بهترین ساعت استخاره روز پنجشنبه در مفاتیح الجنان

بهترین زمان و ساعت استخاره در روز پنجشنبه چه زمانی است؟

اِسْتِخاره‌ طلب خیر و واگذاری انتخاب کاری به خداوند است هنگامی که انسان در آن کار شک و تردید دارد و خیر و شر آن را با مشورت با دیگران نمی‌تواند تشخیص دهد. استخاره به شکل‌های مختلفی صورت می‌گیرد.

گرفتن استخاره به دو روش انجام می شود:

  • استخاره با تسبیح
  • استخاره با قرآن

گرفتن استخاره آدابی داشته که باید هنگام گرفتن آن رعایت شود. یکی از این آداب دانستن ساعت صحیح گرفتن استخاره در طول هفته و شبانه روز است. اگر قصد گرفتن استخاره در روز پنجشنبه را دارید همراه ما در دیبامگ باشید.

ساعت استخاره روز پنجشنبه

خوانندگان محترم توجه نمایند که گرفتن استخاره در روزهای قمر در عقرب توصیه نمی‌شود. پیش از انجام استخاره از تاریخ اینگونه روزها در تقویم قمری اطلاع یابید.

مرحوم محدّث کاشانى در کتاب «تقویم المحسنین» براى استخاره به قرآن مجید، در ایام هفته ساعاتى را نقل کرده و گفته‏ است: اختیار این ساعات، بنا بر مشهور بین اهل ایمان است، اگرچه حدیثى از اهل بیت بر آن یافت نشده است‏ سپس فرمود:

روز پنجشنبه: تا طلوع خورشید خوب است، آنگاه از ظهر تا عشاء آخر.

(فیض کاشانی، تقویم‌المحسنین، ۱۳۱۵ق، ص۵۸ و ۵۹)

نکته:

  •  ظهر شرعی آغاز وقت نماز ظهر است..
  • عشا آخر منظور زمان خفتن یا خوابیدن است. (نیمه شب شرعی)

شیخ عباس قمی در کتاب شریف مفاتیح الجنان از محدث کاشانی و او نیز از (مدخل منظوم محقق طوسی (رضی الله) ساعاتی را برای استخاره نقل کرده است که خلاصه آن این چنین است.

روز پنجشنبه: از طلوع فجر تا طلوع افتاب و بعد از ساعت ۱۲ ظهر تا عشا اخر (وقت خوابیدن)

ذکر روز پنجشنبه

لا اِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِکُ الْحَقُّ الْمُبین

خدایی جز آن خدای یکتا که سلطان حق و آشکار است نخواهد بود.

ذکر روز پنجشنبه به اسم امام حسن عسکری (ع) است. روایت شده در این روز زیارت امام حسن عسکری (ع) خوانده شود که خواندن آن موجب رزق و روزی می‌شود. دانستن عدد ابجد امام حسن عسکری به این امر کمک خواهد کرد.

زیارت روز پنجشنبه

السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَلِىَّ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَیْکَ یَا حُجَّهَ اللّٰهِ وَخَالِصَتَهُ، السَّلامُ عَلَیْکَ یَا إِمَامَ الْمُؤْمِنِینَ، وَوَارِثَ الْمُرْسَلِینَ، وَحُجَّهَ رَبِّ الْعَالَمِینَ، صَلَّى اللّٰهُ عَلَیْکَ وَعَلَىٰ آلِ بَیْتِکَ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ، یَا مَوْلاىَ یَا أَبا مُحَمَّدٍ الْحَسَنَ بْنَ عَلِیٍّ، أَنَا مَوْلىً لَکَ وَلِآلِ بَیْتِکَ، وَهٰذَا یَوْمُکَ وَهُوَ یَوْمُ الْخَمِیسِ، وَأَنَا ضَیْفُکَ فِیهِ وَمُسْتَجِیرٌ بِکَ فِیهِ، فَأَحْسِنْ ضِیافَتِى وَإِجارَتِى بِحَقِّ آلِ بَیْتِکَ الطَّیِّبِینَ الطَاهِرِینَ.

سلام بر تو ای ولی خدا، سلام بر تو ای حجّت حق و بنده‌ی پاک خدا، سلام بر تو ای پیشوای مؤمنان و وارث پیامبران و برهان محکم پروردگار جهانیان، درود خدا بر تو و اهل‌بیت پاکیزه و پاکت باد، ای سرور من، ای ابا محمّد حسن بن علی، من دل‌بسته تو و اهل‌بیت توأم، این روز، روز پنجشنبه و روز توست و من در آن میهمان و پناهنده به توأم، پس به نیکی پذیرایم باش و پناهم ده، به حق خاندان پاکیزه و پاکت.

کلام آخر

درمورد استخاره کردن باید توجه کنید که اگر مسئله‌ای با وجود تمام تفکر و اندیشه و حتی مشورت کردن با متخصصین آن مسئله، باز هم روشن نشد و جای تردید داشت، می‌توانید استخاره کنید، اما اگر آن مسئله با فکر و تأمل قابل حل باشد و یا با مشورت کردن بتوان به پاسخ رسید، استخاره جایی ندارد و اشتباه است.

همچنین باید دقت کنید که در یک کار به طور مکرر استخاره نکنید، چون استخاره مکرر وارد نیست و همیشه نتیجه استخاره اول درست است و بقیه استخاره‌هایی که در ادامه انجام می‌شود اعتباری ندارند.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید