آداب، دعا و وسایل سفره علی اصغر + تزیینات سفره

در این بخش از محتوای مذهبی و معنوی دیبامگ وسایل سفره حضرت علی اصغر را به همراه تصاویری از تزیین های زیبا برای سفره آن حضرت را قرار داده ایم.

حضرت علی اصغر، کودک شیرخواره امام حسین (ع) است که در روز عاشورا در دشت کربلا توسط دشمنان به شهادت رسید. سفره حضرت علی اصغر از جمله سفره هایی است که در ایام محرم به یاد ایشان و توسل به مظلومیت و پاکی این حضرت برای برآورده شدن حاجات برگزار میشود. در این سفره، وسایل و مواد غذایی مختلفی وجود دارد که با نمادهایی از علی اصغر (ع) و واقعه عاشورا همراه باشند. در این بخش از دیبامگ وسایل سفره حضرت علی اصغر، اداب، زمان برگزاری، خواص و تزیین این سفره را را برای شما قرار داده ایم.

وسایل سفره علی اصغر

شما می‌توانید سفره حضرت علی اصغر را برای برآورده شدن حاجات خود در منزل یا در مساجد و مکان‌های مذهبی برپا کنید. معمولاً این سفره به صورت ساده برگزار می‌شود و نیازی به تجملاتی که امروزه مشاهده می‌شود، ندارد.

بر اساس برخی روایت‌ها، مهم‌ترین وسایل موجود در سفره علی اصغر (ع) آب و شش شمع به نشانه شش ماهگی ایشان است. یکی دیگر از اقلام متداول در این سفره، شیر یا شیرکاکائو می‌باشد. می‌توانید شیر را به صورت لیوانی روی سفره قرار دهید یا از بسته‌های شیر و شیرکاکائو استفاده کنید. همچنین، قرار دادن کیک‌های شرکتی و آبمیوه نیز رایج است.

انواع حلواها، از جمله حلوای هویج و خرما (ساده یا گردویی)، نیز می‌تواند در سفره گنجانده شود.

برخی افراد ترجیح می‌دهند برای این سفره مقدس، آش و شله زرد تهیه کنند.

در برخی شهرها، لقمه‌های آماده شامل سنگک، پنیر و سبزی نیز به عنوان بخشی از سفره علی اصغر بسیار متداول است.

میوه و شیرینی نیز جزو اقلام نذری این سفره‌ها به شمار می‌روند که می‌توانند به صورت یکجا در ظرف قرار داده شوند یا به صورت پک‌های جداگانه برای مهمانان آماده شوند.

گهواره علی اصغر

گهواره علی اصغر یکی از وسایل رایج در سفره‌های نذری است که به چشم می‌خورد. صاحب نذر این گهواره را با پارچه‌های سبز و سفید زینت می‌دهد و آن را در مرکز سفره قرار می‌دهد. افرادی که نذر کرده‌اند می‌توانند با تکان دادن گهواره علی اصغر، خواسته‌های خود را در دل مطرح کرده و از خداوند بخواهند که به واسطه این طفل شیرخواره امام حسین، نذرهایشان را مورد قبول قرار دهد.

استفاده از گهواره در سفره علی اصغر به این دلیل است که در واقعه عاشورا، فرزند کوچک امام حسین، علی اصغر، در گهواره بود. به عبارتی، علی اصغر نوزادی بود که به همراه دیگر یاران امام حسین توسط سربازان دشمن به شهادت رسید. این روایت از نظر احساسی بسیار عمیق و تأثیرگذار است و به همین دلیل شیعیان در مراسم آئینی خود به این واقعه اهمیت ویژه‌ای می‌دهند.

گهواره علی اصغر

صاحبان نذر، با توجه به نیات خود، سفره‌های نذری را قبل یا بعد از برآورده شدن حاجاتشان برپا می‌کنند و به اهدا می‌پردازند. خوراکی‌های نذری معمولاً توسط صاحب سفره به تنهایی یا با همکاری زنان حاجتمند و نذردار دیگر تهیه می‌شود.

مشارکت مردم در برپایی سفره علی اصغر به این صورت است که هر فرد، هر نوع خوراکی که نذر کرده است را تهیه کرده و به صاحب سفره می‌دهد تا در سفره‌اش قرار دهد.

آداب و زمان برگزاری سفره علی اصغر

سفره علی اصغر باید در زمان خاصی برگزار شود. در اکثر شهرها، این سفره در روز هفتم محرم به یاد شش ماهه امام حسین (ع) برپا می‌شود.

پس از آماده‌سازی و تزئین سفره علی اصغر با وسایل لازم و حضور مهمانان، ابتدا شمع‌ها را روشن کنید و سپس بر سر سفره نشسته و دعای توسل را قرائت نمایید. بعد از آن، خواندن روضه علی اصغر و در نهایت حدیث شریف کساء توصیه می‌شود.

در پایان مراسم، پذیرایی انجام می‌شود و پس از خالی شدن سفره، صاحب نذر و چند نفر از مهمانان زیر سفره نشسته و سفره متبرک با دعاهای خوانده شده بر سر آن‌ها ریخته می‌شود تا به برکت این آیات و دعاها از بلاها در امان مانده و به نیت و حاجت خود برسند. آمین یا رب العالمین.

خواص سفره حضرت علی اصغر

شفای مریضان و درمان دردها

یکی از خواص مهمی که برای سفره حضرت علی اصغر (ع) ذکر می‌شود، شفا یافتن از بیماری‌ها و دردها است. مردم بر این باورند که حضرت علی اصغر (ع) به عنوان مظلوم‌ترین کودک تاریخ، شفیع افراد نیازمند و بیمار است و توسل به ایشان می‌تواند موجب بهبودی از بیماری‌ها شود. در برخی مناطق، خانواده‌ها با تهیه غذا و خوراکی به نیت شفای بیماران، سفره حضرت علی اصغر (ع) را پهن می‌کنند.

رفع حاجات و برآورده شدن آرزوها

توسل به حضرت علی اصغر (ع) برای برآورده شدن حاجات نیز از دیگر خواص رایج سفره اوست. بر اساس باورهای مردم، اگر شخصی در ایام عاشورا و در مراسمی که سفره حضرت علی اصغر (ع) در آن برپا شده است، نذر کرده و از ایشان طلب کمک کند، احتمال دارد که حاجات او برآورده شود. این مسئله به ارتباط معنوی و شفاعت حضرت علی اصغر (ع) از خداوند نسبت داده می‌شود.

کفایت در برابر مشکلات مالی

در برخی از روایات و باورهای مردم، نذر کردن و دادن غذا در ایام عاشورا و به خصوص در سفره حضرت علی اصغر (ع)، می‌تواند موجب گشایش در روزی و برکت در زندگی افراد شود. به همین دلیل برخی از خانواده‌ها با هدف برکت دادن به رزق و روزی خود، سفره حضرت علی اصغر (ع) را در مراسم خود می‌گذارند.

دعا و توسل به حضرت علی اصغر (ع)

در کنار غذای سفره، مردم دعاهای خاصی را به نیت شفای بیماران، رفع مشکلات و برآورده شدن حاجات خود می‌خوانند. توسل به حضرت علی اصغر (ع) به ویژه در روز عاشورا، در کنار فضای معنوی عزاداری، به عنوان یک وسیله برای نزدیک‌تر شدن به خداوند و برآورده شدن خواسته‌ها در نظر گرفته می‌شود.

تزیین سفره علی اصغر

تزیین سفره علی اصغر
تزیین سفره علی اصغر
تزیین سفره علی اصغر
تزیین سفره علی اصغر
تزیین سفره علی اصغر
تزیین سفره علی اصغر
تزیین سفره علی اصغر
تزیین سفره علی اصغر
تزیین سفره علی اصغر
تزیین سفره علی اصغر
تزیین سفره علی اصغر
تزیین سفره علی اصغر
تزیین سفره علی اصغر
تزیین سفره علی اصغر
تزیین سفره علی اصغر
تزیین سفره علی اصغر
تزیین سفره علی اصغر

 

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید