خلاصه داستان، معرفی عوامل و بیوگرافی بازیگران سریال گیلدخت

معرفی کامل سریال گیلدخت، خلاصه فیلم، معرفی بازیگران و عوامل سریال و بیوگرافی بازیگران سریال گیلدخت را در این نوشته خواهید خواند.

گیل‌دخت مجموعه تلویزیونی ایرانی در ژانرِ درامِ تاریخی به کارگردانی مجید اسماعیلی، تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی و نویسندگی مجید آسودگان است که در سکوت خبری از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا آبان ۱۴۰۰ در گیلان و تهران تصویربرداری شد. این سریال در ۶۰ قسمت تولید شده‌است. گیل‌دخت از ۱۹ آبان ۱۴۰۱ در شبکه یک و شبکه آی‌فیلم پخش می‌شد و تا ۱۲ خرداد سال ۱۴۰۲ روی آنتن بود. در این نوشته از دیبامگ به ذکر خلاصه، معرفی عوامل فیلم و بیوگرافی بازیگران سریال گیلدخت می پردازیم.

خلاصه داستان سریال گیلدخت

داستان سریال گیلدخت از این قرار است که آصف میرزا برادر زاده مظفر الدین شاه در پی به دست آوردن گلنار دختر تقی خان است و این خاطرخواهی رنگ و بویی از عشق حقیقی ندارد. او رقیبی سرسخت به نام اسماعیل میرشکار داشته که از قضا گلنار نیز دلباخته اوست.

اسماعیل میرشکار سریال گیلدخت از رفقای قدیمی آصف و تفنگ چی های تقی خان بوده که با نامه نگاری های عاشقانه سند قلب گلنار را ۶ دانگ از آن خود می کند. روزی گلنار با هزار نقشه که از ذهن خلاق ندیمه وفادارش سرچشمه می گرفت موفق به خروج از عمارت با هدف تماشای معرکه ای شد که اسماعیل نیز در آنجا حضور داشت.

علت دشواری خروج از عمارت و رفتن به میدان روستا یا به عبارتی محل برگزاری معرکه مخالفت های سرسختانه و متعصبانه خان برای محبوس کردن دخترش گلنار بود تا مبادا آفتاب و مهتاب رنگش را ببینند.

سرانجام گلنار سریال گیلدخت با پوشیدن لباس ندیمه ها خود را سر قرار عاشقانه با اسماعیل رساند که سردسته تفنگ چی ها اتفاقی آنها را در خلوت و مشغول ابراز دلدادگی ها دید و پس از رسیدن این خبر به گوش تقی خان اتفاقات تلخی رقم خورد. اسماعیل میرشکار به دستور تقی خان بازداشت و شکنجه شد تا بلکه عاشقی برای همیشه از سرش بپرد اما شعله های این عشق بیش از پیش در قلب او و گلنار زبانه کشید.

احترام سادات همسر تقی خان در سریال گیلدخت که شاهد بی تابی دخترش گلنار بود تنها راه نجات اسماعیل میرشکار را پا در میانی خانم گل دایه دوران کودکی همسرش دید.

خانم گل سریال گیلدخت با پیغام و پس پیغام ها خودش را نزد تقی خان رساند و با یک فنجان دمنوش دست ساز و کلام نافذش حکم آزادی اسماعیل میرشکار را از او گرفت.

اسماعیل میرشکار تبعید شد تا جانش را بردارد و برود اما او که اتفاقی از نقشه آصف میرزا برای حمله به عمارت تقی خان مطلع شد برای هشدار خود را دوباره نزد پدر گلنار رساند. تقی خان که از دیدن دوباره میرشکار خونش به جوش آمد مجدد دستور حبس و شکنجه او را صادر کرد. در همین گیر و دار سر و کله آصف میرزا و کاروانش که عمه اش طاووس الملوک و صفی الدوله مشاور یا به عبارتی مغز متفکر خاندانشان در راس آن بودند در عمارت تقی خان پیدا شد.

اسماً این ورود خواستگاری اما رسماً شبیه به اعلام جنگ بود زیرا آصف میرزا با عطش به زانو درآوردن تقی خان و اطلاع از نفرت قلبی گلنار نسبت به خودش، مانند مار زخمی شد که هیچ تفنگداری نمی توانست جلوی ورودش به عمارت را بگیرد، بنابراین شما بنویسید خواستگاری و بخوانید دمیدن در شیپور جنگ.

وحشت بر عمارت تقی خان حاکم شده بود و نگرانی در چشم همه ساکنان آن موج می زد که صدای گلوله شلیک شده از تفنگ آصف میرزا در مغز نگهبان محبس اسماعیل میرشکار خبر از یک جنگ تمام عیار داد. آصف میرزا برای گرفتن انتقام سراغ میرشکار رفت و در این حین که سیل گلوله و آتش میان وفاداران تقی خان و همراهان آصف میرزا رد و بدل می شد، مهربان بانو ندیمه خائن احترام سادات درب ورودی حیاط را برای باقی سربازان خاندان مظفر الدین شاه باز کرد.

راه نجات اسماعیل میرشکار با حمله ناگهانی گلنار به آصف میرزا باز و فرصتی برای مقابله او با دشمنان فراهم شد. سرانجام این نبرد تسلیم اهالی عمارت تقی خان، ناپدید شدن اسماعیل میرشکار و فراری شدن گلنار شد.

اکنون تقی خان در محبس، احترام سادات چشم انتظار و نگران دخترش زیر سایه سنگین طاووس الملوک رقیب عشقی قدیمی اش که روزگاری تقی خان دست رد بر او زد و آصف میرزا در تعقیب گلنار و تلاش برای پیدا کردن اسماعیل میرشکار بود که هیچکس اطلاعات درستی از سرنوشت او نداشت.

بازیگران سریال گلیدخت

رامتین خداپناهی در نقش صفی الدوله

سعید چنگیزیان در نقش آصف میرزا

فریبا متخصص در نقش احترام سادات

صالح میرزاآقایی در نقش شازده مفخم

فخر الدین صدیق شریف در نقش کدخدا

حبیب دهقان نسب در نقش زین العابدین

محمد فیلی در نقش حکیم

نفیسه روشن در نقش آمنه

یوسف صفری بختیاری در نقش چاوش

میترا رفیع در نقش گلنار

سعید راد در نقش میرزا رضا

محمود پاک‌نیت در نقش تقی‌خان

شقایق فراهانی در نقش مهربان‌بانو

رامتین خدا پناهی در نقش صفی‌الدوله

ثریا قاسمی در نقش خانم گل

رضا اکبر‌پور در نقش اسماعیل

یاسمن معاوی در نقش فیروزه

یوسف صفری بختیاری در نقش چاوش

فریبا متخصص در نقش احترام‌السادات

پریوش نظریه در نقش طاووس‌الملوک

حمید ابراهیمی در نقش عباسقلی

حبیب دهقان‌نسب در نقش زین‌العابدین

فخرالدین صدیق شریف در نقش کدخدا

امین میری در نقش زهرمار خان

رؤیا جاوید‌نیا در نقش شوکت‌السلطنه

محمد فیلی در نقش حکیم

صالح میرزاآقایی در نقش شازده مفخم

بیتا معیریان در نقش صفورا

سارا والیانی در نقش آسیه

مجید سعیدی در نقش امیر نظام

نفیسه روشن در نقش آمنه

مرتضی نجفی در نقش قاسم‌خان

زیبا بنماران در نقش نرگس

پویا حاجی در نقش رضا احتشام

محمد رنجبر در نقش رنجبر

سعید بابایی در نقش صفدر

احمد داوودی در نقش نصیر

فرهاد شهریزی در نقش سنجر

حسین میرزائیان در نقش هوشیار

مهدی مهاجری در نقش حسن

رضا نصرت‌پور در نقش مسلم

برنا اعتمادزاده در نقش باقر

بهزاد محسنی در نقش سلیمان

صبا گرگین‌پور در نقش ایرج

سعیده جمشیدی در نقش ملیحه

محبوبه صادقی در نقش لیلی

فرزانه وهاب در نقش گوهر

زهرا میری در نقش انسیه

علی عطایی در نقش حور مصیب

یاسمین خلخالی در نقش دلیله

هدی خنجری در نقش بشرا

علی گلشنی در نقش رحمت

پریا انوری در نقش عشرت

ندا اکبرپور در نقش ربابه

مانی آخشی در نقش اکبر

عوامل سریال گیلدخت

کارگردان : مجید اسماعیلی

تهیه کننده : محمدرضا شفیعی

نویسنده : مجید آسودگان

طراح لوگو : حسام حاجی پور

مدیر فیلمبرداری: پیمان عباس‌زاده

تدوین: خشایار موحدیان، الهه ایزدی

آهنگساز: مسعود سخاوت‌دوست

صدابردار: علی عدالت‌دوست

طراح صحنه: عباس حاج‌درویش

طراح لباس: سمیرا شجاعی

طراح گریم: کامران خلج

مدیر تولید: سعید نظری

دستیار یک کارگردان: امیر سلیم‌خانی

دستیار دوم کارگردان: محمد رنجبر

منشی صحنه: مهین شهبازی

عکاس: محمد‌حسن هندی، بهار عسگری

مدیر برنامه‌ریزی: علی جودی، حمید همتی

برنامه‌ریز: بیتا آصفی

فیلمبردار: سجاد سبحانی

دستیار طراح صحنه: ایمان رجبی

فیلمبردار پشت صحنه: حمیده باقر‌پور

مدیر تدارکات: علی حصاری

طراح جلوه‌های بصری: علی سجادی Pixelist Studio

اصلاح رنگ و نور: فائزه نظری Pixelist Studio

طراح جلوه‌های میدانی: ایمان کرمیان

طراح بدلکاری: محمدرضا جنگی

صداگذاری و ترکیب صدا: امین شریفی، علی پزشکی

بیوگرافی بازیگران سریال گیلدخت

میترا رفیع در نقش گلنار

میترا رفیع متولد ۱۲ آذر ۱۳۷۳، بازیگر و کارگردانی توانمند در عرصه هنر ایران است. او در سال ۱۳۸۷ با بازی در نمایش نقطه‌چین‌های متصل به تو اثر امیرحسین شفیعی، گام در عرصه هنر گذاشت و درطول سال‌های پرفراز و نشیب، با تلاش و پشتکار، پله‌های ترقی را یکی پس از دیگری پیمود.

رفیع با بازی در فیلم کمدی “کلمبوس” در سال ۱۳۹۷، نخستین تجربه خود در سینما را کسب کرد و با حضور در فیلم “من می‌ترسم” در همان سال و سریال “از سرنوشت” در سال ۱۳۹۸ به شهرتی درخشان دست یافت.

این بازیگر جوان و با استعداد، در سریال پرطرفدار “گیلدخت” نیز به ایفای نقش پرداخته و با بازی درخشان خود، درخششی دیگر به کارنامه هنری خود افزوده است.

رشته فعالیت‌های هنری میترا رفیع به بازیگری در تئاتر، سینما و تلویزیون محدود نمی‌شود و او در کارنامه خود تجربیات موفقی در زمینه کارگردانی تئاتر نیز دارد.

محمود پاک‌نیت در نقش تقی خان

محمود پاک‌نیت با سال‌ها حضور در عرصه هنر و نقش‌آفرینی‌های ماندگار، به‌عنوان یکی از پیشکسوتان و اسطوره‌های بازیگری در کشورمان شناخته می‌شود. او در دهم دی ماه سال ۱۳۳۱ در کازرون چشم به جهان گشود و در سال ۱۳۵۶ با ورود به عرصه هنر، مسیری پرافتخار در خلق آثار ماندگار آغاز کرد. او در طول این سال‌ها، کارنامه‌ای پربار و درخشان برای خود رقم زده است که دریافت مدرک درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد مهر تأییدی بر توانایی و استعداد او است.

سعید راد در نقش میرزا رضا

سعید راد با نام اصلی احمد سعید حق‌پرست متولد ۴ آبان ۱۳۲۵ از برترین بازیگران مرد ایرانی است. او که فعالیت هنری خود را پیش از انقلاب ۵۷ آغاز کرد، با بازی در فیلم‌های ماندگار، نام خود را در تاریخ سینما ثبت کرد.

راد با بازی در فیلم‌های “صبح روز چهارم” و “تنگنا”، دو جایزه از جشنواره سینمایی سپاس را به خود اختصاص داد و به‌عنوان یکی از برترین بازیگران آن دوره شناخته شد؛ اما دوران پرفروغ راد در ایران دیری نپایید. او پس از بازی در فیلم “عقاب‌ها”، ممنوع‌التصویر و از کشور خارج شد.

این بازیگر پس از سال‌ها دوری از وطن، در سال ۱۳۸۷ به ایران بازگشت و فعالیت هنری خود را از سر گرفت. بازگشت او به سینما، نوید روزهای درخشان دیگری را برای این هنرمند توانمند به ارمغان آورد. وی در سال ۱۳۹۰ با بازی در فیلم “گیرنده”، جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد را از جشنواره فجر دریافت کرد و بار دیگر توانایی خود را به اثبات رساند.

پویا حاجی رضا در نقش احتشام

پویا حاجی رضا بازیگری جوان و آینده‌دار با درخشش در نقش احتشام در سریال گیلدخت، نام خود را در میان ستارگان نوظهور دنیای بازیگری مطرح کرد. حاجی رضا که پیش از این در نمایش‌های آهو و قاسم آباد هنرنمایی کرده بود با گیلدخت برای اولین‌بار در قاب تلویزیون ظاهر شد و توانست با بازی درخشان خود، نظر مخاطبان و منتقدان را به خود جلب کند.

رامتین خداپناهی کارگردان سریال گیلدخت با کشف استعداد پویا حاجی رضا، نقشی کلیدی در معرفی این بازیگر جوان به عرصه بازیگری داشت. این بازیگر جوان نیز در صفحه شخصی خود به این موضوع اشاره کرده و از خداپناهی به‌عنوان حامی و مربی خود یاد کرده است.

رامتین خداپناهی در نقش صفی الدوله

خداپناهی هنرمندی توانمند و پرکار در عرصه‌های مختلف هنری، در سال ۱۳۵۰ در شهر گرگان چشم به جهان گشود. او در خانواده‌ای هنرمند پرورش یافت و از همان دوران کودکی، با دنیای هنر آشنا شد.

این آشنایی، مسیر زندگی او را به‌طورکلی دگرگون کرد و او را به سوی خلق آثار ماندگار در عرصه‌های مختلف هنری از جمله بازیگری، کارگردانی، تدریس و حتی مجری‌گری رهنمون ساخت.

وی پس از دریافت مدرک کارشناسی، در سال ۱۳۷۸ به‌صورت حرفه‌ای قدم در عرصه بازیگری گذاشت. ابتدا با بازی در تئاتر “کشتی نوح” و سپس در فیلم “ارتفاع پست” به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا، استعداد خود را به نمایش گذاشت.

وی با خانم مهسا عظیمی طراح صحنه سینما و تلویزیون ازدواج کرده و ثمره این ازدواج دختری به‌نام پاییز است که با حضورش در برنامه کودک شو شبکه نسیم، برای مخاطبان شناخته‌شده‌تر شد.

ثریا قاسمی در نقش خانم گل، دایه تقی خان

ثریا قاسمی متولد ۲۸ آذر ۱۳۱۹ بانوی اول سینمای ایران، نامی درخشان در تاریخ هنر این سرزمین است. او که در خانواده‌ای هنرمند به دنیا آمده، از همان دوران جوانی با عشق و علاقه‌ای وافر، قدم در عرصه بازیگری گذاشت و با تلاش و پشتکار به جایگاهی بالایی در عرصه هنر و بازیگری دست یافت.

قاسمی فعالیت هنری خود را از اوایل دهه ۱۳۴۰ آغاز کرد و درطول سال‌های پرفرازونشیب، با نقش‌آفرینی‌های ماندگار در فیلم‌ها و سریال‌های متعدد، قلب میلیون‌ها ایرانی را تسخیر کرد.

او در سال ۱۳۷۹ برای بازی در فیلم “مارال”، سیمرغ بهترین بازیگر زن ایرانی جشنواره فجر را به خود اختصاص داد و بار دیگر توانایی و استعداد بی‌نظیر خود را به اثبات رساند.

این بازیگر پیشکسوت در سال‌های اخیر نیز با حضور در فیلم‌ها و سریال‌های برجسته، همچنان درخشش خود را حفظ کرده است. وی در سال ۱۳۹۵ برای بازی در فیلم “ویلایی‌ها”، جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل را از جشنواره فجر دریافت کرد و نشان داد که همچنان در اوج پختگی و هنر خود قرار دارد.

نفیسه روشن در نقش آمنه

نفیسه روشن نیز به‌عنوان بازیگر در نقش آمنه در سریال گیلدخت به ایفای نقش پرداخت. او متولد ۱۳ اردیبهشت ۱۳۶۱ در تهران از ستارگان بی‌بدیل سینمای ایران است. روشن پس از گذراندن دوره دبیرستان، در رشته حقوق اسلامی از دانشگاه آزاد فارغ‌التحصیل شد و در کنار تحصیلات آکادمیک، فعالیت هنری خود را نیز آغاز کرد.

او در دوران نوجوانی عضو گروه تئاتر مدرسه و کلاس‌های تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود و پس از آن، در دوره‌های مقدماتی بازیگری استاد حمید سمندریان شرکت کرد.

وی در ۱۹ سالگی با ایفای نقش در سریال “روزهای به یادماندنی” برای اولین‌بار بازی جلوی دوربین را تجربه کرد و در سال ۱۳۸۵ با نقش‌آفرینی در یکی از اپیزودهای سریال “کلانتر” به‌طور حرفه‌ای به کارش ادامه داد.

نقش‌آفرینی او در مجموعه پربیننده “اغما” به کارگردانی سیروس مقدم در سال ۱۳۸۶، نقطه‌عطفی در کارنامه هنری روشن بود و او را به شهرتی درخشان در میان مخاطبان رساند.

فریبا متخصص در نقش احترام سادات

فریبا متخصص متولد ۱ مرداد ۱۳۴۰ در شهر بروجرد، بانویی هنرمند و باسابقه در عرصه بازیگری است. او که فارغ‌التحصیل رشته جامعه‌شناسی است، فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۶۰ با تئاتر آغاز کرد و درحال‌حاضر در تئاتر، تلویزیون، سینما و رادیو به ایفای نقش می‌پردازد.

متخصص در سال ۱۳۷۷ با بازی در نقش “فروغ” در سریال “تولدی دیگر” به شهرت رسید و از آن پس نیز در سریال‌های متعددی به ایفای نقش پرداخته است. وی علاوه‌بر بازیگری در تلویزیون، در فیلم‌های سینمایی متعددی حضور داشته و با کارگردانان برجسته‌ای همچون فرامرز باصری، عبدالرضا اکبر، رضا ابوفاضلی همکاری داشته است.

صالح میرزاآقایی در نقش شازده مفخم

صالح میرزا آقایی علاوه‌بر ایفای نقش در سریال‌های پربیننده‌ای مانند شهرزاد و خاتون، در سریال تلویزیونی گیلدخت نیز در نقش منفی شازده مفخم بازی کرده است. وی متولد ۱ مرداد ۱۳۴۹ در تهران از بازیگران توانمند و صاحب‌نام سینمای ایران است.

میرزا آقایی در ۲۲ سالگی دوره بازیگری را زیر نظر خانم اکرم قاسم‌پور گذراند و در سال ۱۳۷۲ با ایفای نقش در بخش‌های نمایشی برنامه “صندوق پست” به کارگردانی ایرج طهماسب و حمید جبلی برای اولین‌بار جلوی دوربین رفت.

میرزا آقایی در کنار بازیگری، در حوزه‌های دیگری مانند کارآفرینی، همکاری با مطبوعات سینمایی و فرهنگی و تولید میز تلویزیون LCD نیز فعالیت می‌کند. او در ۲۶ سالگی با هنگامه طالبیان (چهره پرداز) ازدواج کرد و ثمره زندگی مشترک‌شان دو فرزند به نام‌های خورشید و ماهور است.

رضا اکبرپور در نقش اسماعیل میرشکار

رضا اکبرپور متولد ۱۲ آذر ۱۳۶۵ در تهران از بازیگران با استعداد و پرکار سینمای ایران است. او که فارغ‌التحصیل رشته علوم سیاسی است از ۱۴ سالگی با عشق و علاقه‌، قدم در عرصه بازیگری گذاشت و با تلاش و پشتکار، به جایگاهی درخشان در این زمینه دست یافت.

وی فعالیت هنری خود را از کلاس‌های بازیگری کانون حر آغاز کرد و زیر نظر علی سلیمانی به فراگیری این هنر پرداخت. در سال ۱۳۹۰ با علی سراهنگ کارگردان و فیلمنامه‌نویس آشنا شد و در یک تئاتر به ایفای نقش پرداخت.

اکبرپور در سال ۱۳۹۰ با بازی در تله فیلم “زمانی برای ایستادن” (فیلم برگزیده جشنواره جام جم) برای اولین‌بار جلوی دوربین رفت و در ادامه مسیر هنری خود، در فیلم‌ها و سریال‌های متعددی به ایفای نقش پرداخته است.

نقش‌آفرینی او در سریال “در حوالی پاییز” در سال ۱۳۹۷ نقطه‌عطفی در کارنامه هنری اکبرپور بود و او را به شهرتی درخشان در میان مخاطبان رساند.

یاسمن معاوی در نقش فیروزه

یاسمین معاوی متولد مرداد ۱۳۷۲ در تهران از بازیگران جوان و با استعداد سینمای ایران است. معاوی فارغ‌التحصیل کاردانی رشته مهندسی کامپیوتر نرم‌افزار است که پس از ورود به دانشگاه، به‌طور کاملا اتفاقی وارد دنیای بازیگری شد و سپس با شرکت در دوره‌های بازیگری زنده‌یاد امین تارخ به‌طور حرفه‌ای این هنر را آموخت.

معاوی پس از پایان دوره‌های آموزشی، در چند دفتر سینمایی تست بازیگری داد و در نهایت برای ایفای نقش در چند سکانس “کلاشینکف” بهترین فیلم سینمایی ایرانی به کارگردانی سعید سهیلی انتخاب شد.

این بازیگر جوان در سال ۱۳۹۴ با بازی در نقش “توکا” در فیلم “غیرمجاز” به کارگردانی حسن یکتاپناه، در کنار بازیگران مطرحی همچون میلاد کی مرام، لیلا زارع و پریوش نظریه به ایفای نقش پرداخت و توانایی و استعداد خود را به اثبات رساند.

 

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید