پس از روی کار آمدن دولت جدید، چند روزی است که برخی از کاربران ادعا می کنند می توانند بعضی از شبکه های اجتماعی را بدون نیاز به فعال کردن فیلتر شکن روی گوشی های همراه خود باز کنند. اما واقعیت این خبر که باعث خوشحالی برخی از ما شده است چیست؟ آیا رفع فیلتر شبکه های اجتماعی شایعه است؟ با ما همراه دیبامگ باشید تا داستان رفع فیلتر شبکه های اجتماعی را بررسی کنیم.
داستان رفع فیلتر برخی از شبکه های اجتماعی چیست؟
شبکههای اجتماعی «تیکتاک»، «پینترست» و «دیسکورد» هم مانند «اسپاتیفای» برای کاربران برخی اپراتورها بدون نیاز به VPN در دسترس قرار گرفته است و کاربران ایرانی درحالحاضر میتوانند بدون تغییر IP، به این پلتفرمها دسترسی داشته باشند. وبسایت «فریپیک» (Freepik) نیز که خدمات خود را برای کاربران ایرانی مسدود کرده بود، درحالحاضر بدون محدودیت در دسترس است.
این در حالی است که هنوز هیچیک از نهادهای رسمی و مسئولان دراینباره اظهارنظری نکردهاند اما براساس اتفاقات مشابه پیشین، احتمال وجود اختلالی دوباره در سیستم فیلترینگ نیز در میان است
البته صرف نظر از تحریم صورت گرفته توسط اسپاتیفای و تیک تاک در قبال کاربران ایرانی، این پلتفرمها از داخل کشور هم مسدود شدهاند. در نتیجه حتی اگر شرکتهای توسعهدهنده این پلتفرمها اقدام به رفع تحریم کابران ایرانی کرده باشند، کماکان باید فیلتر داخلی هم برداشته شود تا همه بتوانند بدون نیاز به فیلترشکن به آنها دسترسی باشند.
هرچند اسپاتیفای در سال ۱۳۹۸ کاربران ایرانی را تحریم کرده بود، مدتی بعد گزارشهایی مبنی بر رفع تحریم شنیده شد. همچنین تابستان سال گذشته «بایت دنس» (ByteDance)، توسعهدهنده تیک تاک، تحریم این شبکه اجتماعی برای کاربران ایرانی را برداشت. پیش از رفع تحریم تیک تاک، کاربران باید از نسخههای جایگزین این برنامه استفاده میکردند ولی بعد از آن کاربران توانستند اگرچه با وی پی ان، به نسخه اصلی آن دسترسی پیدا کنند.