حضرت سکینه سلام الله علیها دختر امام حسین علیه السلام ۵۶ سال پس از واقعه کربلا, در شب پنجم ربیع الاول سال ۱۱۷ هجری در مدینه وفات کردند. این تاریخ در تقویم ما برابر با چهارشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۳ می باشد. در ادامه این نوشته از دیبامگ متن تسلیت وفات حضرت سکینه را خواهید خواند.
متن تسلیت وفات حضرت سکینه
مدینه، شام، کربلا، همه جا دشت بلای «بنت الحسین» هاست.
******
ماجرای نیمروز سکینه های حرم، آن وداع تلخ روز واقعه. و حسین که به زیر باران چشمان سکینه می سراید:
سَيَطُولُ بَعْدِي يَا سُكَيْنَةُ فَاعْلَمِي؛ مِنْكِ اَلْبُكَاءُ إِذَا اَلْحَمَامُ دَهَانِي
لاَ تُحْرِقِي قَلْبِي بِدَمْعِكِ حَسْرَةً؛ مَا دَامَ مِنِّي اَلرُّوحُ فِي جُثْمَانِي
وَ إِذَا قُتِلْتُ فَأَنْتِ أَوْلَى بِالَّذِي ؛ تَأْتِينَهُ يَا خَيْرَةَ اَلنِّسْوَانِ
ای سکینه! بدان که بعد از من گریه زیادی در پیش خواهی داشت.
تا زمانی که جان در بدن دارم مرا با اشک حسرت بار خود مسوزان.
ای بهترین زنان! آنگاه که من کشته شدم، تو برای گریه سزاوارتری.
******
کاروان اسیران آل محمد، رستاخیز سرها و قلب شکسته اسیرها، چشمان بی حیا و دوباره قصه معصومیت از دست رفته بنت الحسین ها؛ خدایا مبادا!
جوانمردی از راه می رسد. بانو شما کیستید؟ سکینه دختر حسین! من سهل بن سعد هستم که جدت را دیده و سخن او را شنیدهام. آیا از من کاری ساخته است؟ «ای سهل اگر برای تو ممکن است بگو تا این سرها را از اطراف ما دور کنند تا مردم به تماشای این سرها مشغول شده کمتر به حرم رسول خدا(ص) نگاه کنند»
******
یادش بخیر، حسین(ع) می فرمود: «به جانت سوگند! خانهای را که سکینه و رباب در آن باشند دوست دارم»
خانه همان خانه مهر است. اما بدون حسین. شام، مدینه، کربلا … همه جا دشت بلای «بنت الحسین» هاست.
نقش سکینه در نهضت حسینی
سکینه، مانند دیگر فرزندان امام حسین(ع) در واقعه کربلا حضور داشت. او یکی از زنان ادیب، شاعر، بخشنده و شجاع بود که از صراحت لهجه برخوردار و از کودکی شیرین زبان بود.
او از زنان زیبا و نیکوخصال زمان خویش محسوب می شد. سکینه رنج شهادت پدر، برادران و اقوام خویش را در کربلا و سختی های اسارت را در کوفه و شام تحمل کرد و در موارد گوناگون شجاعانه به دفاع از جد خود علی(ع) می پرداخت و از فرصت های به دست آمده علیه دشمنان اهل بیت بهره می برد.
امام حسین(ع) در اشعاری وی را «خیرة النسوان؛ بهترین زنان» معرفی کرده است که نشان می دهد در زمان واقعه کربلا سکینه بالغ بوده است. در گفت وگویی که سهل بن سعد در شام با وی دارد، در آغاز از او با تبیر «جاریه؛ خانم بالغ» سؤال می کند. زمان تولد و مقدار سن وی مشخص نیست.
زرکلی درباره او می نویسد: “سکینه دختر حسین بن علی بن ابی طالب(ع)، زنی شریف، شاعر و کریم است و از زیباترین زنان، خوش نفس ترین و سرور زنان عصر خویش بود که با بزرگان قریش مجالست داشت. شعرا نزد او جمع می شدند و به گونه ای می نشستند که او آنها را می دید اما آنها او را نمی دیدند. سخنان آنان را می شنید و یکی را بر دیگری برتری می داد. اشعار آنان را نقد می کرد و به آنها جایزه می داد.”
ناشناس
نازنین سکینه