آیت الله عباس محفوظی، از مراجع تقلید شیعه، یه دلیل افت شدید اکسیژن در یکی از بیمارستان های قم بستری شد. یکی از اعضای دفتر ایشان با اعلام این خبر، از مردم خواست برای شفای این عالم ربانی دعا کنند. بیوگرافی عباس محفوظی را در این نوشته از دیبامگ می خوانید.
بیوگرافی آیت الله عباس محفوظی
عباس محفوظی گیلانی (زادهٔ ۱۸ مرداد ۱۳۰۷ رودسر، گیلان) مرجع تقلید شیعه، فقیه و سیاستمدار ایرانی مقیم شهر قم است.
عباس محفوظی در سال ۱۳۰۷ هجری شمسی در شب ولادت ابوالفضل عباس در شهرستان رودسر ، استان گیلان در خانوادهای مذهبی چشم به جهان گشود. مقطع ابتدایی را در یکی از مدارس رودسر گذراند
تحصیلات حوزوی عباس محفوظی
پس از طی یک سال در مدرسه محفوظی به دلیل علاقه به تحصیل علوم دینی وارد حوزهٔ علمیهٔ رودسر شد. دورهٔ مقدماتی ادبیات عرب را نزد سید هادی روحانی در حوزهٔ رودسر به پایان رساند و پس از گذشت دو سال دورهٔ تکمیلی در سال ۱۳۴۲ هجری شمسی عازم قم شد و با طی دروس مقدماتی به تحصیل دروس خارج پرداخت.
استادان
محفوظی نزد علمایی چون مرتضی حائری یزدی، مجاهدی تبریزی، سید محمدباقر سلطانی، سید روحالله خمینی، سید حسین طباطبایی بروجردی، میرزا هاشم آملی، سیدمحمدرضا گلپایگانی، سیدمحمدمحقق داماد و سید محمد حجت کوه کمرهای فقه، اصول و فلسفه را تحصیل کرد و دروس تکمیلی فلسفه را نزد استادان سید محمد حسین طباطبایی یادگرفت. وی پس از مدتی به نجف رفته و از کلاس درس سید عبدالهادی شیرازی و میرزا باقر زنجانی و شیخ حسین حلی استفاده کرد.
تدریس و فعالیت ها
او بیش از چهل سال به تدریس سطوح عالیه و خارج فقه و اصول و فلسفه در حوزه اشتغال داشته و شاگردان بسیاری تربیت کردهاست. وی سابقه عضویت در مجلس خبرگان، جامعه مدرسین، شورای عالی حوزه علمیه قم و شورای عالی انقلاب فرهنگی را داشتهاست.
محفوظی در زمان حیات محمدتقی بهجت رئیس شورای استفتاء و از مشاوران نزدیک وی بود و کمتر از یک سال پس از رحلت ایشان او و پس از وفات علی صافی گلپایگانی در اردیبهشت ۱۳۸۹ قبول مرجعیت نمودند و در دفتر وی دفتر مرجعیت خود را تأسیس کرد. محفوظی از مدرسین حوزه علمیه قم بود که در سال ۱۳۶۱ در بیانیه ای رأی به خلع محمدکاظم شریعتمداری از مرجعیت تقلید شیعیان دادند.
تحقیقات و کتب منتشره عباس محفوظی
۱. کتاب خمس
۲. کتاب زکات
۳. کتاب حدود
۴. کتاب دیات
۵. کتاب قصاص
۶. کتاب تقلید
۷. کتاب حج – جلد اول
۸. سلوک کعبه
۹. مجموعه تفسیر قرآن کریم
۱۰. اخلاق اسلامی
۱۱. تاریخ قرآن
۱۲. اندیشههای بنیادین در اخلاق اسلامی
۱۳. حاشیه تحلیلی بر عروه الوثقی
۱۴. تقریر دروس خارج آیات عظام بروجردی و خمینی
۱۵. عرفان و عبادت
۱۶. امام حسین و عاشورا
۱۷. جوان و اصول عقاید
منبع: ویکی پدیا