۱۹ نوامبر (۲۸ آبان و در سال های کبیسه ۲۹ آبان) توسط سازمان ملل متحد در تقویم جهانی روز توالت نامگذاری شده است. به طور اتفاقی و کاملا تصادفی این روز، روز جهانی مرد نیز میباشد. تلاقی این دو روز باهم دستمایه شوخیهای زنان با مردان شده است.
تاریخ روز جهانی توالت ۱۴۰۳
روز جهانی توالت ۱۴۰۳ برابر با ۱۹ نوامبر ۲۰۲۴ و معادل سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ میباشد.
چرا روز جهانی توالت و مرد در یک تاریخ است؟
در واقع این تداخل هیچ ربطی به اهانت به مردان نیست، بلکه فقط یک سوء تفاهم بوده که حالا در شبکههای اجتماعی به سوژه خنده خانمها تبدیل شده است.
به قول یکی از مردان که میگفت:
بیچاره ما مردها
یه روز جهانی داریم که اونم با روز توالت یکیه
به قول کاربر دیگری:
چرا روز جهانی مردو ریختن تو توالت ها؟ 😅🥴 یکی پاسخگو باشه لطفا! 😂😂😵
اما چرا روزی به نام روز توالت در تقویم جهانی وجود دارد؟
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۳ تصمیم گرفت تا روز ۱۹ نوامبر هر سال را روز جهانی توالت نامگذاری کند. هدف از این نامگذاری افزایش آگاهی و اطلاعرسانی درباره لزوم دسترسی همه ساکنان کره زمین به سرویسهای بهداشتی بود.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در روز جهانی توالت ضمن یادآوری عدم دسترسی بیش از یک چهارم جمعیت جهان به امکانات اولیه بهداشتی این وضعیت را از نظر اخلاقی، اقتصادی و بهداشتی «غیرقابل قبول» دانست.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۳ تصمیم گرفت تا روز ۱۹ نوامبر هر سال را روز جهانی توالت نام گذاری کند. هدف از این نام گذاری افزایش آگاهی و اطلاع رسانی درباره لزوم دسترسی همه ساکنان کره زمین به سرویس های بهداشتی بود. سازمان ملل بر لزوم پایان دادن به دفع ادرار و مدفوع در فضاهای باز تاکید کرده است.
تخمین زده می شود که میزان استفاده از فضای باز برای دفع ادرار و مدفوع از ۲۱ درصد در سال ۲۰۰۰ به ۹ درصد در سال ۲۰۱۷ کاهش یافته است. هند یکی از کشورهایی است که طی سال های اخیر به پیشرفت چشمگیری در زمینه ساخت مستراح و پایان بخشیدن به استفاده از فضاهای باز برای دفع مدفوع و ادرار دست یافته است.
ناشناس
خاک بر سرتون