رستگار رحمانی نامی است که سالهای پیش به گوشمان خورده بود. جوانی از محرومترین مناطق کشور که رتبه اول آزمون تجربی شده بود. اما آیا میدانید رستگار رحمانی کیست و هم اکنون چه سرنوشتی دارد؟
رستگار رحمانی کیست؟
سال١٣٨٢ با معدل ١١ و نیم در رشته ریاضی فیزیک دیپلم گرفت، ولی تا سال ١٣٨۵به دلیل مشکلات شخصی در کنکور شرکت نکرد. سال ٨۵ پس از شرکت در کنکور موفق به کسب رتبه ٣٠ در گروه آزمایشی علوم ریاضی شد، اما به دلیل اعزام به خدمت سربازی نتوانست به دانشگاه راه یابد. او در سال ١٣٨٨ و چهار ماه پس از پایان دوره سربازی در کنکور ٨٨ رکوردشکنی کرد و در دو گروه آزمایشی رتبه اول را بهدست آورد.
او رستگار رحمانی بود، کسی که معدل دیپلمش ۱۱.۵ بود، اما در کنکور سال ١٣٨٨ در گروههای آزمایشی علوم تجربی و زبانهای خارجی رتبه اول و در گروه آزمایشی هنر رتبه ۴۴ را بهدست آورد، با اینحال سازمان سنجش به دلیل غیرقابل قیاس بودن رتبه کنکور رستگار با سوابق تحصیلی و معدل دیپلمش از او خواست دوباره آزمون بدهد و رحمانی در آزمون مجدد هم توانست در اغلب مواد درسی به ١٠٠ درصد سوالات آزمون پاسخ صحیح بدهد که در تاریخ کنکور ایران بینظیر بود.
زندگی رستگار رحمانی از زبان خودش
رتبه یک تجربی سال ۸۸، اهل محله بهداری از شهر مرزی جوانرود با جمعیتی بالغ بر ۵۰ هزار نفر است؛ از جایی که مهمترین امکاناتش پارک تفریحی تجهیز نشدهای است که سینما، تئاتر، کافی شاپ، رستوران و… ندارد. نخبه جوان ما دوران متوسطه خود را در محله قرگه در دبیرستان معراج جوانرود سپری کرد و پس از آن در پیشدانشگاهی ادیب جوانرود واقع در محله هلانیه ادامه تحصیل داد.
او پس از پایان خدمت سربازی با چهار ماه فرصت مطالعه موفق شد با شرکت در کنکور سراسری سال ۱۳۸۸ رتبه اول کشوری را در دو گروه آزمایشی علوم تجربی و زبانهای خارجی از آن خود کند. دلایل تحصیل و درد دلهای این جوان کرمانشاهی که توانسته است خیل عظیم حریفان را در میدان رقابت کنار بزند و عنوان قهرمان ماراتن کنکور را با تحمل سختیها و مشقات بسیاری به دست آورد؛ شنیدنی است… زمانی که داستان زندگی او را میشنوید، انگار که یک فیلم هندی دیدهاید، به خصوص زمانی که میگوید: در یک انباری ۲ در ۳ متری درس میخواندم.
قبل از سال ۸۸ هم در کنکور شرکت کرده بودید؟
رستگار: اینکه در سالهای ۸۲ تا ۸۵ اقدام به شرکت در کنکور نکردم دلیلش برای خودم محفوظ بماند اما در سال ۸۵ به دلیل اعزام به خدمت سربازی نتوانستم به دانشگاه راه یابم در حقیقت در آن سال برای اولین بار در کنکور شرکت کردم و آن زمان در رشته خودم یعنی ریاضی امتحان دادم و رتبه ۳۰ کشور و دوم منطقه و سوم زبانهای خارجی را کسب کردم اما به دلایل مشکلات شخصی (ترجیح میدهم دربارهاش حرف نزنم) نتوانستم به موقع ثبتنام کنم و زمانی که برای ثبتنام مراجعه کردم سنم از حد نصابی که برای معافیت تحصیلی لازم است فراتر رفته بود و باید به خدمت سربازی میرفتم. بعد از اتمام خدمت سربازی یعنی بهمن سال ۸۷ بود که این بار برای کنکور تجربی شروع به درس خواندن کردم.
کمی درباره نحوه و روش درس خواندنتان برای ما بگویید؟
رستگار: از اول بهمن سال گذشته؛ روزی هفت تا هشت ساعت مطالعه داشتم. بعد از ایام عید این میزان مطالعه به روزی هشت تا ۱۰ ساعت رسید و در آستانه کنکور نیز روزی ۱۲ تا ۱۳ ساعت مطالعه داشتم. اساس کار را بر سه دوره مطالعه دروس پیشدانشگاهی و سال دوم دبیرستان در مرحله اول، دروس پیشدانشگاهی و سال سوم دبیرستان در مرحله دوم و جمعبندی قرار دادم.
بیشتر کجا درس میخوندید؟
رستگار: خانواده من یک خانواده پرجمعیت است و با خواهران و برادرانم زندگی میکنم. پدرم کارگر و مادرم خانهدار است و بچههای دیگر هم یا در حال تحصیل در مدرسه یا در دانشگاه هستند. برای اینکه جایی داشته باشم که دور از سر و صدا درس بخوانم میرفتم انباری؛ یک اتاق کوچک ۲ در ۳ متری
از کتابهای آموزشی خاصی برای کنکور استفاده کردید؟
رستگار: تنها از تست آزمونهای سال گذشته، برخی کتابهای تستزنی معتبر همراه با برنامهریزی و تکرار و مرور دروس استفاده کردم و همه اینها را رمز موفقیت خود میدانم.
کلاس یا آزمون آزمایشی چطور؟
رستگار: کلاس کنکوری وجود نداشت که بروم اما در آزمونهای آزمایشی که هر دو هفته یک بار برگزار میشد؛ شرکت میکردم و در همان آزمونها نمرات خوبی به دست میآوردم. هدفم کسب رتبه اول تا دهم بود. در هیچ کلاس کنکوری ثبتنام نکردم و با توجه به کمبود امکانات در محل زندگیمان رقابت با داوطلبانی که حداکثر امکانات در مراکز استانها را داشتند؛ سخت بود.
چرا در میان انبوه کلاسهای خصوصی، معلم خصوصی، دوپینگ علمی و… در شهرهای بزرگ، یک دیپلم ریاضی از یک شهر کوچک، رتبه اول کنکور را به دست میآورد؟
رستگار: انگیزه و تلاش. این دو عامل رمز موفقیت دانشآموزان شهرهای کوچک است. آنها این انگیزه را دارند که به موفقیت برسند و با وجود کمبود یا حتی نبود امکانات مناسب آموزشی و کمک آموزشی میتوانند به سطحی برسند که قابل توجه است.
قضیه شک سازمان سنجش و این آزمون دوباره چه بود؟
رستگار: این برای خود من هم جای سوال داشت و دارد. به من چیزی در این باره نگفتند، فقط گفتند که ضرورت دارد قبل از اعلام نتایج نهایی در این آزمون دوباره شرکت کنید. به اعتقاد من این موضوع تنها یک معنی دارد و آن هم این است نتیجهای که بهدست آمده از راه دیگری به دست آمده و مربوط به من نیست.
شما هم در این آزمون دوباره شرکت کردید؛ چرا؟
رستگار: اگر شرکت نمیکردم نتایجم حذف میشد، اما من شرکت کردم گویا نتایج این آزمون دوباره از آزمون سراسری بهتر شد و حتی درسهایی که صددرصد نزده بودم را این بار صد زدم…
هدفتان در زندگی چیست؟
رستگار: مهمترین هدف من، خدمت به مردم به خصوص مردم شهرستان جوانرود است قطعا با حمایت دولتمردان و مسئولان میتوانم به هدف بزرگم یعنی خدمت به میهن برسم.
سرنوشت رحمانی چه شد؟
رستگار رحمانی بعد از تحصیل در رشته پزشکی دانشگاه تهران، دوره تخصص جراحی مغز و اعصاب را خواند و بعد از پایان تحصیلاتش به کرمانشاه رفت تا در آن جا به طبابت بپردازد. او اکنون استادیار جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه است.
اخیرا یکی از کاربران شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) با این پست از او یاد کرده است:
ن
هه
رستگار رحمانی
زندگی ام ان گونه نبود
ناشناس
به خدای احد واحد اگه امکانات بود خیلی ازبچهای کردنابغه هستن واگه خودمن امکانات اولیه داشتم یکی ازآنها بودم وبازم ناشکرنیستم وبا مدرک فوق لیسانس حسابدادی درخدمت وطنم ایرانم