تجلیل رئیس‌جمهور از استاد مرتضی فرهادی در جشنواره تعاونی‌های برتر

خلاصه ای از تجلیل رئیس جمهور از مرتضی فرهادی و بیوگرافی او را در این نوشته می خوانید.

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور و احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز در نوزدهمین جشنواره تعاونی‌های برتر کشور از تلاش‌های مرتضی فرهادی استاد تمام حوزه مردم‌شناسی و جامعه‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی ملقب به «پدر پژوهش‌های فرهنگ یاریگری و تعاون در ایران» تجلیل کردند. جزئیات این خبر را در این نوشته از دیبامگ می خوانید.

تجلیل از مرتضی فرهادی و بیوگرافی او

استاد مرتضی فرهادی، متولد ۱۳۲۳، بیشتر به سبب پژوهش‌های متعددش در حوزه مردم‌شناسی، فرهنگ و علوم انسانی به ویژه در حوزه روستایی ایران و همچنین در حوزه مردم‌شناسی آینده شناخته می‌شود.
وی تنها محقق ایرانی است که صاحب نظریه در زمینه توسعه بومی است. از وی تاکنون دو کتاب «فرهنگ یاریگری در ایران» و «واره: نوعی تعاونی سنتی کهن و زنانه در ایران» به ترتیب در دوره‌های سیزدهم و بیستم انتخاب کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان کتاب سال برگزیده شده‌اند.
استاد فرهادی در این مراسم بیان کرد: بنده کارمند ساده وزارت تعاون هستم ولی همیشه دور یا نزدیک با تعاون سر و کار داشته و اگرچه در بسیاری از جلسات حضور داشته‌ام ولی هیچ زمانی در چنین جلسه‌ای در خدمت شخص دوم مملکت نبوده‌ایم. البته امروز به حدی از آقای پزشکیان تقاضای متعدد شد که بنده نمی‌توانم بگویم تقاضای ما از ایشان چیست؟ اما خوشبختانه، ماهیت تقاضای ما به گونه‌ای است که بنده فکر می‌کنم اگر در شرایط فعلی جهان، اراده و اندیشه‌ای در کار ما وجود داشته باشد تعاون مظلوم‌ترین مفهوم ممکن است.

تقاضای آخر مرتضی فرهادی

او یادآور شد: از آقای پزشکیان چند تقاضا دارم تا بلکه کمی به روح تعاون توجه کرده باشیم. چون روحیه تعاون در جهان به سرعت در حال ازبین رفتن است.
آقای پزشکیان از وزاری آموزش و پرورش و آموزش عالی بخواهند که یک درس و کتاب درمورد تعاونی‌ها و تعاون تدوین و تدریس شود.
فرانسوی‌ها ۱۰۰ سال پیش، در کنار درس اخلاق نظری، درس اخلاق عملی نیز داشتند که بچه‌ها در مهدکودک و مدرسه و دانشگاه تعاونی تشکیل می‌دادند و ما هم باید تعاون و فلسفه و جامعه‌شناسی و مردم‌شناسی تعاون را تعلیم دهیم.

بیوگرافی مرتضی فرهادی
مرتضی فرهادی (۱۴ بهمن ۱۳۲۳ در ملایر)، استاد تمام حوزه مردم‌شناسی و جامعه‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی است که وی را به سبب پژوهش‌های متعدد در حوزه مردم‌شناسی، فرهنگ و علوم انسانی به ویژه در حوزه روستایی ایران و همچنین در حوزه مردم‌شناسی آینده می‌شناسند. فرهادی تنها محقق ایرانی است که صاحب نظریه در زمینه توسعه بومی است. از وی تاکنون ۲ کتاب فرهنگ یاریگری در ایران و واره: نوعی تعاونی سنتی کهن و زنانه در ایران به ترتیب در دوره‌های سیزدهم و بیستم انتخاب کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان کتاب سال برگزیده شده‌اند.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید