم. من تسلیم نشدم، اما یک مشت خیلی درد داشت و به همین خاطر گفتم بس است. با سرم بالا میرم بیرون
«بعد از مشت دوم، پس از سالها تجربه، درد شدیدی در بینی احساس کردم. به اندازه کافی گفتم، چون نمی خواستم. بعد از ضربه مشت به بینی نتوانستم مبارزه را تمام کنم. پس بهتر بود به آن پایان داد.
“من تکه تکه شده ام، چون یک جنگنده هستم، آنها به من یاد دادند که یک جنگجو باشم. من همیشه سعی کرده ام با شرافت رفتار کنم، همیشه با وفاداری کشورم را نمایندگی کرده ام. این بار نتوانستم چون دیگر نمی توانستم بجنگم. صرف نظر از کسی که در مقابلم داشتم، که به من علاقه ای ندارد، صرف نظر از همه ردیف ها، فقط می خواستم برنده شوم. من میخواستم با کسی که در مقابلم بود روبرو شوم و بجنگم.»
کارینی در پاسخ به این سوال که آیا بهتر بود پیش از آن کنار بکشم، گفت: “من کسی نیستم که به راحتی تسلیم شوم. نه، حتی اگر می گفتند ما دعوا نمی کنیم، من هرگز قبول نمی کردم. من ذهنیت جنگجو دارم. این بار من موفق نشدم درد زیادی روی بینی ام احساس کردم. گفتم بسه. این برای من یک شکست نیست – برای من اگر وارد رینگ شوید، بدون توجه به هر چیز دیگری قبلاً برنده شده اید. من اینجا نیستم که قضاوت کنم این به من مربوط نیست که بگویم منصفانه است یا نه. من فقط کارم را انجام دادم. موفق شدم با سر بالا بروم. من یک زن بالغ هستم؛ وقتی احساس میکنم نمیتوانم ادامه دهم، تسلیم نمیشوم، این شأن را دارم که به اندازه کافی بگویم. من متقاعد شده بودم که برنده خواهم شد، متمرکز و آرام بودم. اما این مشتها به بینی درد میکند، گفتم بس است.»
کارینی گفت که قضاوت در اختیار من نیست که آیا خلیف باید از مسابقه منع می شد یا خیر. “من کارم را انجام دادم.”
خلیف برای صحبت با بیبیسی کوتاه توقف کرد و گفت: من برای طلا اینجا هستم. “من با هر کسی می جنگم، با همه آنها می جنگم.”
ریم آلسالم، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور خشونت علیه زنان و دختران، نگرانی خود را از آنچه روی داده است، ابراز کرد. او در توییتی نوشت: «آنجلا کارینی به درستی از غرایز خود پیروی کرد و ایمنی بدنی خود را در اولویت قرار داد، اما او و سایر ورزشکاران زن نباید بر اساس جنسیت خود در معرض این خشونت فیزیکی و روانی قرار می گرفتند.
جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا، گفت: «به نظر من ورزشکارانی که ویژگی های ژنتیکی مردانه دارند نباید در مسابقات زنان پذیرفته شوند. و نه به این دلیل که می خواهید علیه کسی تبعیض قائل شوید، بلکه برای محافظت از حق ورزشکاران زن که بتوانند در شرایط برابر رقابت کنند.
دیروز وقتی او نوشت «من می جنگم» احساساتی شدم زیرا فداکاری، سر، شخصیت، مطمئناً در این چیزها نقش دارند. اما پس از آن مهم است که بتوانیم در زمین های مساوی رقابت کنیم و از نظر من این یک مسابقه یکسان نبود.»
قبل از مبارزه، کمیته بینالمللی المپیک به دلیل اجازه دادن به خلیف و لین یوتینگ از چین تایپه برای رقابت در رده زنان در این بازیها مورد انتقاد قرار گرفته بود. لین قرار است روز جمعه در پاریس با سیتورا توردیبکوا از ازبکستان در یک کشتی پر وزن روبرو شود.
سال گذشته، هر دو مبارز از مسابقات قهرمانی زنان جهان در سال 2023 محروم شدند، و عمر کرمله، رئیس بینالمللی بوکس آماتور گفت که آزمایشهای DNA “ثابت کرد که کروموزوم XY دارند و بنابراین حذف شدند”. XY ترکیبی از کروموزوم ها در مردان است، در حالی که XX ترکیبی از کروموزوم ها در زنان است.
روز چهارشنبه، IBA گفت که خلیف ابتدا از تصمیم آنها به دادگاه داوری ورزش درخواست تجدید نظر کرده بود “اما در طول فرآیند درخواست تجدید نظر را پس گرفت و تصمیم IBA از نظر قانونی لازم الاجرا شد.” گفته می شود که یو تینگ حکم خود را به چالش نکشیده است.
IBA همچنین مستقیماً از IOC انتقاد کرد که قوانین سختگیرانه کمتری برای المپیک پاریس دارد. وی افزود: «مقررات متفاوت IOC در مورد این موضوعات، که IBA در آن دخالتی ندارد، سؤالات جدی را در مورد عدالت رقابتی و ایمنی ورزشکاران ایجاد می کند.
پنجشنبه شب، IOC بیانیهای صادر کرد که تایید کرد هر دو بوکسور مقررات ورود خود را رعایت کردهاند و سالهاست که در مسابقات بینالمللی بوکس در رده بانوان شرکت کردهاند.
در ادامه این بیانیه آمده است: «همانند مسابقات قبلی بوکس المپیک، جنسیت و سن ورزشکاران بر اساس پاسپورت آنها تعیین می شود.
IOC همچنین IBA را به تغییر قوانین جنسیت خود در اواسط مسابقات جهانی سال گذشته متهم کرد. در این بیانیه آمده است: «تجاوز کنونی به این دو ورزشکار کاملاً مبتنی بر این تصمیم خودسرانه است که بدون هیچ رویه مناسبی اتخاذ شده است، به ویژه با توجه به اینکه این ورزشکاران سالها در مسابقات سطح بالا شرکت میکردند». چنین رویکردی برخلاف حکمرانی خوب است.»