نحوه توسل به حضرت معصومه (س) [ختم صلوات و زیارت]

با ذکر توسل به حضرت معصومه (س) برای براورده شدن حاجات در دیبامگ همراه ما باشید.

توسل به ائمه اطهار(ع) و اولیاء خدا، دارای نتائج فراوانی است که در مطلب از دیبامگ طریقه توسل و نتایج توسل به حضرت معصومه (س) را برای شما قرار داده ایم.

طریقه توسل به حضرت معصومه (س)

برای توسل به حضرت معصومه (س) بهترین راه زیارت ایشان، خواندن زیارتنامه مخصوص آن حضرت (مفاتیح الجنان صفحه ۷۲۵ ، زیارتنامه حضرت معصومه (س)) و طلب حاجت از این بانوی بزرگوار است.

در منابع معتبر دینی و روایات، نماز خاصّی برای زیارت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها ذکر نشده است. امّا می‌توانید یک عمل صالح انجام دهید (مثلاً دو رکعت نماز بخوانید، نذر صلوات و صدقه انجام دهید) و ثواب آن را به ایشان هدیه کنید.

و امّا در مورد نیّت، آن عمل صالح را به قصد تقرّب به خدای متعال انجام دهید و قصد کنید که ثواب آن را به روح مطهّر حضرت معصومه سلام الله علیها هدیه کنید.

ختم صلوات حضرت معصومه

ختم به معنی پایان دادن به هر کاری است که ابتدا و انتهایی دارد. ختم صلوات نیز دقیقا به همین معنا بوده و باید دارای تعداد مشخصی باشد. صلوات بر محمد و آل محمد دارای فضیلت فراوان است و در فضیلت آن همین بس که خداوند آن را از کارهای همیشگی خود و فرشتگان قلمداد می فرماید. اینکه صلوات به نیت چه کاری و برای چه معصومی انجام شود در نتیجه کار تاثیر گذار است ولی به صورت کلی برای برطرف کردن هر گونه حاجت می‌توان ختم صلوات نذر کرد. بنابراین ختم صلوات حضرت معصومه قاعده خاصی نداشته و مانند دیگر ختم های صلوات است.

برکات زیارت حضرت معصومه (س)

زیارت حضرت معصومه (س) برای همه شیعیان با برکات الهی فراوان همراه است. در کتب دینی تنها امامزاده‌ای که امامان معصوم ترغیب به زیارتشان کرده‌اند، حضرت معصومه (س) هستند و امام صادق علیه السلام، امام رضا علیه السلام، امام جواد علیه السلام و امام کاظم علیه السلام سفارش به زیارت این بانوی بزرگوار کرده‌اند. به طوری که امام رضا (ع) زیارتنامه و آداب زیارت برای ایشان بیان کرده‌اند و فرمودند:
“مَنْ زارَها فَلَهُ الْجَنَّهُ“ کسی که فاطمه معصومه (س) را زیارت کند بهشت برای او خواهد بود.

امام محمد تقی (ع) نیز در این باره فرمودند:
“مَنْ زارَ قَبْرَ عَمَّتی بِقُمَّ فَلَهُ الْجَنَّهُ“ کسی که قبر عمه‌ام را در قم زیارت کند، بهشت برای او است.

شیخ حسن قمی در کتاب ارزشمند «تاریخ قم» از امام صادق علیه السّلام نقل کرده که فرمودند:
«اِنَّ زیارتَها تَعادِل الجنَّه» زیارت حضرت معصومه همسنگ بهشت است.

امام رضا (ع) در روایتى دیگر مى‌فرمایند:
هر کس نتواند به زیارت من بیاید، برادرم را در «رى» یا خواهرم را در «قم» زیارت کند که ثواب زیارت مرا در مى‌یابد. (زبده التصانیف، ج. ۶، ص. ۱۵۹، به نقل از کریمه اهل بیت، ص. ۳)

دو نمونه از نتیجه توسّل به حضرت معصومه (ع)

۱. شخصی بنام میرزا اسداللّه از خدّام آستان مقدس حضرت معصومه (ع) بود، وی در قسمت پا دچار درد شقاقلوس (یک نوع بیماری که موجب بی حسی و فلجی پا می شود) شد، پزشکان وقت ،از معالجه آن عاجز شده و او را جواب کردند، و به اتفاق ، رای دادند که باید پای او قطع شود.

او یک روز قبل از موعد قطع پا، تصمیم گرفت شب را در کنار مرقد شریف حضرت معصومه (ع) بسر برده و متوسّل گردد. آن شب فرا رسید، آخرهای شب که درهای حرم را می بندند، شخصی بنام مبارک او را حمل کرده و به حرم برد، او خود را به پای ضریح رساند و مخلصانه با سوز و گداز خاصّی متوسّل به حضرت معصومه (ع) شد.

و از آن حضرت خواست که از خدا بخواهد تا او شفا یابد. نزدیک صبح ، هنوز هوا روشن نشده بود، پشت درآمد و فریاد زد در را باز کنید، من شفا یافتم . در را باز کردند، دیدند میرزا اسداللّه بسیار خوشحال است وشفا یافته و جریان شفای خود را چنین شرح داد:

در حرم پس از راز ونیاز خوابم برد، در عالم خواب دیدم بانوی بزرگواری نزدم آمد و پس از احوالپرسی ، گوشه ای از مقنعه خود را چندین بار به پای من مالید و فرمود: تو شفا یافتی . گفتم : شما کیستید؟ فرمود: آیا مرا نمی شناسی بااین که از خدّام حرم من هستی ؟،من فاطمه دختر موسی بن جعفر(ع) می باشم

۲. نقل شده : در زمان مرجعیت آیت اللّه العظمی شیخ عبدالکریم حائری (حدود ۵۰ سال قبل) شخصی که بسیاری از مردم قم او را دیده بودند قسمت پائین بدنش ، فلج شده بود، برای درمان خود به هر جا رفته بود نتیجه نگرفته بود، .

تا این که در قم به حرم حضرت معصومه (ع) رفته و متوسل گردید، در یکی از شب های ماه رمضان صدای نقارخانه (که در آن زمان در جوار حرم حضرت معصومه وجود داشت) بلند شد، علت پرسیدند،اعلام شد که حضرت معصومه (ع) فلان شخص را که از ناحیه پا فلج شده بود، شفا داده به گونه ای که او اصلا احساس درد پا نمی کند.

سخن پایانی

توسل به امامان معصوم و اولیاء خدا در مصیبت‌ها و مشکلات از عادات مسلمانان است و ریشه در آیات قرآن دارد. آیه‌ای که به مسئله توسل اشاره دارد، در سوره مائده آیه ۳۵ آمده است:
“یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ وَابْتَغُواْ إِلَیهِ الْوَسِیلَهَ وَجَاهِدُواْ فِی سَبِیلِهِ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ“
اى کسانى که ایمان آورده‌‏اید، از خداوند پروا کنید و (براى تقرّب) به سوى او (از مقرّبان درگاهش و از عمل‏هاى صالح) وسیله بجویید و در راه او جهاد کنید، شاید رستگار گردید.

بنابراین توسل به نیکان و ائمه مغایرتی با درخواست از خداوند ندارد، بلکه باعث تقرب بیشتر می‌شود. توسل به حضرت معصومه نیز همانند ائمه در برآورده شدن حاجاتی که خیر انسان در آن باشد، بسیار مجرب بوده است. پیشنهاد می‌کنیم به متن دعای توسل نیز در مجله ستاره سری بزنید و از فواید آن بهره‌مند گردید.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید