همه ما میدانیم زمان کشته شدن آقا محمدخان قاجار خبری از دوربین عکاسی نبوده و نباید به دنبال تصویری واقعی از او گشت. اما میتوان به دیوارنگارههایی که توسط نقاشان مشهور در کاخها کشیده شده استناد کرد.
تنها تصویر مستند از آقا محمد خان قاجار تصویری است که توسط عبدالله خان نقاشباشی روی یکی از دیوارهای کاخ سلیمانیه کرج نقاشی شده و تنها تصویر منصوب و بسیار نزدیک به آقا محمد خان قاجار موسس سلسله قاجاریه است.
نکته مهم این است که در تالار این بنا، دو نقاشی از عبدالله خان نقاشباشی روی دیوارها کشیده شده که یکی تصویر آقا محمدخان خان و دیگری تصویر فتحعلی شاه و اطرافیانشان است. در تابلوی بارعام فتحعلی شاه، سلیمان میرزا به صورت کودکی در کنار تخت طاووس به تصویر کشیده شده است.
در زمان نقاشی این اثر، افرادی هنوز زنده بودند که آقا محمدخان را دیده و تصویر وی را به یاد داشتهاند و به همین دلیل نقاشی فوق نمیتواند با تصویر واقعی و اصلی آقامحمدخان قاجار تفاوت زیادی داشته باشد.این تصویر در اکثر کتب درسی و کتب تاریخی به ویژه کتاب معروف خواجه تاجدار منتشر شده است.
فرهاد میرزا زمان احداث این بنا را در سال ۱۲۲۶ دانسته و از حاجی محمد حسین خان صدر اعظم اصفهانی به عنوان سازنده نام برده است.
لیدی شیل همسر سفیر انگلیس در ایران که در دوران ناصرالدین شاه به ایران و عمارت سلیمانیه آمده بود درباره رئالیسم نهفته در این اثر میگوید: «قیافه افراد و همچنین صورت آقا محمدخان به شکل ماهرانهای شبیه اصل درآمده و چهره همراهان او مثل سربازان پر جذبه و کهنه کار ترسیم شده است و صورت آقا محمدخان بیشتر به افراد کینه توز شباهت دارد». بنابراین نقاش سعی داشته که همه چیز را واقعی و طبیعی جلوه دهد و کشیدن قلیان در کنار شاه نیز بیسبب نیست و میتوان حدس زد که آقا محمدخان همچون شاهان و اشراف پیشین ایران به قلیان علاقه داشت.