نزدیکی در ایام فاطمیه و شهادت حضرت زهرا (س) چه حکمی دارد؟

این مورد که می گویند نزدیکی با همسر در برخی از روزها و ساعات مخصوص از لحاظ شرعی دچار ایراد است، صحت دارد. مثلاً در زمان حیض و نفاس و در احرام و روزه بودن، نزدیکی از نظر شرعی حرام می باشد. اما باید بدانیم که برقراری رابطه جنسی زن و شوهر در ایام فاطمیه و ماه محرم هیچ ایرادی ندارد.

نزدیکی در شب شهادت امامان معصوم (علیهم السلام) و ایام فاطمیه چه حکمی دارد؟ آیا نزدیکی در شب شهادت جایز است؟ اگر در شب شهادت ائمه معصومین (سلام الله علیهم اجمعین) برای مقاربت اقدام کنیم آیا اشکال دارد؟

ایام و دهه‌های فاطمیه در حدود ۲۰ روز طول می‌کشند، آیا نزدیکی در این ایام مجاز است؟

نزدیکی در ایام فاطمیه چه حکمی دارد؟

از نظر آیت الله مکارم شیرازی

پرسش: آیا در روزها یا شب های شهادت اهل بیت (علیهم السلام) و مناسبت های عزاداری ، همبستر شدن زن و شوهر اشکال دارد؟

پاسخ: این کار ، حرام نیست اما سزاوار است در شب های شهادت رعایت شود مانند آنکه انسان در عزای نزدیکان خود از قبیل پدر و مادر چه رفتاری دارد.

پرسش: سلام. آمیزش جنسی در شبها و روزهای شهادت ائمه (ع) و همچنین ایامی مثل روزها و شبهای ماههای محرم و صفر یا شهادت بزرگوارانی غیر از ائمه (ع) مانند حضرت خدیجه (س) و … چه حکمی دارد؟

جواب:  آمیزش فقط در این موارد حرام است: ۱-. در حال حیض. ۲- در حال نفاس. ۳- در حال احرام حج و عمره، زمانی که طواف نسا انجام نشده باشد. ۴- در حال اعتکاف. ۵- در حال روزه واجب. ۶- در زمانى که زن کمتر از نه سال دارد. ۷- در مواردی که ضرر قابل ملاحظه برای زن دارد.

آمیزش در این موارد مستحب است:

در شب‏هاى دوشنبه، سه شنبه، پنج شنبه، جمعه و موقع ظهر روز پنجشنبه و موقع عصر روز جمعه.
آمیزش در این موارد مکروه است:

۱- وقت قمر در عقرب. ۲- وقت گرفتن ماه یا خورشید. ۳- وقت وزیدن بادهای زرد و سیاه و زلزله. ۴- وقت غروب آفتاب (قبل از برطرف شدن شفق). ۵- بین طلوع فجر. (یعنی اول اذان صبح تا هنگام طلوع آفتاب). ۶- در محاق، (یعنی دو شب آخر ماه که ماه دیده نمیشود). ۷- اول همه ماه های قمر (بجز اول ماه رمضان که مستحب است). ۸- در شب نیمه هر ماه. ۹- شب چهارشنبه. ۱۰- شب عید قربان و شب عید فطر. ۱۱- در سفر (اگر دسترسی به آب و حمام ندارد). ۱۲- در حال برهنگی مرد، ۱۳- بعد از محتلم شدن، قبل از غسل. ۱۴- بعد از هر مرتبه جماع (مگر بعد از وضو و شستن بدن). ۱۵- مقابل اطفال. ۱۶- رو به قبله یا پشت به قبله بودن. ۱۷- در کشتی. ۱۸- در حالت خضاب (چه زن و چه مرد). ۱۹- در حالت پر بودن معده. ۲۰- در حالت ایستاده. ۲۲- زیر درخت میوه. و… یاحقّ.

 از نظر آیت الله خامنه ای

پرسش: آیا شبهای ولادت یا شهادت ائمه نزدیکی اشکالی ندارد؟ چه زمانهایی در طول روز بهتر است نطفه تشکیل نشود؟

پاسخ: در طول هفته در هیچ شبی نزدیکی با همسر حرام نیست؛ مگر آن که زن در حال عادت ماهانه باشد که در حال عادت ماهانه نزدیکی از جلو حرام است.
در شب چهار شنبه نزدیکی مکروه است و نیز در شب اول ماه (غیر از شب اول ماه رمضان که نزدیکی مستحب است) و شب نیمه ماه و شب عید فطر و شب عید قربان نزدیکی کراهت دارد.

پاسخ۲: نزدیکی در شب های ولادت و شهادت اشکال ندارد. نزدیکی در شب جمعه, شب دوشنبه، شب سه شنبه و شب پنج شنبه و روز پنج شنبه موقع ظهر و روز جمعه موقع عصر مستحب است. (۱) این زمان ها که نزدیکی در آن ها مستحب است برای تشکیل نطفه بهتر و مناسب تر می باشد.

از همین دو استفتاء می توان به حکم مساله پی برد. خودداری از انجام عمل نزدیکی در شب شهادت ائمه معصومین (س) به دلیل حرام بودن آن نیست ؛ چرا که این کار ، حرام نمی باشد بلکه به دلیل احترام قائل شدن برای شهادت آن بزرگواران می باشد.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید