حیکم رنگ ها، حبیب آیت اللهی درگذشت [بیوگرافی و آثار حبیب آیت اللهی]

در این نوشته بیوگرافی و آثار حبیب آیت اللهی را خواهید خواند

حبیب‌الله آیت‌اللهی (متولد ۱۶ اسفند ۱۳۱۳ و درگذشته ۱۷ مهر ۱۴۰۳) نقاش، پژوهشگر تاریخ هنر و دانشیار دانشگاه شاهد بود. در ادامه این  نوشته از دیبامگ بیوگرافی و آثار او را خواهید خواند.

زندگی‌نامه حبیب آیت اللهی

حبیب‌الله آیت‌اللهی در سال ۱۳۱۳ در شیراز به دنیا آمد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در این شهر به پایان رساند. علاقه او به ادبیات و نقاشی از کودکی مشهود بود، به همین دلیل برای تحصیلات عالی وارد دانشکده هنرهای زیبا در دانشگاه تهران شد و در سال ۱۳۳۸ به عنوان دانشجوی ممتاز فارغ‌التحصیل شد. وی که مشمول قانون اعزام دانشجویان رتبه اول به خارج از کشور بود، برای تحصیل به فرانسه رفت و در آتلیه‌های لوگو و اوژمه به فراگیری هنر پرداخت. پس از آن، در مدرسه عالی هنرهای زیبای پاریس به آموزش شیوه‌های نوین نقاشی و نقاشی دیواری مشغول شد و در مدرسه عالی هنرهای تزئینی پاریس تخصص‌های آذین‌گری، معماری داخلی و طراحی صنعتی را کسب کرد. او همچنین در دانشگاه سوربن تحصیل کرد و در سال ۱۳۴۹ موفق به دریافت درجه دکترا در رشته تاریخ هنر تحلیلی و تطبیقی شد. عنوان پایان‌نامه‌اش مقایسه عناصر هنر پیش و پس از اسلام ایران بود.

آیت‌اللهی به ایران بازگشت و به عنوان استادیار در دانشگاه تهران مشغول به تدریس شد. او در سال ۱۳۵۱ رشته معماری داخلی را در مدرسه عالی ساختمان تأسیس کرد و در سال ۱۳۵۴ مجدداً برای فرصت مطالعاتی به فرانسه رفت و دوره‌های کارشناسی ارشد زیبایی‌شناسی و دکترای هنرهای تجسمی را گذراند. در این مدت، در رشته شهرسازی نیز تحصیل کرد و به درجه‌ای معادل دکترا در این زمینه نائل شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، او به ایران بازگشت و سرپرستی گروه برنامه‌ریزی هنر و گروه تألیف کتاب‌های هنری را بر عهده گرفت و همچنین ریاست دانشکده هنرهای زیبا را به دست گرفت. او از مؤسسان موزه هنرهای سنتی سازمان صنایع دستی و از همکاران موزه هنرهای معاصر در ارزیابی آثار هنری بود.

آثار

آیت‌اللهی آثار بسیاری در زمینه هنر و ترجمه دارد، از جمله:

  • نگره‌های هنر: فلسفه‌ها، زیبایی‌شناسی و تاریخ هنر از زمان افلاطون تا امروز (مترجم)
  • شیوه‌های مختلف نقد هنری
  • مبانی نظری هنرهای تجسمی
  • مبانی رنگ و کاربرد آن
  • نگره هنر انقلاب اسلامی
  • کتاب ایران: تاریخ هنر
  • آیه نور و هنر

او به دلیل خدمات گسترده‌اش به هنر ایران، در سال ۱۳۸۳ به عنوان چهره ماندگار هنرهای تجسمی شناخته شد.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید