حجوم حشره سنک به مزارع مشهد؛ آیا سنک خطرناک است؟

به تازگی حشره سنک به برخی از مزارع مشهد حجوم آورده است. در این نوشته در مورد منشا این حشره و میزان خطر آن برای انسان خواهیم خواند.

حشره “سِنَک” برگ خوار پنبه که نوعی آفت مزارع کشاورزی است. فعالیت این آفت گیاهی از ابتدای فصل فعالیت مزارع پنبه، یونجه و البته علف های هرز آغاز می شود که به دلیل این که پارسال زمستان سردی را نداشتیم با پدیده گرمای کنونی این آفت به شکل طغیانی درآمده است. جزئیات حجوم حشره سنک به مشهد و میزان خطرزا بودن آن برای انسان را در این نوشته از دیبامگ می خوانید.

حشره سنک چگونه و از کجا به مشهد رسید؟

سید رضا عباسی نیشابوری مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی در گفتگو با قدس خراسان عنوان کرد: حشره سِنَک برای اولین بار در سرخس و صالح آباد دیده شد در این شهرستان‌ها اقداماتی از جمله سم پاشی در سطح محدود در شهر و به صورت گسترده در مراتع و زمین‌های کشاورزی انجام شد تا این حشره گسترش پیدا نکند و شرایط سرخس تا حدی کنترل شده است.

وی افزود: طبق بررسی‌های اولیه که هنوز نتایج آن قطعی نیست حشره سِنَک از طرف ترکمنستان به دلیل وزش باد روزهای گذشته به سمت ایران آمده و طبق شنیده‌ها حدود بیست و پنج روز قبل در ترکمنستان این حشره طغیان کرده و سم پاشی انجام شده است اما باد باعث شده به سمت کشور ما حرکت کنند.

مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی ضمن تأیید مشاهده حشره سِنَک در مشهد گفت: در مشهد هنوز اقدام خاصی انجام نشده و برای اولین بار امروز مشاهده شده است، در حال رصد شرایط هستیم تا اقدامات لازم شود و اگر نیاز است که سم پاشی شود یا در مزارع و مراتع جلوی این حشره را بگیریم ظرف فردا هماهنگی‌های لازم را انجام خواهیم داد.

آیا حشره سنک خطرناک است؟

این حشره طبق اعلام کارشناسان آسیبی به بدن نمی‌رساند و فقط بحث روانی آن مطرح است که در تعداد زیاد مسأله ایجاد می‌کند که پیگیری لازم در این مورد در دست اقدام است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرخس در خصوص راه حل قطعی از بین بردن این حشره گفت: تنها راهکار قطعی دفع این آفت را سرد شدن هوا دانست و افزود: امید داریم با سردی هوا این آفت از زندگی مردم برچیده شود. حشره سنک در دمای زیر ۱۷ درجه سانتیگراد هیچ گونه فعالیتی نخواهد داشت.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید