معنی ضرب المثل نوش دارو بعد از مرگ سهراب [داستان متنی و تصویری]

معنی ضرب المثل نوش دارو بعد از مرگ سهراب، کاربرد و مفهوم نوش دارو از بعد مرگ سهراب، داستان متنی و تصویری نوش دارو از بعد مرگ سهراب، نوش دارو چیست

احتمالا ضرب المثل نوش دارو بعد از مرگ سهراب را شنیده اید. ایا میدانید مفهوم این ضرب المثل چیست؟ مفهوم این ضرب المثل ان است که هرکاری باید به موقع انجام شود، در غیر اینصورت، فایده ای نخواهد داشت. کاربرد این مثل فارسی در بین عموم بسیار رواج دارد. اگر میخواهید معانی و کاربرد این ضرب المثل را به همراه داستان و نقاشی و تصاویر مربوط به ان را ببینید و بخوانید حتما تا انتهای این مطلب همراه ما در دیبامگ باشید.

ریشه و معنی ضرب المثل نوش دارو بعد از مرگ سهراب

ضرب‌المثل «نوش‌دارو بعد از مرگ سهراب» به موقعیتی اشاره دارد که راه‌حل یا کمکی زمانی ارائه می‌شود که دیگر فایده‌ای ندارد و مشکل یا فاجعه‌ای اتفاق افتاده است.

این ضرب‌المثل از داستان شاهنامه فردوسی گرفته شده است. در این داستان، سهراب، پسر رستم، در جنگی ناآگاهانه با پدرش رستم مبارزه می‌کند و به شدت زخمی می‌شود. وقتی رستم متوجه می‌شود که سهراب پسرش است، برای نجات او به دنبال نوش‌دارو می‌رود، اما وقتی نوش‌دارو به دستش می‌رسد، سهراب جان باخته است. این داستان نشان‌دهنده اهمیت اقدام به‌موقع و پیشگیری از وقوع مشکلات است.

همانطور که گفتیم داستان ضرب‌المثل “نوش‌دارو بعد از مرگ سهراب” به یکی از داستان‌های مشهور شاهنامه فردوسی، یعنی داستان رستم و سهراب، برمی‌گردد.

رستم، پهلوان معروف ایران، پسری به نام سهراب دارد که او را نمی‌شناسد. سهراب در نتیجه‌ی رابطه‌ای است که رستم با شاهزاده تهمینه، دختر پادشاه سمنگان، داشته است. تهمینه پسری به دنیا می‌آورد و او را سهراب می‌نامد، اما هویت واقعی پدرش را به او نمی‌گوید تا زمانی که سهراب بزرگ‌تر می‌شود.

 سهراب جوان و نیرومند می‌شود و به دنبال یافتن پدرش می‌گردد. او به جنگی علیه ایران دست می‌زند به این امید که پدرش، رستم، را ملاقات کند. اما بدون آگاهی از هویت واقعی پدر، وارد میدان نبرد می‌شود.

 سرانجام، رستم و سهراب با یکدیگر رو‌به‌رو می‌شوند. در این نبرد سرنوشت‌ساز، هیچ‌کدام نمی‌دانند که رقیب‌شان پدر یا پسر است. طی نبرد، رستم سهراب را زخمی می‌کند.

پس از زخمی شدن، سهراب در حال جان دادن از مادرش، نشانه‌ای که رستم به او داده بود، برای شناسایی پدرش استفاده می‌کند. وقتی رستم این نشانه را می‌بیند، پی می‌برد که سهراب پسر اوست و از شدت اندوه در پی نوش‌دارو یا همان دارویی جادویی برای نجات پسر می‌گردد. اما متأسفانه نوش‌دارو دیر می‌رسد و سهراب می‌میرد. رستم با غم و اندوه فراوان بر جنازه‌ی‌ پسرش می‌گرید.

نوش دارو چیست؟

نوش‌دارو دارویی افسانه‌ای در ادبیات فارسی است که خاصیت درمانی فوق‌العاده‌ای دارد و می‌تواند مرگ را از بیمار دور کند. در داستان ها امده است که در یکی از کاخ‌های هفتگانه‌ی کاووس برفراز کوه البرز چشمه‌ی آب نوشی روان بود که هر پیری که از آن می‌نوشید کهن سالی او از بین می‌رفت و همچون جوان پانزده ساله‌ای‌ میشد. میگویند این آب جاویدان همان داروی بی مرگی است که رستم برای زنده نگه داشتن سهراب پی آن فرستاده بود.

داستان تصویری ضرب المثل “نوش دارو بعد از مرگ سهراب”

ازدواج رستم و تهمینه
دادن بازوبند رستم به تهیمنه برای بستن به بازوی سهراب
رزم رستم و سهراب در میدان نبرد
کشته شدن سهراب به دست رستم

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید