حسین گیل در ۳ مهر ۱۳۱۹ در مرودشت شیراز متولد شد. وی بازی در سینما را از سال ۱۳۴۴ با نقش کوتاهی در «رانندگان جهنم» به کارگردانی «رضا فاضلی» آغاز کرد. در ادامه این مقاله از دیبامگ جزئیات بیشتری درباره زندگی شخصی و فیلم شناسی حسین گیل میخوانید.
بیوگرافی حسین گیل
حسین گیل متولد ۳ مهر ۱۳۱۹، بازیگر است. وی بازیگری سینما را از سال ۱۳۴۴ با نقش کوتاهی در «رانندگان جهنم» به کارگردانی «محمدرضا فاضلی» آغاز کرد و آخرین فیلمش قبل از انقلاب، «به دادم برس رفیق» در سال ۱۳۵۷ بود. وی دارای کارشناسی ارشد مدیریت استراتژیک است. حسین گیل قهرمان کشتی کج بود و به دلیل فیزیک بدنی و چهرهاش بیشتر در نقشهای منفی و فیلمهای اکشن حضور داشت.
بعد از انقلاب از بهمن ۱۳۵۷ به خاطر تسلطش به فنون رزمی به صورت داوطلبانه به رزمندگان، دفاع شخصی آموزش میداد و وقتی جنگ شد، به جبهه رفت و به پاس خدماتش در دوران جنگ به او درجه سرداری دادند.
حسین گیل برخلاف دیگر هم دورهایهایش از سینما کنار گذاشته نشد و از سال ۱۳۶۴ مجددا با فیلم «پلاک» در نقشی متفاوت به سینما بازگشت. او در دوران جنگ، شرکت سینمایی «طلوع فجر» را تاسیس کرد و مدتی مدیریت آن را برعهده داشت. حسین گیل تجربه همکاری با هنرمندان مطرحی مانند جمشید هاشم پور، شهناز تهرانی، بهمن مفید، پروین سلیمانی، مهدی فخیم زاده و ناصر ملک مطیعی را در کارنامه هنری خود دارد.
حسین گیل و مهدی فخیم زاده در چندین فیلم با هم همکاری داشتهاند، وی در فیلمهای «به دادم برس رفیق» در سال ۱۳۵۷ ، «پشمالو» در سال ۱۳۵۵ ، «پیشگسوت» در سال ۱۳۵۵ و سریال «تنهاترین سردار» به کارگردانی و نویسندگی و تهیهکنندگی مهدی فخیم زاده حضور داشته است.
از جمله فیلمهایی که حسین گیل بعد از انقلاب در آنها به ایفای نقش پرداخته است میتوان به فراربزرگ (۱۳۷۶)، تهاجم (۱۳۷۵)، اعاده امنیت (۱۳۷۴)، پاتک (۱۳۷۴)، هفت گذرگاه (۱۳۷۴)، شب بیست و نهم (۱۳۶۸)، مسافران مهتاب (۱۳۶۶)، جمیل (۱۳۶۶)، نبرد عقابها (۱۳۵۳) و … از جمله فلم های سینمایی است که گیل در آن ها ایفای نقش کرده است. وی مدت زیادی است که دیگر در هیچ فیلمی حضور نداشته است.
ملک مطیعی: حسین نماز خون بود
مرحوم ناصر ملک مطیعی: طفلی حسین گیل که چقدر هم دوستش دارم من، نمازش حتی سر صحنه ترک نمی شد ولی همه صحنه های تجاوز را می دادند به او نمی دانی چه آدم خوب و دل پاکی بود، آن موقع که کمتر کسی نماز می خواند او می خواند، چنین آدمی بود.
گاهی پیش من درد دل می کرد و می گفت فلان خانم با من این طور حرف می زند و من خجالت می کشم، آقا به او بگو که با من این طور حرف نزند، اینقدر خجالتی بود، اینقدر ساده دل بود.
تاسیس شرکت سینمایی
حسین گیل که تجربه همکاری با هنرمندان مطرحی مانند جمشید هاشم پور، شهناز تهرانی، بهمن مفید، پروین سلیمانی، مهدی فخیم زاده و ناصر ملک مطیعی را در کارنامه هنری خود دارد، در دوران جنگ، شرکت سینمایی «طلوع فجر» را تاسیس کرد و مدتی مدیریت آن را برعهده داشت.
سریال تلویزیونی
● فراربزرگ – ۱۳۷۶
● تهاجم – ۱۳۷۵
● اعاده امنیت – ۱۳۷۴
● پاتک – ۱۳۷۴
● هفت گذرگاه – ۱۳۷۴
● شب بیست و نهم – ۱۳۶۸
● مسافران مهتاب – ۱۳۶۶
● جمیل – ۱۳۶۶
● پلاک – ۱۳۶۴
● موشک سری – ۱۹۷۸–۱۳۵۷
● سفر سنگ – ۱۳۵۶
● حرمت رفیق – ۱۳۵۶
● به دادم برس رفیق – ۱۳۵۷
● طوطی – ۱۳۵۶
● غربتی ها – ۱۳۵۶
● پشمالو – ۱۳۵۵
● پیشکسوت – ۱۳۵۵
● غرور و تعصب – ۱۳۵۵
● کینه – ۱۳۵۴
● مجازات – ۱۳۵۴
● ابرمرد – ۱۳۵۳
● بنده خدا – ۱۳۵۳
● شکست ناپذیر – ۱۳۵۳
● صلات ظهر – ۱۳۵۳
● نبرد عقاب ها – ۱۳۵۳
● یاور – ۱۳۵۳
● بندری – ۱۳۵۲
● دشمن – ۱۳۵۲
● سراب – ۱۳۵۲
● غول – ۱۳۵۲
● مردها و نامردها – ۱۳۵۲
● مکافات – ۱۳۵۲
● دشنه – ۱۳۵۱
● ساعت فاجعه – ۱۳۵۱
● مرد – ۱۳۵۱
● پل – ۱۳۵۰
● حیدر – ۱۳۵۰
● سه قاپ – ۱۳۵۰
● وحشی جنگل – ۱۳۵۰
● طوقی – ۱۳۴۹
● قهرمانان نمی میرند – ۱۳۴۹
● آخرین مبارزه – ۱۳۴۸
● گربه را دم حجله می کشند – (۱۳۴۸
● سالار مردان – ۱۳۴۷
● شب فرشتگان – ۱۳۴۷
● یک آمریکایی در ایران – ۱۳۴۶
● سوغات فرنگ – ۱۳۴۶
● رانندگان جهنم – ۱۳۴۵
● شارلاتان – ۱۳۴۵
● حمله دار – ۱۳۸۰
● تنهاترین سردار – ۱۳۷۴ – ۱۳۷۵
● هزاردستان – ۱۳۵۸ – ۱۳۶۶
● ایران در جنگ جهانی دوم – ۱۳۵۰