فلفل سیاه، ادویهای محبوب با طعمی تند و تیز است که در آشپزی و طب سنتی کاربرد فراوانی دارد. این ادویه سرشار از آنتیاکسیدانها و مواد مغذی مانند ویتامین A، C و K، پتاسیم، منیزیم و آهن است. فلفل سیاه به دلیل داشتن خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی و ضد ویروسی، فواید سلامتی متعددی دارد. به همین دلیل نیز مصرف آن توسط متخصصان بسیاری توصیه میشود.
تحقیقات بسیار زیادی بر روی این ادویه مهم انجام شده که نشان میدهد فلفل سیاه چگونه به بدن کمک میکند.
میزان مجاز مصرف فلفل سیاه
میزان مصرف مناسب فلفل سیاه برای هر فرد متفاوت است و به عوامل مختلفی مانند سن، سلامتی، حساسیت به فلفل و سطح فعالیت بدنی بستگی دارد. به طور کلی، مصرف ۱-۲ گرم فلفل سیاه در روز برای اکثر افراد ایمن و مفید تلقی می شود.
شما می توانید هر روز 1 تا 2 قاشق چای خوری فلفل سیاه مصرف کنید. اگر به فلفل سیاه زیاد عادت ندارید، اول کم بخورید و به تدریج مقدارش را افزایش دهید.
فلفل سیاه زیادی مصرف نکنید، زیرا فقط موجب مشکلات گوارشی، سوزش معده، احساس سوزش در چشم ها و مشکلات تنفسی خواهد شد.
گفته می شود برای کاهش وزن، به هر غذایی که می خورید، فلفل سیاه بیفزایید. اما باید بدانید، فلفل سیاه در مقایسه با سایر انواع آن، طبع گرم تری دارد و قوی تر است و حرارت زیادی تولید می کند و نباید به طور دائم و روزانه استفاده شود.
عوارض استفاده از فلفل سیاه از دیدگاه طب اسلامی
از دیدگاه طب ایرانی، وقتی حرارت در بدن زیاد شود، رطوبت کم می شود و بدن رو به خشکی می رود. کسانی که زیاد فلفل می خورند، بتدریج بدن های چروکیده و پوستی حساس و کدر پیدا می کنند. بهتر است فلفل سیاه همراه غذاهای سرد و نفاخ خورده شود تا از سردی و مضرات آنها کاسته شود.
برای بهره بردن از خواص ادویه جاتی چون فلفل نباید سرخود و در مقادیر زیاد از آنها استفاده شود. اگر فلفل بخصوص انواع تند و قرمز آن متناسب با مزاج غذا استفاده نشود، چون حرارت غذا را بالاتر می برد. ازین رو می تواند منجر به عوارض کوتاه مدتی شوند. از جمله عوارض:
- داغی بدن
- جوش
- کهیر
- سوزش ادرار
- خارش پوست و در بلندمد
- سبب بروز لک های پوستی، التهاب
- زخم گوارشی
- تهوع و استفراغ
- حساسیت
خواص فلفل سیاه
- طبع فلفل گرم و خشک است.
- مقوی معده و بادشکن میباشد.
- فلفل مقوی حافظه و اعصاب میباشد.
- مسکن دردهای عصبی است.
- جهت رفع رطوبت دماغ و معده فلفل با مویز جویده و میل شود.
- فلفل خون غلیظ را سبک میکند.
- کسی که تریاک خورده است تا زمان رساندن به پزشک به او جوشانده فلفل بدهید تا استفراغ کند.
- جهت درمان سنگ در مجاری ادرار از دمکرده برگ فلفل استفاده شود.
- جهت رفع بلغم و بلغم لزج فلفل و مویز میل شود.
- جهت ساکت کردن درد دندان یک حبه قند را در یک قاشق فلزی قرار داده با آتش آن را ذوب کنند سپس کمی فلفل اضافه نموده در حفره دندان کرم خورده بریزند درد آن ساکت شده و از کرم خوردگی دندان جلوگیری میکند.
- برای رفع تب و لرز جوشانده آب و دانه فلفل سیاه مصرف کنید.
- فلفل با افزایش دادن ترشح اسید هیدروکلریک در معده به هضم غذا کمک می کند.
- ادرارآور بوده و مصرف آن باعث تعریق می شود.
- با شکستن سلول های چربی، باعث کاهش وزن می شود.
- سرماخوردگی، سرفه، سینوزیت و گرفتگی بینی را تسکین می دهد.
- خاصیت ضد باکتریایی آن با عفونت ها و گزیدگی حشرات مقابله می کند.
- رگ های خونی را تمیز نگه می دارد.
- جوشانده تهیه شده با آب و فلفل سیاه برای رفع یبوست مفید است.
- این ادویه هم چنین در بهبود عملکرد معده نقش مفیدی دارد.
بهترین زمان برای افزودن پودر فلفل سیاه به غذا اواخر زمان پخت است. چون افزودن زودهنگام آن منجر به آزاد شدن روغن های فرار و عطر و طعم آن می شود. افزودن دانه های فلفل سیاه در سوپ و خورش و غذاهایی که به آرامی پخته می شود، به خوش طعم شدن آن کمک می کند.
فلفل سیاه برای کاهش وزن
از دیگر خواص فلفل سیاه میتوان به کاهش وزن اشاره کرد. تحقیقات نشان دادهاند که پیپرین موجود در فلفل سیاه، همان مادهای که باعث عطسه میشود، با تشکیل سلولهای چربی مبارزه میکند. این خاصیت میتواند به کاهش وزن کمک کند. پژوهشها حاکی از آن است که فلفل سیاه ممکن است جایگزینی برای درمانهای مرتبط با چربی باشد.
فلفل سیاه با مهار تشکیل سلولهای چربی، واکنش زنجیرهای را آغاز میکند که میتواند تشکیل چربی را در سطوح مختلف بیولوژیکی کنترل کند.
چگونه از فلفل سیاه برای کاهش وزن استفاده کنیم:
روغن فلفل سیاه برای درمان چاقی:
روغن فلفل سیاه 100 % خالص را بخرید و یک قطره از آن را به یک لیوان آب اضافه کنید. قبل از صبحانه بنوشید. هم چنین می توانید این روغن را روی پوست خود برای درمان عفونت های پوستی به کار ببرید.
چای فلفل سیاه برای کاهش وزن:
چای فلفل سیاه یکی از بهترین روش های مصرف فلفل سیاه برای کاهش وزن است. می توانید از زنجبیل، لیمو، عسل، ریحان، دارچین و یا چای های کیسه ای سبز برای تهیه این چای استفاده کنید. از نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه تازه شسته شده استفاده کنید و قبل از صبحانه آن را بنوشید.
نوشیدنی فلفل سیاه برای لاغری:
از فلفل سیاه در آب سبزیجات و یا آب میوه ها استفاده کنید. بوی تند فلفل سیاه و طعم متمایزش باعث تندی نوشیدنی شما خواهد شد. مصرف منظمش نه تنها به شما کمک می کند وزن کم کنید، بلکه پوست را بهبود می بخشد و از مشکلات روده پیش گیری میکند.
افزودن فلفل سیاه به آبمیوه و آب سبزیجات:
روش دیگر برای استفاده از خواص فلفل سیاه برای کاهش وزن افزودن آن به آبمیوه یا آب سبزیجات است. طعم و بوی تند این ادویه مزهای خاص و متمایز به نوشیدنی شما میدهد. مصرف منظم فلفل سیاه به این روش علاوه بر کاهش وزن باعث بهبود سلامت پوست و پیشگیری از مشکلات روده نیز میشود.
یک دستور ساده برای تهیه یک نوشیدنی آبمیوه و فلفل سیاه به این ترتیب است که نصف پیمانه هندوانه، نص فنجان آناناس، نصف قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه تازه، یک قاشق چای خوری آبلیمو و کمی نمک را داخل مخلوط کن ریخته و با هم میکس کنید. این نوشیدنی کم کالری سرشار از انواع ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است که علاوه بر لاغری برای پیشگیری از بیماریهایی مانند سرطان، بیماریهای قلبی، دیابت و آسم نیز موثر است.
ترکیب فلفل سیاه و زردچوبه برای درمان چاقی:
برای افزایش خواص ضد چاقی فلفل سیاه آن را همراه با زردچوبه مصرف کنید. مقداری فلفل سیاه را همراه با کمی زردچوبه و زنجبیل در یک لیوان آب گرم ریخته و صبحها نوش جان کنید. این ترکیب معجره گر علاوه بر چاقی، برای درمان دیابت و کلسترول بالا نیز مفید است.
کاهش وزن با معجون فلفل سیاه و عسل:
برای تهیه این معجون ویژه کافی است یک قاشق چای خوری عسل را همراه با نصف قاشق چای خوری پودر فلفل سیاه تازه در یک فنجان آب جوش ریخته و هم بزنید. صبر کنید تا خنک شود سپس آ را بنوشید. این نوشیدنی به عنوان یک سم زدا برای بدن عمل کرده و باعث دفع مسمومیت میشود. معجون فلفل سیاه و عسل یک ترکیب عالی برای کاهش وزن است.
مصرف مستقیم:
شما می توانید 2 3 فلفل سیاه را هر روز به طور مستقیم بجوید. این کار تنها باید توسط کسانی صورت گیرد که می توانند تندی فلفل سیاه را تحمل کنند.