تیکتاک (به انگلیسی: TikTok) یک رسانه اجتماعی رایگان است که برای سیستمعاملهای آیآواس و اندروید در دسترس است. تیکتاک در آغاز با عنوان دوئین در سپتامبر ۲۰۱۶ در چین عرضه شد و عرضه آن برای خارج از چین، با عنوان تیکتاک و در سال ۲۰۱۷ صورت گرفت. تیکتاک به کاربران اجازه میدهد که ویدئوهایی از ۳ ثانیه تا ۱۰ دقیقه ساخته و بارگذاری کنند و از نمایش آنان درآمدزایی دلاری داشته باشند.
در چند روز گذشته برخی از کاربران ادعای رفع فیلتر تیک تاک را مطرح کرده و اذعان کردند می توانند بدون نیاز به فیلتر شکن تیک تاک را روی گوشی خود باز کنند. در این نوشته از دیبامگ سعی داریم واقعیت این اتفاق را بررسی کنیم.
همه چیز در مورد شایعه رفع فیلتر تیک تاک
بعد از رفع فیلتر اسپاتیفای نوبت به خبر رفع فیلتر تیک تاک رسید. البته خبر رفع فیلتر شبکه های اجتماعی تنها مربوط به این پلتفرم نیست و پلتفرم هایی مانند pinterest و دیسکورد هم هستند و کاربران ایرانی می توانند بدون نیاز به استفاده از VPN به این پلتفرم ها دسترسی داشته باشد. همین امر برای کسانی که به این شبکهها علاقهمند هستند و می خواهند بدون محدودیت از آنها استفاده کنند، خبر خوبی است.
اما باید در نظر دشته باشید که این اخبار تنها از سوی برخی از کاربران ایرانی مطرح شده و فعلاً هیچ اخبار رسمی درباره رفع فیلتر تیکتاک و سایر شبکهها در دسترس نیست. احتمال وجود مشکلی دوباره در سیستم فیلترینگ نیز همچنان وجود دارد. به این معنی که بر اساس تجربیات گذشته، ممکن است در محدودیتها یا فیلترهایی بر روی این شبکهها اعمال شود. بنابراین، بهتر است کاربران اخبار را به درستی دنبال کنند و منتظر خبرهای رسمی باشند.
در هر صورت این امر می تواند برای کسانی که به این پلتفرمها علاقهمند هستند، یک خبر امیدوار کننده باشد. این شبکهها به یک رسانه اجتماعی محبوب در سراسر جهان تبدیل شدند و امکان ارتباط و اشتراکگذاری محتوا را برای کاربران فراهم می کنند.
فیلتر تیک تاک؛ چه زمان و چگونه؟
از ۲۱ مهر ۱۳۹۸ بهصورت یکطرفه از سوی تیکتاک دسترسی کاربران ایرانی قطع و توسط کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه که وظیفه سانسور اینترنت برای مردم ایران را دارد هم فیلتر شدهاست. این اپلیکیشن برای بیشتر کاربران حتی با فیلترشکن نیز در دسترس نیست و بهطور کلی از کار افتادهاست. به گزارش کاربران، تنها راه دسترسی به تیکتاک در ایران، درآوردن سیم کارت گوشی و رفع هر نوع شناسایی از جانب تیکتاک به موقعیت ایران است. البته تیکتاک با برنامه چینی خود یعنی DouYin از ایران پشتیبانی میکند ولی این برنامهٔ تیکتاک از زبان فارسی پشتیبانی نمیکند و فقط به زبان چینی موجود است. از تیرماه ۱۴۰۲ اخبار مبنی بر انتشار تبلیغ کالاهای ایرانی در این پلتفرم از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران منتشر گردیدهاست.
در ۱۳شهریور ۱۴۰۲ برخی از خبرگزاری های ایران خبر از رفع تحریم این برنامه برای ایرانیان دادند.
یه گوزو ی بدبخت
هعی ، من که تیک تاک ندارممم