فرهاد دانشجو (زاده ۱۳۳۸ دامغان) رییس دانشگاه تربیت مدرس، رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی و برادر کامران دانشجو، وزیر علوم سابق ایران است. وی با رتبه استادی، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس است.
فرهاد دانشجو رییس دانشگاه تربیت مدرس با تایید استعفای خود درباره علت آن گفت: دلیل استعفای خود را طی نامه ای خدمت دکتر محمد علی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرده ام ولی هنوز وزیر علوم علوم دراین خصوص اظهار نظری نکرده اند. متن و علت استعفای فردهاد دانشجو را در این نوشته از دیبامگ می خوانید.
متن استعفای فرهاد دانشجو
»با سلام و درود به روان پاک شهدای اسلام و روح پر فتوح حضرت امام خمینی(ره) و آرزوی توفیق و سعادت و سلامت برای مقام عظمای ولایت حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای مد ظله العالی و با سلام خدمت شما استاد بزرگوار احتراماً با توجه به انتخابات پر شور و تاریخ ساز اخیر ریاست جمهوری و تغییرات طبیعی آتی حاصل از آن در مسئولیت های اجرایی کشور و نیاز به تعامل مؤثر بین رییس جمهور محترم که رییس هیأت امنای دانشگاه تربیت مدرس هستند و معاون اول رییس جمهور و وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که همگی از اعضای حقوقی هیأت امنای دانشگاه تربیت مدرس نیز هستند و همچنین بدلایل شخصی و ضرورت اینکه اینجانب بتوانم به سلامت مادر مهربانم بیشتر رسیدگی نمایم و به رسم احترام، استعفای خود را تقدیم می نمایم.
لازم است از پشتیبانی های بی دریغ و مؤثر رییس جمهور شهید و شما استاد بزرگوار و دیگر اعضای هیأت امنای دانشگاه و همچنین از همفکری، همیاری و خدمات مفید و مؤثر همه اعضای بزرگ خانواده معزز دانشگاه شامل اعضای هیأت علمی دانشمند، کارمندان بزرگوار و دانشجویان شریف در طی حدوداً سه سال گذشته که باعث پیشرفت های چشمگیر آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گردید و دانشگاه را در بین سه دانشگاه برتر کشور قرار داده است تشکر و قدردانی نمایم. همه توفیقات دانشگاه بخاطر تلاش های عالمانه اعضای هیأت علمی و کارمندان آگاه و مسئولیت شناس و زحمات مستمر و صبورانه دانشجویان این دانشگاه و مسئولین خدوم دانشگاه در طی بیش از چهل سال گذشته تا کنون به خصوص مسئولین و مدیران فعلی دانشگاه می باشد و از همه عزیزانم خالصانه تشکر و قدردانی می نمایم و بابت هرگونه کاستی و ایرادات احتمالی از همه عزیزان حلالیت می طلبم. تمام سعی من بر این بود تا محیط دوستانه و پر از محبت و آرام و آکادمیک برای پیشرفت امور علمی، فرهنگی و حرکت عالمانه به سمت اهداف عالیه دانشگاه تربیت مدرس را مهیا نمایم و امیدوارم مقبول حق تعالی و رضایت عزیزان دانشگاهی بوده باشد. به نظر اینجانب محبت، بیشترین نقش را در سازماندهی دانشگاه آرمانی دارد. عنصر محبت، تا آنجا در تحقق برنامه هایی که اسلام برای پیشرفت جامعه انسانی پیش بینی کرده مؤثر است که امام باقر(علیه السّلام)، دین اسلام را چیزی جز محبت نمی داند و می فرماید: هل الدین الاّ الحُبّ؟
انما المومنون اخوه فاصلحوا بین اخویکم و اتقوالله لعلکم تُرحمون(حجرات: ۱۰).
مومنان برادرند. پس میان برادرانتان، اصلاح کنید و از خدا بترسید. شاید که مورد رحمت واقع شوید.
در خاتمه مجدد از حضرتعالی تقاضا دارم استعفای اینجانب را بپذیرید.»
سوابق اجرایی فرهاد دانشجو
- ئیس مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی کشور (معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری)
- رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن
- عضو ستاد تحصیلات تکمیلی وزارت علوم
- معاون آموزشی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه تربیت مدرس (سال ۶۹)
- نماینده تامالاختیار وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در برنامهریزی آموزشی طرح ایران ۱۴۰۰ در سالهای ۱۳۷۴ و ۱۳۷۵
- عضو کمیته علمی بازنگری آییننامه ۲۸۰۰ زلزله ایران
- عضو کمیته علمی تدوین آییننامه طرح لرزهای پلهای شوسه و راه آهن ایران
- عضو کمیته صنعت شورای پژوهشهای علمی کشور
- مؤسس و رئیس پژوهشگاه علوم و تکنولوژی دفاعی
- رییس دانشگاه تربیت مدرس (۱۳۸۹ – ۱۳۸۴)
- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی (۱۳۹۲ – ۱۳۹۰)
حواشی ریاست بر دانشگاه آزاد
در تاریخ سه شنبه ۲۷ دیماه ۱۳۹۰ جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد برای تعیین رئیس این دانشگاه با حضور اکبر هاشمی رفسنجانی، سید حسن خمینی و حمید میرزاده (سه نماینده هیئت مؤسس)، محمد محمدیان (رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها)، کامران دانشجو (وزیر علوم)، مرضیه وحید دستجردی (وزیر بهداشت)، فرهاد دانشجو، بهمن یزدی صمدی و فریدون عزیزی (سه نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی) و عبدالله جاسبی (رئیس دانشگاه و دبیر هیئت امنا) برگزار گردید. ترکیب هیئت امنای دانشگاه چندی قبل با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییر کرد.
در این جلسه هاشمی رفسنجانی خواستار ارائه برنامه از سوی کاندیداهای ریاست و سپس رأیگیری شد اما طیف مقابل لزومی به ارائه برنامه ندید و اعلام کرد که به ریاست فرهاد دانشجو رأی مثبت میدهد.
پس از پایان این جلسه، فرهاد دانشجو و هواداران وی ریاست او بر دانشگاه آزاد را اعلام کردند ولی دبیرخانه هیئت امنای دانشگاه آزاد با صدور بیانیهای انتخاب فرهاد دانشجو را رد کرد و گفت که ریاست جلسه با هاشمی رفسنجانی بوده و از سوی وی رأیگیری انجام نشدهاست.
۲۷ دی ماه ۱۳۹۱ خورشیدی، شورای عالی انقلاب فرهنگی ریاست فرهاد دانشجو را رسماً تأیید کرد.
در ادامه این اختلافات ابتدا گزارشهایی در خصوص تعیین ضرب الاجل برای هاشمی رفسنجانی (رئیس هیئت امنا) به منظور امضای حکم فرهاد دانشجو منتشر شد. اما پس از چندی اعلام شد که شورای عالی انقلاب فرهنگی گفتگوهایی را برای رفع سو تفاهمها آغاز کردهاست. در ۲۳ بهمن ۱۳۹۰ هیئت ۵ نفره شورا متشکل از حجتالاسلام محمد محمدیان، علی اکبر ولایتی، محمدرضا مخبر دزفولی، حجتالاسلام محسن قمی و غلامعلی حدادعادل با رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار کردند که تصمیمگیری نهایی به پایان بحثهای بعدی موکول شد. پس از این دیدار، فرهاد دانشجو ضمن دفاع مجدد از انتخاب خود در جلسه قبلی هیئت امناء دانشگاه آزاد گفت: اگر قرار شود که رأیگیری مجدد انجام شود از نامزدی خودداری خواهد کرد.
فرهاد دانشجو تا ۲۷ شهریور ۱۳۹۲ رئیس دانشگاه آزاد بود و در این تاریخ با رأی هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، برکنار شده و حمید میرزاده جایگزین وی شد.