آسمان خراش چیست و روز جهانی آسمان خراش ها چه روزی است؟

آیا میدانید آسمان خراش چیست و روز جهانی آسمان خراش ها چه روزی است؟

در روز جهانی آسمان‌خراش‌ها، هر ساله در 3 سپتامبر در سالگرد تولد معمار آمریکایی لوئیس H.1 سپتامبر 2023 جشن گرفته می‌شود. درباره آسمان خراش و روز جهانی ان در این مقاله از دیبامگ بیشتر بخوانید.

روز جهانی آسمان خراش ها/ آسمان خراش چیست؟

آسمان‌خراش‌ها از دیرباز نمادی از نوآوری و مهارت مهندسی بشر بوده‌اند که به آسمان‌ها می‌رسند و افق شهرها را در سراسر جهان شکل می‌دهند. این سازه های سر به فلک کشیده صرفاً شاهکارهای طراحی و ساخت نیستند. آنها نشان دهنده آرزوها و دستاوردهای جوامعی هستند که در تلاش برای رسیدن به ارتفاعات جدید هستند.

در روز جهانی آسمان‌خراش‌ها، که هر ساله در سوم سپتامبر در سالگرد تولد معمار آمریکایی لوئیس اچ. سالیوان، که به‌عنوان «پدر آسمان‌خراش‌ها» شناخته می‌شود، جشن گرفته می‌شود، اجازه دهید نقش آن‌ها را در شکل‌دهی به آینده‌ای سبزتر و انعطاف‌پذیرتر برای کشورمان بشناسیم.

آسمان خراش به عنوان یک ساختمان بلند و قابل سکونت تعریف می شود که به طور قابل توجهی بلندتر از ساختارهای اطراف خود است. در حالی که ارتفاع خاصی که یک ساختمان را به عنوان یک آسمان خراش واجد شرایط می کند ممکن است متفاوت باشد، ماهیت ثابت می ماند: فضاهای زندگی و کار عمودی که مرزهای گرانش و تخیل انسان را به چالش می کشد. فراتر از ارتفاع و جذابیت زیبایی شناختی، آسمان خراش های مدرن اکنون در خط مقدم تلاش های پایداری قرار دارند.

از آنجایی که سیاره ما با چالش های زیست محیطی مواجه است، این غول های بزرگ در مدیریت نوآورانه انرژی و بهره وری پیشرو هستند. با فناوری‌های پیشرفته، طرح‌های خلاقانه و مواد سازگار با محیط زیست، معماران در حال تعریف مجدد معنای مسئولیت‌پذیری یک ساختمان در محیط زیست هستند.

یکی از جنبه های قابل توجهی که در روز جهانی آسمان خراش ها جشن گرفته می شود، پیگیری بی وقفه بهینه سازی مصرف انرژی در این سازه ها است. معماران و مهندسان از استراتژی های پیشرفته برای کاهش مصرف انرژی و به حداقل رساندن ردپای محیطی استفاده می کنند.

از ترکیب سیستم‌های تهویه طبیعی گرفته تا استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر مانند پانل‌های خورشیدی و توربین‌های بادی، آسمان‌خراش‌ها در حال تبدیل شدن به نیروگاه‌های پایداری هستند. بر اساس گزارش سازمان ملل، دو سوم جمعیت جهان تا سال 2050 در شهرها زندگی خواهند کرد که چالش‌های متعددی از فضا تا پایداری را به همراه خواهد داشت. برخی تحقیقات اخیر نشان می دهد که آسمان خراش ها ممکن است پایدارترین شکل توسعه شهری باشند.

چندین ساختمان در سرتاسر جهان به عنوان شاهدی بر پیشرفت در آسمان‌خراش‌های کم مصرف هستند.

یکی از پایدارترین آسمان‌خراش‌های جهان و اولین بلندمرتبه‌ای که گواهینامه پلاتینیوم رهبری در طراحی انرژی و محیطی (LEED) را دریافت کرد، برج بانک آمریکا در منهتن است. این ساختمان به نیروگاه تولید خود مجهز شده است که 4.6 مگاوات انرژی پاک و پایدار تولید می کند و 70 درصد برق مورد نیاز سالانه را تامین می کند و تمام آب گرم خود را بدون استفاده از انرژی خارجی دارد.

این ساختمان همچنین می‌تواند هوا را از طریق فیلترهای بسیار کارآمد جمع‌آوری کند که آن را در فضاهای داخلی توزیع می‌کند و قبل از اینکه دوباره به بیرون برود دوباره آن را فیلتر می‌کند، به این معنی که هوا از ساختمان تمیزتر از آنچه وارد شده است خارج می‌شود.

برج شانگهای در سینا با بیش از 630 متر ارتفاع، دومین ساختمان بلند جهان و الگویی برای آسمان خراش های پایدار است. 200 توربین بادی حدود 10 درصد از برق ساختمان را تولید می کنند، در حالی که سطوح شفاف داخلی و خارجی آن اجازه می دهد نور طبیعی به داخل ساختمان وارد شود و نیاز به نور مصنوعی را کاهش دهد.

علاوه بر این، این مرکز آب باران را جمع‌آوری می‌کند، از فاضلاب استفاده مجدد می‌کند و اقدامات متعدد صرفه‌جویی در انرژی را ترکیب می‌کند تا تقریباً 35000 تن از ردپای کربن سالانه خود را کاهش دهد.

پارک وان سنترال در سیدنی یک نمونه عالی از نحوه ادغام عناصر و گیاهان سبز در منظر شهری است. 50 درصد از سطح این ساختمان توسط بیش از 380 گونه مختلف از گیاهان پوشیده شده است و سایه ای صرفه جویی در انرژی را فراهم می کند و در عین حال دی اکسید کربن را به دام می اندازد و اکسیژن را در جو منتشر می کند.

این آسمان خراش همچنین دارای 40 هلیواستات موتوری و 320 پنل آینه بازتابنده است که نور خورشید را به فضاهای خرده فروشی و تراس های محوطه سازی شده جذب و هدایت می کند.

برج مسکونی Waugh Thistleton در لندن یک ساختمان 14 طبقه با عناصر سبز مهم است، مانند توربین های بادی که حدود 15 درصد انرژی مورد نیاز برج را تامین می کند و به این آسمان خراش اجازه می دهد تا حدود 7 تن از انتشار دی اکسید کربن در سال را ذخیره کند.

در نهایت، در سال 2029، اولین آسمان‌خراش خالص صفر در جهان برنامه‌ریزی شده است تا عملیاتی شود، به این معنی که کل انرژی مصرفی ساختمان در یک سال تقریباً برابر با مقدار انرژی تجدیدپذیر ایجاد شده در سایت خواهد بود. کرزن اسکله در بیرمنگام با استفاده از پارچه ساختمانی فوق عایق، منابع انرژی تجدیدپذیر، روشنایی LED و کنترل های هوشمند و مصالح ساختمانی کم کربن ساخته خواهد شد.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید