در شب آرزوها چه سوره ای بخوانیم؟ + سوره های لیله الرغائب

در ادامه این مطلب از دیبامگ بهترین دعاها و سوره هایی که برای شب هایی خاص مانند شب آرزوها سفارش شده است، را میخوانید.

شب آرزوها یا لیله الرغائب، یکی از شب‌های مبارک و ویژه در ماه رجب است که مسلمانان در آن به دعا و عبادت پرداخته و از خداوند برای برآورده شدن حاجات و آرزوهای خود طلب کمک می‌کنند.

اعمال لیله الرغائب بسیار است. در این شب، خواندن نمازهای مستحب و ذکرهای خاصی توصیه شده است که می‌تواند به برکت این شب افزوده و دل‌ها را به سوی خداوند بکشاند. یکی از سوالاتی که در این شب مطرح می‌شود این است که چه سوره‌هایی را باید در این شب خواند؟ در این مقاله از دیبامگ به بررسی سوره‌های مهم و توصیه‌شده برای تلاوت در شب لیله الرغائب پرداخته و اهمیت هرکدام را از منظر معنوی و دینی بررسی خواهیم کرد.

تاریخ لیله الرغائب یا شب آروزهای ۱۴۰۳ برابر با شب جمعه ۱۳ دی ماه است.

سوره هایی که در شب لیله الرغائب باید بخوانیم

در مورد سوره‌های خاصی که باید در این شب خوانده شوند، روایات صریحی از پیامبر اسلام یا اهل بیت (علیهم‌السلام) برای سوره‌های خاصی مثل سوره یس یا سوره دخان وجود ندارد. اما در برخی از روایات غیرمستقیم، آمده است که خواندن سوره‌های مانند سوره یس ، سوره دخان و سوره الرحمن در شب‌های خاص برای تقویت دعاها و برآورده شدن حاجات مفید است.

1. سوره یس:

سوره یس در بسیاری از روایات به‌عنوان سوره‌ای بسیار پربرکت و تاثیرگذار شناخته شده است. برخی از مراجع دینی توصیه کرده‌اند که در شب‌های خاص مانند لیله الرغائب، خواندن سوره یس می‌تواند باعث تقویت دعا و برآورده شدن حاجات شود.

2. سوره دخان:

در برخی از منابع آمده است که خواندن سوره دخان در شب‌های خاص و دعاهایی که در این شب‌ها انجام می‌شود، بسیار موثر است. این سوره به‌ویژه به‌عنوان سوره‌ای برای آمرزش گناهان شناخته می‌شود.

3. سوره فاتحه:

علاوه بر سوره‌های بزرگتر، خواندن سوره فاتحه (که در نمازهای روزانه هم تکرار می‌شود) همراه با دعاهای خاص در این شب، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

دعا‌های لیله الرغائب

دعای سلامتی و فرج امام زمان (عج) که با آمدن او جهان پر از عدل و داد و صلح و آرامش خواهد شد.

هدایت و راه مستقیم را از خدا طلب کنیم: «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقیمَ؛ ما را به راه راست هدایت کن‏» همان راه صحیح و قرآنی که ریشه در سیره و سبک زندگی اهل بیت پیامبراکرم (صلی الله علیه و اله) دارد.

پذیرش توبه و تسلیم بودن در راه خدا را طلب کنیم: «پروردگارا! ما را تسلیم فرمان خود قرار ده! و از دودمان ما، امتى که تسلیم فرمانت باشند، به وجود آور! و طرز عبادتمان را به ما نشان ده و توبه ما را بپذیر، که تو توبه‏پذیر و مهربانى!»

دنیای نیکو و آخرت خوب را طلب کنیم: آموزه‌های دینی مخالف دست یابی به دنیای خوب و سالم نیست از این رو در مناجات‌های قرآنی علاوه بر آخرت نیک دنیای خوب هم طلب می‌شود: «و بعضى میگویند: «پروردگارا! به ما در دنیا (نیکى) عطا کن! و در آخرت نیز (نیکى) مرحمت فرما! و ما را از عذابِ آتش نگاه دار!»

طلب بخشش الهی و نجات از آتش جهنم: «همان کسانى که میگویند: «پروردگارا! ما ایمان آورده ‏ایم؛ پس گناهان ما را بیامرز، و ما را از عذابِ آتش، نگاهدار!»

عاقبت به خیری: از دعا‌های قرآنی این چنین استفاده می‌شود که یکی از بهترین دعا‌ها طلب عاقبت خیر است، کما اینکه در آیاتی از قرآنی این چنین بیان شده است: «أَنْتَ وَلِیِّی فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَةِ تَوَفَّنی‏ مُسْلِماً وَ أَلْحِقْنی‏ بِالصَّالِحین‏؛ تو ولىّ و سرپرست من در دنیا و آخرت هستى، مرا مسلمان بمیران؛ و به صالحان ملحق فرما!»

نماز مخصوص اعمال لیله الرغائب

در روایات مختلف اعمالی برای لیله الرغائب به این کیفیت بیان شده است: «روز پنج شنبه اول ماه رجب در صورت امکان روزه گرفته شود.

چون شب جمعه شد مابین نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت نماز اقامه شود که هر دو رکعت به یک سلام ختم می‌شود و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود.

و چون دوازده رکعت به اتمام رسید، هفتاد بار ذکر” اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله” گفته شود.

پس از آن در سجده هفتاد بار ذکر ” سبوحٌ قدوسٌ رب الملائکة والروح” گفته شود.

پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذکر “رب اغفر وارحم و تجاوز عما تعلم انک انت العلی الاعظم” گفته شود.

دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه ذکر ” سبوح قدوس رب الملائکة والروح” گفته شود. در اینجا می‌توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید