این روزها خبر تخریب مسجدالاقصی، یکی از مکان های مقدس فلسطینیان را می خوانیم که ادعایی از طرف بن گویر، وزیر رژیم صهیونیستی است. در این رابطه در این نوشته از دیبامگ بیشتر توضیح داده ایم.
اظهارات جنجال برانگیز بن گویر در رابطه با تخریب مسجدالاقصی
سخنان ایتمار بن گویر وزیر افراطی امنیت داخلی صهیونیستی درباره احداث کنیسه در مسجد الاقصی باعث شعلهور شدن محافل سیاسی و امنیتی صهیونیستی در داخل رژیم شد.
حتی خاخامهای یهود با انتشار بیانیه نسبت به این اقدام هشدار داده و اعلام کردند که چنین اقدامی مغایر با شریعت یهودی است.
شیخ عکرمه صبری خطیب مسجد الاقصی در اینباره گفت: بن گویر خواستار احداث کنیسه در صحن مسجد الاقصی است و ادعا کرده که قانون اسرائیلی این اجازه را میدهد. اما ما به او میگوییم که مسجد الاقصی بالاتر از آن است که مشمول قوانین شود.
در این میان دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دولت به حفظ وضعیت فعلی مسجد الاقصی متعهد است، اما به گزارش شبکه تلویزیونی رژیم، نتانیاهو با ادامه ورود یهودیان به مسجد الاقصی و افزایش تعداد آنان از صدها نفر به هزاران نفر در روز موافقت کرده است.
مسجد الاقصی از زمان شروع جنگ علیه غزه شاهد افزایش حملات شهرکنشینان صهیونیست و اجرای مراسم تلمودی مانند نماز تلمودی و جلوگیری از اقامه نماز مسلمانان به ویژه در تعطیلات یهودی است.
بن گویر کیست؟
ایتامار بن گویر (متولد ۶ مه ۱۹۷۶) وکیل اسرائیلی و سیاستمدار راست افراطی است که به عنوان وزیر امنیت ملی اسرائیل فعالیت می کند. او عضو کنست و رهبر حزب اوتزما یهودیت است.
بن گویر، یک شهرک نشین در کرانه باختری اشغال شده توسط اسرائیل، با اتهام سخنان نفرت پراکنی علیه اعراب مواجه شده است. مشهور است که ایتامار تصویری از تروریست اسرائیلی-آمریکایی باروخ گلدشتاین نصب کرده بود که در قتلعام مسجد الخلیل در سال ۱۹۹۴ در الخلیل ۲۹ نمازگزار مسلمان فلسطینی را قتل عام و ۱۲۵ فلسطینی دیگر را مجروح نمود را در اتاق نشیمن خود نصب کردهبود. او پس از ورود به سیاست این پرتره را حذف کرد. او پیشتر به دلیل حمایت از یک گروه تروریستی موسوم به کاچ محکوم شده بود که از کاهانیسم ، یک ایدئولوژی مذهبی افراطی صهیونیستی حمایت می کرد.
تحت رهبری او، اوتزما یهودیت (قدرت یهود)، حزبی که طرفدار کاهانیسم و عرب ستیزی است، در انتخابات پارلمانی ۲۰۲۲ اسرائیل شش کرسی به دست آورد و در آنچه که راستگراترین و تندروترین دولت در اسرائیل نامیده میشود، نمایندگی دارد. او خواستار اخراج شهروندان عرب اسرائیلی شده که به اسرائیل وفادار نیستند. بن گویر «بیشتر با دلیل دیدگاهها و فعالیتهای آشکارا نژادپرستانه، ضد عربیاش شناخته میشود». اوا ایلوز جامعه شناس اسرائیلی گفته است که بن گویر نماینده ” فاشیسم یهودی” است.
بن گویر مدتهاست که متهم به اعمال تحریکآمیز بوده است، او چندینبار به عنوان فعال و عضو کنست از کوه معبد بازدید کرده، راهپیماییهای جنجالی در محله مسلمانان در شهر قدیمی اورشلیم انجام داده و دفتری در محله شیخ جراح تاسیس کرده و ناظر چندین مورد اخراج فلسطینی ها از خانههایشان بودهاست در ۳ ژانویه ۲۰۲۳، او از کوه معبد که مسجد الاقصی در آن واقع شده است بازدید کرد که موجی از انتقادات بین المللی را که بازدید او را عمداً تحریک آمیز خواندند به دنبال داشت. به عنوان یک وکیل، او به خاطر دفاع از رادیکالهای یهودی و تروریستهایی که در اسرائیل محاکمه میشوند، شهرت دارد.
زندگی سیاسی بن گویر
بن گویر دستیار پارلمانی در کنست هجدهم برای مایکل بن آری بود. در ۲۳ ژوئیه ۲۰۱۷، او بخشی از رهبری تظاهراتی بود که دهها نفر را در خارج از دفتر نخستوزیر در اورشلیم حضور داشتند. این تظاهرات توسط لهاوا و قدرت یهودی برگزار شد.
در ۲۵ فوریه ۲۰۱۹، بن گویر گفت که شهروندان عرب اسرائیل که به اسرائیل وفادار نیستند “باید اخراج شوند”.
قبل از ورود به سیاست، بن گویر به داشتن پرتره ای از تروریست اسرائیلی-آمریکایی باروخ گلدشتاین در اتاق نشیمن خود معروف بود که در قتل عام سال ۱۹۹۴ مسجد الخلیل ۲۹ نمازگزار مسلمان فلسطینی را قتل عام کرد و ۱۲۵ نفر دیگر را زخمی کرد. او این پرتره را برای آماده شدن برای انتخابات قانونگذاری ۲۰۲۰ اسرائیل حذف کرد به این امید که بتواند در لیست یکپارچه راست به رهبری نفتالی بنت شرکت کند.
بن گویر قصد داشت در انتخابات پارلمانی اسرائیل در سپتامبر ۲۰۱۹ برای یک کرسی در کنست در اولین دوره از فهرست ترکیبی انتخاباتی نوام / اوتزما یهودیت نامزد شود، اگرچه دو حزب بر سر گنجاندن یک نامزد سکولار از سوی اوتزما در تاریخ انشعابات اختلاف پیدا کردند. فهرست ترکیبی (که نوام با آن مخالف بود). بن گویر در جایگاه سوم از فهرست مشترکی قرار داشت که شامل اوتزما یهودیت، نوام و حزب صهیونیست مذهبی بود که در انتخابات پارلمانی ۲۰۲۱ اسرائیل شرکت کردند. او با کسب شش کرسی به کنست انتخاب شد.
در ماه مه ۲۰۲۱، گزارش شد که او برای نشان دادن همبستگی با شهرک نشینان یهودی ساکن محله شیخ جراح در بیت المقدس شرقی، در حال رفت و آمد به این محله بودهاست.
در اکتبر ۲۰۲۱، بنگویر و ایمن عوده، رهبر فهرست مشترک، در جریان بازدید از مرکز پزشکی کاپلان برای دیدن مقداد قواسمه، یکی از عوامل حماس که برای بیش از سه ماه از بازداشت اداریاش در اعتصاب غذا بود، درگیری فیزیکی داشتند. بن گویر مخالف معالجه قواسمه در بیمارستان اسرائیل بود و اظهار داشت که برای بررسی وضعیت زندانی و همچنین “از نزدیک شاهد معجزه اینکه که یک فرد با وجود چند ماه غذا نخورده زنده می ماند باشد” مراجعه کرده است. هنگامی که بن گویر تلاش می کرد وارد اتاق قواسمه شود، اوده را به دلیل حمایت از افراطیانی مانند قواسمه به تروریست بودن متهم کرد. سپس اوده ابتدا ضربهای زد و بن-گویر را هل داد و این دو قبل از اینکه توسط تماشاچیان از هم جدا شوند شروع به درگیری کردند. بنگویر بعداً از عوده شکایت کرد و مدعی شد که او “ارتکاب یک عمل جنایی جدی” انجام داده است.
در دسامبر ۲۰۲۱، بنگویر پس از انتشار ویدئویی از او در حال کشیدن اسلحه به سمت نگهبانان امنیتی عرب در جریان یک مشاجره در پارکینگ در گاراژ زیرزمینی مرکز کنفرانس اکسپو تل آویو مورد بازجویی قرار گرفت. نگهبانان از بنگویر خواستند تا وسیله نقلیهاش را جابجا کند، زیرا او در محوطه پارک ممنوع پارک کردهبود. بنگویر سپس تپانچهای بیرون کشید و آن را به سمت نگهبانان زد. هر دو طرف به یکدیگر طعنه زدند و بن گویر ادعا کرد تهدید جانی شدهاست. نگهبانان مسلح نبودند. او از هر سمت کنست مورد انتقاد نمایندگان قرار گرفت و این حادثه مورد بررسی قرار گرفت.
در ژانویه ۲۰۲۲، سطح امنیت او افزایش یافت. به دلیل تهدیدهای جانی مکرر علیه او، بن گویر توسط چندین محافظ امنیتی در ملاء عام همراهی می شود و اقدامات امنیتی بیشتری برای اطمینان از امنیت وی اتخاذ می شود.
در ۱۳ اکتبر ۲۰۲۲، در محله شیخ جراح در اورشلیم شرقی، بن گویر در درگیری بین شهرک نشینان یهودی اسرائیلی و ساکنان محلی فلسطینی شرکت کرد و با به اهتزاز درآوردن اسلحه، به پلیس گفت که به سمت فلسطینی هایی که در محل حادثه سنگ پرتاب می کنند، شلیک کنند. و بر سر آنها فریاد می زد که “ما صاحبخانه اینجا هستیم، یادتان باشد که من صاحبخانه شما هستم.” این پیامی بود که بعداً توسط او در توییتی در صبح پس از انتخابات ۲۰۲۲ در توییت پیروزی خود تکرار شد.
در انتخابات پارلمانی اسرائیل در سال ۲۰۲۲، حزب بنگویر موفقیت بیسابقهای داشت و آرای خود را نسبت به آخرین انتخابات پارلمانی دو برابر کرد و به این ترتیب حزب او سومین حزب بزرگ در کنست ۲۵ شد. بن گویر و حزبش وارد یک دولت ائتلافی تحت رهبری نتانیاهو شدند. در اواخر نوامبر ۲۰۲۲ گزارش شد که بن گویر ریاست وزارت امنیت ملی تازه تأسیس را بر عهده خواهد گرفت که وظایف آن شامل نظارت بر پلیس مرزی اسرائیل در کرانه باختری است.
در سوم ژانویه ۲۰۲۳، بن گویر، به عنوان وزیر امنیت ملی، از کوه معبد بازدید کرد که موجی از انتقادات بین المللی را از سوی ایالات متحده، اتحادیه اروپا و کشورهای عربی از جمله اردن، مصر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی برانگیخت که سفر وی را تحریک آمیز خواندند و از اسرائیل خواستند به وضعیت موجود اماکن مقدس احترام بگذارد. بن گویر مدتها متهم به اعمال تحریکآمیز بود و قبلاً به عنوان فعال و عضو کنست چندین بازدید از کوه معبد را رهبری کرده بود، راهپیماییهای جنجالی در محله مسلمانان شهر قدیمی اورشلیم را بر عهده داشت و دفتری را در محله شیخ جراح تأسیس کردهبود که شاهد تنش بین فلسطینیها و اسرائیلیها بود.
در اوایل اکتبر ۲۰۲۳، پس از دستگیری ۵ یهودی اولترا ارتدوکس هردی به دلیل تف کردن به مسیحیان در خارج از کلیساها، بن گویر در پی دستگیریها گفت که این “پرونده جنایی” نیست. او قبل از ورود به سیاست، از تف کردن یهودیان به مسیحیان به عنوان “یک رسم باستانی یهودی” دفاع می کرد. پس از حمله حماس به اسرائیل در اکتبر ۲۰۲۳، بن گویر گفت: “اسرائیل یکی از سخت ترین حوادث تاریخ خود را تجربه می کند. اکنون زمان پرسش، آزمایش و تحقیق نیست.”