عبدالله بن حسین علیه السلام که به علی اصغر معروف است فرزند امام حسین علیه السلام است. مادرش رُباب دختر اِمْرَءُ الْقَیْس و خواهرش سکینه می باشد. عبداللّه (علی اصغر) در مدینه متولد شد.
برخی از تقویمها تاریخ ولادت حضرت علی اصغر (ع) را دهم رجب نوشتهاند. اما چرا دهم رجب تاریخ تولد نوشته شد؟ با وجود این، آیا درست است که تاریخ تولد ایشان را دهم ماه رجب سال 60 هجری نوشتهاند؟
این مطلبی است که در حدود دو قرن اخیر رواج پیدا کرده و حتی وارد بعضی از تقویمها شده است. در بعضی از محافل هم برای آن حضرت جشن میگیرند، چون از تاریخ عاشورای سال 60 هجری شش ماه عقب رفته و به دهم ماه رجب رسیدهاند.
این مطلب نمیتواند مدرک معتبری داشته باشد و گفته شده است که تنها منبع این روایت، مطلبی است که در یک کتاب غیرمعتبر نقل شده است.
تاریخ ولادت حضرت علی اصغر ۱۴۰۳
اگر همین دهم رجب را تاریخ ولادت حضرت علی اصغر (ع) قرار دهیم این روز در تقویم شمسی برابر با شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ خواهد بود. اما همانطور که گفته شد منابع ذکر شده در باب تاریخ دهم رجب غیر معتبر میباشند.
اینقلبشکــستههیچ،آقــازاده
افلاکشــدهدخیلگهـــوارهیتو
آنطور که این محقق تاریخی توضیح میدهد، درباره سن حضرت علی اصغر علیه السلام در زمان شهادت، بسیاری از منابع تاریخی سکوت کرده و فقط نوشتهاند که ایشان طفل شیرخواری بودند.
بعضی از گزارشها هم سن آن حضرت را متفاوت نقل کردهاند ولی مشهورترین آنها همان ششماهه است که البته سند معتبر و دقیقی ندارد، البته اتفاق نظری در منابع درباره سن دقیق آن حضرت وجود ندارد، بعضی از منابع هم نوشتهاند که ایشان حدود یک سال داشته، بعضی چهارماهه و بعضی هم ششماهه نوشتهاند، در هر صورت چون گفته شده است که ایشان شیرخواره بودند، پس حتماً سن ایشان در این میان بوده است و چنین نقلهایی قابل اعتنا هستند.
منبع: گفت و گویی با دکتر رقیه نظری، استاد و کارشناس مسائل اسلامی