کاروان ایران تاکنون سه مدال نقره توسط زهرا رحیمی، پرستو حبیبی و ظفر ذاکر کسب کرده است. جزئیات بیشتر این خبر را در این نوشته از دیبامگ می خوانید.
رشته های دو و میدانی پارالمپیک چیست؟
دو و میدانی پارالمپیک مخصوص ورزشکاران پارالمپیکی متعلق به گروههای قطع عضو، ضایعات نخاعی، جسمی حرکتی، فلج مغزی، کم توانان ذهنی، نابینا و کم بینایان که دارای کلاسبندیهای زیر میباشند، است.
F۱۱-۱۳ / F۵۲-۵۷ / F۳۱-۳۸ / F۴۲-۴۷ / F۲۰ / T۵۱-۵۴ / T۳۲-۳۴ / T۱۱-۱۳ / T۲۰ / T۳۵-۳۸
مسابقات این رشته به صورت انفرادی و تیمی در دو بخش بانوان و آقایان و به صورت ایستاده و نشسته برگزار میشود، این رشته تحت پوشش کمیته بینالمللی پارالمپیک (IPC) است که در سال ۱۳۳۱ شمسی مطابق با ۱۹۵۲ میلادی شروع به فعالیت کرده است. آغاز فعالیت این رشته در ایران به سال ۱۳۵۹ بر میگردد. اولین دور مسابقات قهرمانی کشوری این رشته در همین سال برگزار گردید و در سال ۱۳۶۲ اولین برنامه برون مرزی با اعزام تیم ملی کشورمان به مسابقات جهانی استوک مندویل انگلستان صورت گرفت.
در این ورزش مسابقات شامل دوهای ۱۰۰، ۲۰۰، ۴۰۰، ۸۰۰۰، ۱۵۰۰، ۵۰۰۰ و ۱۰۰۰۰ متر و میدانیها شامل پرتابهای دیسک، وزنه، نیزه، کلاب، پرشهای طول، ارتفاع و سه گام میباشد.
ورزشکار و یا تیم برنده در هر مسابقه ورزشکار و یا تیمی است که بیشترین امتیاز را کسب کرده باشد. در حال حاضر حدود ۱۰۰ تیم استانی و ۴۰ باشگاهی آقایان و بانوان در کشورمان فعال میباشد.
اعتراض ایران پذیرفته شد/ مدال نقره پارالمپیک به ظفر ذاکر رسید
پس از پایان رقابت و در شرایطی که نتیجه رسمی از سوی مسئولان برگزاری اعلام شده بود، مسئولان تیم پارادوومیدانی ایران نسبت به عملکرد دو ورزشکار از صربستان و لهستان که نقره و برنز گرفته بودند، اعتراض کردند.
عنوان چهارمی ظفر ذاکر در مسابقات پرتاب وزنه در پارالمپیک پاریس پس از اعتراض مسئولان ایران، تبدیل به مدال نقره شد.
در دومین روز از بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس جمعه شب مسابقه پرتاب وزنه در کلاس F۵۵ برگزار شد که در پایان ظفر ذاکر با رکورد ۱۱.۸۸ متر در رده چهارم قرار گرفت و حامد امیری با رکورد ۱۱.۳۷ هفتم شد.
مدال برنز پرستو حبیبی با اعتراض تبدیل به نقره شد
پرستو حبیبی بانوی ملیپوش پارادوومیدانی ایران پس از اعتراض به عملکرد ورزشکار لهستانی، صاحب مدال نقره در پارالمپیک پاریس شد.
در جریان رقابت پرتاب کلاب F32 پرستو حبیبی ملیپوش کشورمان با رکورد ۲۶.۲۹ برنز گرفت. در پایان این رقابت اعتراضی از سوی مسئولان یکی از شرکتکنندگان این مسابقه به عملکرد قهرمان لهستانی صورت گرفت که مثمر ثمر بود و همه رکوردهای نماینده لهستان که طلا گرفته بود، خطا اعلام شده و او از جدول حذف شد.
با این اتفاق، رتبه پرستو حبیبی بالا رفت و او مدال نقره را به خود اختصاص داد و پس از نماینده تونس در رده دوم قرار گرفت.
حبیبی نخستین مدالآور پارادوومیدانی ایران در رشته پرتاب کلاب محسوب میشود.