چطور و چه زمانی سفره حضرت رقیه بیندازیم؟

زمان پهن کردن سفره رقیه کی است؟ برای پهن کردن سفره حضرت رقیه چه چیزهایی نیاز است و پهن کردن آن برای برآورده کردن کدام حاجات خوب است؟ آداب پهن کردن سفره حضرت رقیه چیست؟ در این نوشته به تمامی این سوالات پاسخ خواهیم داد.

پهن کردن سفره برای گرفتن حاجت یکی از رسومات مذهبی ما شیعیان است که در کشور ما بسیار رواج پیدا کرده است. یکی از این سفره ها که به برآورده کردن حاجت ها معروف شده است، سفره حضرت رقیه است. در این نوشته از دیبامگ در مورد آداب پهن کرده این سفره، زمان اجرای این مراسم، مواد لازم برای پهن کردن آن صحبت خواهیم کرد.

سفره حضرت رقیه برای چه حاجاتی خوب است؟

حضرت رقیه (س) دختر کوچک امام حسین (ع) بودند که براساس روایات در حادثه کربلا تنها ۳ سال داشتند. ایشان نیز مانند سایر ائمه اطهار و خاندان آنها به عنوان واسطه ای برای درخواست حاجت از خداوند شناخته می شوند و خیلی از افراد برای برآورده شدن خواسته های خود ایشان را واسطه قرار می دهند. سفره حضرت رقیه برای حاجت های مختلفی چون ازدواج، بچه دار شدن، شفای مریض، ادای قرض، خرید خانه و سایر خواسته ها بسیار مجرب است.

برای سفره حضرت رقیه چه چیزهایی لازم است؟

نان و پنیر، سبزی و خرما اصلی ترین موادی هستند که برای سفره حضرت رقیه استفاده می شود اما قرار دادن آجیل نبات، نقل، کشمش، نخودچی، توت خشک و گردو نیز در سفره ی حضرت رقیه رایج است.

برای برپایی هرچه بهتر این مراسم، علاوه بر اینکه باید بدانید برای سفره حضرت رقیه چه چیزهایی لازم است، باید در مورد نحوه پهن کردن سفره نیز اطلاعات کافی داشته باشید. یرای انداختن سفره حضرت رقیه خوراکی ها را روی سفره قرار دهید و روی خوراکی ها را با پارچه سبز یا مشکی بپوشانید. در کنار سفره دو عدد شمع روشن کنید.

تفاوتی که این سفره با سفره های مذهبی دیگر دارد این است که داخل آن از عروسک یا خوراکی که بچه ها دوست دارند گذاشته می شود و در پایان مراسم بچه ها داده می شوند.

زمان اجرای مراسم سفره حضرت رقیه

سفره حضرت رقیه را می توانید در تمامی روزهای سال بیندازید؛ اما برخی از افراد روز شهادت حضرت رقیه که مصادف است با پنجم ماه صفر را برای اجرای این مراسم انتخاب می کنند.

بهتر است سفره حضرت رقیه را در سه نوبت و هر نوبت در یک شب جمعه هنگام غروب آفتاب نذر کنید. شب دوشنبه نیز روز مناسبی برای انداختن سفره حضرت رقیه می باشد.

آداب سفره حضرت رقیه

آداب سفره حضرت رقیه در فرهنگ های مختلف کشور ما تقریبا یکسان است اما یکی متداول ترین آداب سفره حضرت رقیه به این صورت است.

  • یک عقیده ای که در مورد سفره حضرت رقیه وجود دارد این است که روضه خوان این سفره را از سادات انتخاب می کنند.
  • ابتدا برای برگزاری سفره حضرت رقیه (س) نیت کنید و حاجت خود را بیان کنید.
  • شب جمعه هنگام غروب آفتاب ۱ عدد نان بهمراه ۵ عدد خرما، ۲ عدد شمع و مقداری کاه را با وضو روی سفره ای سفید بچینید. (هسته های خرما را جدا کرده و داخل آب روان بیاندازید.)
  • نان را به هشت قسمت تقسیم کنید و روی هر قسمت، مقداری خرما قرار دهید.
  • کاه را داخل بشقاب بگذارید و ۲ رکعت نماز حاجت به جا بیاورید.
  • بعد از خواندن نماز حاجت، روضه خوان در کنار سفره حاضر شود و روضه خوانی را شروع کند. سایر حاضرین نیز دور سفره بنشینند.
  • روضه خوان روضه را شروع می کند. در این زمان حاجت مندان حضرت رقیه (س) را به جد بزرگوارشان قسم می دهند و حاجت خود را طلب می کنند که ان شاالله برآورده خواهد شد.
  • بعد از پایان روضه، فرد بانی نان و خرما را بین افراد حاضر در دور سفره پخش کند و همگی حاجت خود را با حضرت رقیه (س) در میان گذارند.
  • برای بار دوم نیز همین مراحل را جمعه هفته بعد تکرار کنید و سفره را برگزار کنید.
  • سفره سوم را بعد از روا شدن حاجت برگزار کنید و برای سومین سفره، تعداد نان به ۳ عدد، تعداد شمع به ۶ عدد و تعداد خرما به ‍۱۵ عدد تغییر می کند.
  • معمولا هسته خرماهایی که در سفره حضرت رقیه استفاده می شود را دور نمی اندازند و گفته می شوند بهتر است آنها را در آب روان بیاندازید.
  • برخی برای تزئین سفره حضرت رقیه (س) از خار و سنگ نیز استفاده می کنند.
  • علاوه بر انداختن سفره حضرت رقیه برای حاجت روایی، می توانید به نیت ایشان خوراکی یا مبلغی را تهیه کرده و بین نیازمندان پخش کنید.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید