عنوان “اسامی خانمهای متقاضی ازدواج موقت در شهرهای مختلف” تیتری است بسیار اغوا کننده برای مردانی که علاقه به رابطه با زنان داشته ولی از عواقب انجام آن بدون رعایت حدود شرعی هراس دارند. همین موضوع دست مایه وبسایتهای مختلف شده تا با بارگذاری تصاویر زنان تحت عنوان خانمهای متقاضی ازدواج موقت به ترافیکشان کمک کنند.
با یک سرچ ساده عنوان خانمهای متقاضی ازدواج موقت به تصاویری همچون تصاویر زیر میرسیم.
معلوم نیست که فعالیتهای این وبسایتها چگونه است و مجوز آنها به چه صورتی است. البته وبسایت همشهری آنلاین در گزارشی اعلام کرده که ۳۳ مرکز ازدواج موقت در سراسر کشور راه اندازی شده است. این گزارش مربوط به اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ است.
صدور ۳۳ مجوز برای مراکز همسریابی در ۱۵ استان کشور
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه ما حتی بیشتر از تکالیفمان در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت فعالیت کردهایم، درباره صدور مجوز برای مراکز همسریابی توضیح داد: صدور مجوز برای مراکز همسر یابی از سال گذشته راه افتاد و از سال گذشته تا کنون ۳۳ مجوز برای مراکز همسر یابی در ۱۵ استان کشور صادر شده است. در واقع در حال حاضر تنها این ۳۳ مرکز فعال در امر انتخاب همسر به صورت قانونی مشغول فعالیت هستند.
بنا بر اظهارات متقیفر، بیشترین مجوزهای صادره برای مراکز همسریابی به ترتیب مربوط به استانهای تهران با ۸ مجوز، قم با ۵ مجوز و اصفهان با ۴ مجوز است. همچنین در هر یک از استانهای آذربایجان شرقی، خراسان رضوی،فارس، کهگیلویه و بویراحمد و مرکزی دو مرکز همسریابی و در هر یک از استانهای آذربایجان غربی، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی، زنجان، کرمانشاه و گلستان نیز یک مرکز همسریابی مجوز دریافت کردهاند.
چطور میتوان برای مجوز مراکز همسریابی اقدام کرد؟
به گفته وی، کسانی که در این حوزه در حال فعالیت هستند باید به سامانه ملی بررسی صلاحیت مراکز همسان گزینی سازمان تبلیغات اسلامی به آدرس smhido.ir مراجعه کنند، آنجا درخواست خود را ثبت کنند و پس از آنکه از سوی سازمان تبلیغات اسلامی تحقیق و استعلام مدارک آنها انجام شد، نهایتا متقاضی دعوت به مصاحبه میشود.
دریافت مجوز از طریق درگاه ملی مجوزها
متقیفر خاطر نشان کرد: پس از اینکه متقاضیان در مصاحبه این سازمان موفق شدند، یک کد تایید دریافت میکنند و سپس باید به درگاه ملی مجوزها مراجعه کنند و آن کد تایید را برای گرفتن مجوز آنجا وارد کنند. در واقع مجوز مراکز همسریابی آنلاین و الکترونیکی و به صورت رایگان از طریق درگاه ملی مجوزها صادر میشود.
وی در عین حال تاکید کرد که از این پس افراد فعال در امر همسریابی و انتخاب همسر حتما باید برای این فعالیت خود دارای مجوز باشند چراکه با تعاملی که با قوه قضاییه انجام شده است با هرکس که بدون مجوز در این زمینه فعالیت کند برخورد خواهد شد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان، درباره شرایط دریافت مجوز از سوی مراکز فعال در امر انتخاب همسر نیز بیان کرد: تمامی گروههای مردمی و سایر فعالین این حوزه باید رزومهای در این راستا داشته باشند. تحقیق میدانی درباره رزومه آنها انجام میشود. به طوری که به یک سایت، کانال یا گروه مجازی فعال در امر انتخاب همسر مجوز داده نمیشود. متقاضیان باید یک دفتر کار به عنوان مرکز همسریابی داشته باشند. حتی مکانی که متقاضیان به عنوان مرکز معرفی میکنند نیز بازدید میشود و باید تایید شود. افرادی که در آن مرکز میخواهند فعالیت کنند نیز باید معرفی و روزمه آنها بررسی شود.
اسامی مراکز دارای مجوز همسریابی در استانهای مختلف را میتوانید اینجا بخوانید.
خبرگزاری فارس در گزارشی نوشته است:
سایتهای همسریابی قانونی هستند؟
کارشناس حوزه برنامهریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان میگوید: هیچ کدام از سایتها و کانالهای همسریابی فعالیت قانونی ندارند و تا زمانی هم که غیر قانونی فعالیت میکنند، هیچ متولیای ندارند.
به گزارش گروه دیگر رسانههای خبرگزاری فارس، کافی است کلمه همسریابی، ازدواج موقت و دوستیابی را در گوگل جستجو کنید تا صدها سایت و کانال تلگرامی در این زمینه به شما معرفی شود. سایتها و کانالهایی که طرفداران زیادی دارند و از جوانان ۲۰ ساله تا افراد بالای ۴۵ سال از شهرهای مختلف ایران در آن عضویت دارند و به دنبال دوست یا همسر مناسب میگردند. بسیاری از این کانالها تعداد بالایی عضو دارند و ادعا دارند که در ازای پرداخت وجهی، همدم مورد نظرِ فرد را به او معرفی میکنند.
هر عضو نیز اگر سایت را به دو نفر یا بیشتر معرفی کند، از تخفیف ویژهای برخوردار میشود. برای ثبت نام در سایتهایی که با نام همسریابی فعالیت میکنند، باید مشخصات فردی خود مانند نام و نام خانوادگی، عکس، سن، قد، وزن، شهر محل سکونت، میزان مهریه پیشنهادی، میزان زیبایی، رنگ پوست، میزان خوشتیپی، قیمت خودرو و خیلی موارد دیگر را وارد کنید تا ثبت نام شما کامل شود و مشخصات شما همراه با عکس پروفایل در معرض دید بازدیدکنندهها قرار بگیرد. سایتهای همسریابی ادعا دارند «افراد مجرد را در یافتن همسر ایدهآل، نیمه گمشده، عشق پایدار و زندگی شیرین کمک میکنند.» همچنین «کمک میکنند تا همسر خود را نه در شهر خود، بلکه از هر جای کشور پهناورمان انتخاب کنید، آشنا شوید و ازدواج کنید.
» طبق آمارهای موجود، بیش از ۸۰ درصد این سایتها و کانالها کلاهبردار هستند و نه تنها همدمی به شما معرفی نمیکنند، بلکه دست خود را در جیب شما کرده و آن را خالی میکنند و بعد از دسترس خارج میشوند و هرگز پاسخگو نخواهند بود فعالیت سایتهای همسریابی قانونی نیست.
الهام گودرزی، کارشناس حوزه برنامهریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان درباره مجاز یا غیرمجاز بودن سایتها و کانالهای همسریابی به خبرنگار ما میگوید: هیچ کدام از سایتهای همسریابی فعالیت قانونی ندارند و نظارتی هم بر عملکرد آنها صورت نمیگیرد. گودرزی میگوید: این سایتها و کانالها تا زمانی که غیرقانونی فعالیت میکنند، هیچ متولیای ندارند. اما اگر برای دریافت مجوز اقدام کنند، باید بنا بر اقتضائات و شرایطی که سازمان تبلیغات اسلامی در دستورالعمل خود طراحی کرده، درخواست مجوز دهند و بررسی صلاحیت شوند و بعد از تایید صلاحیت اقدام به فعالیت کنند.
او به فعالیت مراکز انتخاب همسر اشاره میکند و میگوید: از زمانی که قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تصویب شده، بر مبنای ماده ۳۷ این قانون، دادن مجوز به مراکز فعال در امر انتخاب همسر بر عهده سازمان تبلیغات اسلامی قرار گرفته و صدور مجوز این مراکز هم به عهده وزارت ورزش و جوانان گذاشته شده است.
منابع: