ماه صفر ماهی است که پس از سه ماه حرام فرا رسیده و نحوست خاصی در آن دیده شده است. رحلت پیامبر، شهادت امام رضا و امام حسن مجتبی و اربعین حسینی مهمترین وقایعی است که در این ماه عزا رخ داده است. اما آخرین چهارشنبه این ماه نیز اعمال و آداب مخصوص خود را دارد که میتوان برای پر کردن توشه آخرت از آن بهره برد. آیا میدانید تاریخ آخرین چهارشنبه ماه صفر چه روزی است؟
در این روز به مانند ۱۳ صفر خرید طلا سفارش شده است. (سند نامعتبر)
بیشتر بخوانید: سوره های چهارشنبه آخر ماه صفر چه سورههایی هستند؟
تاریخ آخرین چهارشنبه ماه صفر ۱۴۰۳
برای دریافت پاسخ این سوال به سراغ تقویم خواهیم رفت. ماه صفر در سال ۱۴۰۳ سی روز بوده و دقیقا آخرین چهارشنبه ماه صفر نیز همین روز سی ام است. این روز در تقویم شمسی برابر با چهارشنبه ۱۴ شهریور ماه ۱۴۰۳ است.
آخرین چهارشنبه ماه صفر | |
تقویم شمسی | ۱۴ شهریور ۱۴۰۳ |
تقویم قمری | ۳۰ صفر ۱۴۴۶ |
تقویم میلادی | ۴ سپتامبر ۲۰۲۴ |
در آخرین چهارشنبه ماه صفر این دعا را حتما بخوانید:
روایت شده است که هر فردی در آخرین چهارشنبه ماه صفر این دعا را بخواند، در آن سال نمی میرد، به طوری که حضرت عزرائیل به خداوند می گوین، پروردگارا ، عمر فلان شخص تمام شده است ولی شما دستور قبض روح او را ندادید، خداوند می فرماید درست است و راست می گویی اما عمر او را به دلیل خواندن این دعا، طولانی کردم و تا پایان ماه صفر سال آینده او را از جمیع آفت و بلایا حفظ کردم.
دعای آخرین چهارشنبه ماه صفر
«بسم الله الرحمن الرحیم اللهم یا ذا العَرشِ العظیم و العطاءِ الکریم عَلیکَ اِعتمادِی یا اللهُ یا اللهُ یا اللهُ الصمدُ الرحمنُ الرحیمُ، یا فردُ یا وترُ یا حیُّ یا قَیُّوم ، اِمْنَعْ عَنِّی کُلَّ بلاءٍ و بلیّهٍ و فرقهٍ و هامهٍ ، وامنع عَنِّی شَرَّ کُلِّ ظالمٍ و جبارٍ یا قدوسُ یا رحمنُ یا رحیمُ.»
«به نام خداوند بخشنده و مهربان ، خدایا ای صاحب عرش بزرگ و بخشنده سخاوتمند، توکلم بر توست ای خدا، ای خدا، ای خدای بی نیاز بخشنده مهربان اى فرد، اى ریسمان، اى زنده، اى رزق، از من هر گرفتارى و گرفتارى و تفرقه و مهمّى را بازدار و از شر هر ستمگر و ستمگرى بازدار، اى قدوس، اى بخشنده، اى مهربان
روش خواندن نماز آخرین چهارشنبه ماه صفر:
این نماز ۴ رکعتی به صورت ۲ رکعت ۲ رکعت است که برای خانه دار شدن مجرب است.
در نماز اول، برای رکعت اول یک مرتبه سوره حمد و ۱۱ مرتبه سوره توحید را می خوانید و بعد از رکوع و سجود، در رکعت دوم، یک مرتبه سوره حمد و ۲۱ مرتبه سوره توحید را می خوانید بعد هم قنوت و رکوع و سجده ها مانند نماز صبح به جای می آورید و سلام می دهید.
در نماز دوم، ابتدا نیت کرده سوره ی حمد را یکبار خوانده و “۳۱ مرتبه سوره ی توحید” را بخوانید و به رکوع و سجود بروید. در رکعت دوم، نیز پس از خواندن یکبار سوره ی حمد “۴۱ مرتبه سوره ی توحید” را خوانده و سپس قنوت و بعد از آن به رکوع و سجود بروید و تشهد و سلام بخوانید و نماز را تمام کنید.
بعد از نماز ۶ مرتبه هر کدام از سوره های ” الم نشرح، تین، اذا جا، توحید، ناس، فلق ” خوانده شود. مومنان برای انجام دادن این اعمال، از طلوع خورشید در روز چهارشنبه تا پایان شب فرصت دارند.