سریال قصه های مجید، داستان، بازیگران و تعداد و عنوان قسمت ها

در مورد سریال قصه های مجید، داستان و بازیگران این سریال در این نوشته خواهید خواند.

مجموعه تلویزیونی «قصه‌های مجید» از پنجم مهر برای پخش در ساعت ۱۷ جایگزین سریال «دو پنجره» خواهد شد. در این نوشته از دیبامگ در مورد این سریال بیشتر می خوانید.

سریال قصه های مجید

قصه‌های مجید یک مینی‌سریال ایرانی محصول سال ۱۳۶۹ به تهیه‌کنندگی، کارگردانی و نویسندگی کیومرث پوراحمد بر پایهٔ کتابی به همین نام از هوشنگ مرادی کرمانی بود که از شبکه یک پخش می‌شد. مهدی باقربیگی و پروین‌دخت یزدانیان در نقش‌های اصلی این سریال به ایفای نقش پرداختند. قصه‌های مجید به عقیده‌ی بسیاری از مردم و منتقدان، از بهترین سریال‌هایی است که تاریخ سینما ایران به خود دیده.

داستان

داستان سریال روایتگر لحظاتی از زندگی نوجوانی به نام مجید و مادربزرگش (بی بی) است. در این سریال داستان‌های متعددی را برای مخاطبان به نمایش می‌گذارند که از آن جمله می‌توان به ملخ دریایی، امتحان ورزش، زنگ انشاء، اردو و … اشاره کرد. داستان اصلی قصه‌های مجید در محیط کرمان نگارش شده بود و روایت‌گر لحظه‌های کودکی به نام مجید است که با مادربزرگش (بی‌بی) زندگی می‌کند، بعدها این مجموعهٔ تلویزیونی از روی آن ساخته شد که محیط قصه را به اصفهان منتقل کرد و اوایل دهه ۱۳۷۰ در برنامهٔ کودک و نوجوان از شبکه یک صدا و سیمای ایران پخش شد.

شخصیت‌های اصلی این کتاب و مجموعه «مجید» و «بی‌بی» هستند. مجموعهٔ تلویزیونی قصه‌های مجید در زمان خود از محبوبیت خاصی در میان کودکان و نوجوانان و حتی بزرگسالان برخوردار شده‌بود. کتاب قصه‌های مجید جایزهٔ کتاب برگزیده سال ۱۳۶۴ را به خود اختصاص داده و تا ۱۳۷۳، دوازده بار تجدید چاپ شده‌است. در کتاب قصه مجید نوشته مرادی کرمانی داستان در شهر کرمان روایت می‌شود اما در این سریال داستان در شهر اصفهان روایت می‌شود.

این مجموعه تلویزیونی در مدرسه آلیانس اصفهان (راهنمایی حلبیان امروزی) فیلم‌برداری شده‌است.

فیلم‌های سینمایی شرم در سال ۱۳۷۰، صبح روز بعد در سال ۱۳۷۱ و نان و شعر در سال ۱۳۷۲ سه فیلم سینمایی هستند که بعد از این سریال ساخته شده‌اند.

کیومرث پوراحمد به‌جای استفاده از بازیگران حرفه‌ای، خطر می‌کند و دو نابازیگر محلی را برای نقش‌های اصلی به کار می‌گیرد. مهدی باقربیگی از میان صد نفر از نوجوانان اصفهانی انتخاب می‌شود. پوراحمد در انتخابی عجیب برای نقش بی‌بی، سراغ مادرش (پروین‌دخت یزدانیان) می‌رود. نتیجه‌ی‌ این انتخاب‌ها، شگفت‌انگیز از کار درمی‌آید. بی‌بی و مجید نمایشگر مادربزرگ و نوه‌ی ایرانی و ارتباط کاملاً حسی و صمیمی میان این دو بودند. در واقع تعارض بازی آرام و طبیعی‌نمای بی بی، با بازی شلوغ و نمایشی مجید، خود یکی از مؤلفه‌های جذاب و کشمکش‌های دراماتیک این مجموعه شده است. شیرین‌ترین شخصیت سینمای بعد از انقلاب را مهدی باقربیگی به نقش مجید ثبت کرد. از همان اولین قسمت مهرِ بی‌بی و مجید به دل تماشاگر می‌افتد و دوست دارد ماجراهای‌شان را دنبال کند. ماجرای اردوی مدرسه، بافتن ژاکت برای آقای معلم، سفر شیراز یا تسبیح معلم ریاضی و… همه و همه با بیان شیرین و نثر روان و صداقت موجود در کلام مرادی کرمانی در قصه‌ها روایت شده و طنز کلامی و موقعیتی آن در سریال نیز درآمده.

شخصیت مجید در قصه‌های مجید

مجید نوجوانی پرحرف، شاعرمسلک، کنجکاو (و تا حدی فضول!) و البته ساده است که تماشاگر با او هم‌ذات‌پنداری می‌کند. شخصیت مجید سیاه و سفید نیست و در او مجموعه‌ای از ضعف‌ها و قوت‌ها را (درست مثل نوجوانی خودمان) می‌بینیم. ضمن اینکه مجید با وجود فقدان پدر و مادر و فقر و نداری و محرومیت‌های مختلف به نظر نمی‌رسد دچار عقده‌های روانی حاد یا حرص و زیاده‌خواهی باشد. مجموعه کنش‌های این شخصیت نشان می‌دهد که گویی به‌نوعی قناعت و سازگاری ایرانی رسیده و تلاش می‌کند با امکاناتی که دارد مشکلاتش را حل کند. از این منظر، «قصه‌های مجید» برای نسل جوان حاوی نکات تربیتی و آموزشی فراوانی است.

در هر قسمت دوست داریم ببینیم نتیجه‌ی دیوانه‌بازی‌های مجید و اصرارش بر اجرای ایده یا رسیدن به هدفش به کجا منجر می‌شود. «قصه‌های مجید» سرشار از صحنه‌های به‌یادماندنی است که هر کدام می‌توانند تماشاگر را برای دیدن ادامه‌ی ماجرا ترغیب کنند. نمونه‌اش در «صبح روز بعد» و صحنه‌ای است که مجید چون از تسبیح معلمش که اشتباهات جدول ضرب او را با آن می‌شمرد می‌ترسد، می‌رود یک تسبیح مثل آن می‌خرد، اما در آخر معلم برای اینکه فکر می‌کند مجید خواسته او را مسخره کند، با کتک او را از کلاس بیرون می‌اندازد. از این نوع صحنه‌ها در فیلم بسیار است؛ مخلص کلام اینکه «قصه‌های مجید» را می‌شود چند بار دیگر از اول تا آخر دید و خسته نشد.

بازیگران

  • پروین‌دخت یزدانیان؛ بی‌بی
  • مهدی باقربیگی؛ مجید
  • جهانبخش سلطانی؛ ناظم مدرسه/همسایه/همسفر شیراز
  • مرتضی حسینی؛ آقای حیدری معلم ریاضی و ورزش
  • جمشید صدری؛ مدیر مدرسه
  • محمدعلی میانداری؛ معلم سخت گیر ریاضی
  • بیژن رافعی؛ آقای احمدی معلم انشا
  • حسین حشمتی؛ خیاط

قسمت ها

شماره نام بر اساس داستان
۱ ملخ دریایی ماهی
۲
۳ ورزش نمره
۴
۵ اردو اردو
۶
۷ خواب‌نما خواب‌نما
۸ شرم طلبکار
۹
۱۰ ژاکت ژاکت پشمی
۱۱ بهانه کراوات
۱۲
۱۳ لباس عید خیاط
۱۴ سفرنامه شیراز دو داستان از کتاب
۱۵

 

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید