ولادیمیر پوتین زمانی وارد مغولستان شد که قبل از شروع این سفر دیوان کیفری بینالمللی از مغولستان خواسته بود پوتین را دستگیر کند. مقامات روسی هم گفتهاند از این بابت نگرانی ندارند. این در حالی است که مقامات ایرانی نیز احتمالا پوتین در آینده نزدیک به روسیه سفر کرده و پوتین را ملاقات می کنند. درمورد این خبر در این نوشته از دیبامگ بیشتر می خوانید.
سفر ولادیمیر پوتین به مغولستان
ولادیمیر پوتین در جریان سفر به مغولستان با «اوخناگین خورلسوخ»، رئیسجمهور این کشور دیدار و بر توسعه روابط روسیه با این کشور آسیایی تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه روز دوشنبه در یک سفر رسمی وارد مغولستان شد و توسط گارد افتخار این کشور مورد استقبال قرار گرفت.
به گزارش اسپوتنیک، پوتین همچنین امروز سهشنبه پیش از آغاز گفتوگو با همتای مغولستانی، طی مراسمی در «اولانباتور» پایتخت مغولستان مورد استقبال رسمی قرار گرفت و سرود ملی روسیه نیز نواخته شد.
پوتین در دیدار با همتای خود گفته است: «روابط بین روسیه و مغولستان در همه جهات در حال توسعه است و همچنین اقدامات موثری در حوزه بشردوستانه در حال انجام میباشد.»
رئیسجمهور روسیه همچنین بر اقدامات موثر در زمینههای بشردوستانه، به ویژه در زمینه آموزش تاکید کرد و گفت: «امروز در مسیر کار خود، مطمئنا به مسئله همکاریها در حوزه اقتصاد باز خواهیم گشت.»
رئیسجمهور مغولستان نیز به نوبه خود از پوتین برای این سفر تشکر کرد؛ سفری که در سالی برگزار میشود که ۲ کشور چندین سالگرد را به طور همزمان جشن میگیرند و از جمله آنها میتوان به هشتادمین سالگرد پیروزی مشترک در نبرد «رودخانه خلخین گل» و پنجاهمین سالگرد تاسیس شهر «اردنت» اشاره کرد.
رئیسجمهور پوتین در ادامه ضمن دعوت از رئیسجمهور مغولستان برای شرکت در نشست بریکس در ماه اکتبر در شهر «کازان» روسیه گفت: «من میخواهم شما را به کازان روسیه دعوت کنم؛ جایی که امسال اجلاس بریکس را برگزار خواهیم کرد. این اولین رویداد در این سطح پس از گسترش بریکس خواهد بود و امیدوارم شما نیز در قالب بریکس پلاس شرکت کنید. ما منتظر شما خواهیم بود.»
اجلاس بریکس چیست و چه زمانی برگذار می شود؟
شانزدهمین اجلاس سران بریکس از ۱ تا ۳ آبان ۱۴۰۳ در شهر کازان روسیه برگزار خواهد شد.
پنج کشور اعم از ایران، عربستان سعودی، امارات عربی متحده، اتیوپی و مصر در تاریخ یکم ژانویه (۱۱ دی) به عضویت کامل گروه «بریکس» درآمدند که اکنون «بریکس پلاس» نامیده میشود.
گروه بریکس در سال ۲۰۰۶ توسط برزیل، روسیه، هند و چین تاسیس شد، درحالیکه آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۱ به این بلوک پیوست و در سال جاری میلادی روسیه ریاست دورهای بریکس پلاس را برعهده دارد.
منبع: ایسنا