بیوگرافی بازیگران سریال کلاه پهلوی + خلاصه داستان

سریال کلاه پهلوی یک سریال پربازیگر تاریخی است که دوران پهلوی اول را به تصویر می‌کشد.

سریال 54 قسمتی «کلاه پهلوی» قصه ای است که در فاصله سال های 1314 تا 1320 در ایران و پاریس روایت می شود. شخصیت محوری این سریال جوانی به نام «فرخ باستانی» است. او پس از تحصیل در مدرسه دارالفنون تهران، برای ادامه تحصیل به پاریس می رود.

خلاصه داستان سریال کلاه پهلوی

پاریس در روزهای پس از جنگ جهانی اول شرایط سختی دارد. این وضعیت فشار زیادی به فرخ می آورد. او طی حوادثی با دختری ایرانی ـ فرانسوی به نام بلانش آشنا می شود که از پدری فرانسوی و مادری ایرانی متولد شده است. فرخ طی ماجراهایی با بلانش ازدواج می کند و موفق می شود سمت منشی گری «حسن تقی زاده» سفیر وقت ایران در پاریس را در فاصله سال های 1933 تا 1934 به دست آورد.

تقی زاده هنگام بازگشت فرخ باستانی به ایران، طی نامه ای خطاب به «علی اصغر حکمت» وزیر فرهنگ و معارف توصیه می کند از فرخ در دستگاه حکومت استفاده کند و به این ترتیب فرخ باستانی به سمت فرماندار یک شهرستان کوچک کویری با نام «سامان» منصوب می شود.
فرخ پس از حضور در آن شهرستان به مرور اقدام به تخریب بافت سنتی شهر و جایگزین کردن آن با خیابانی مدرن و مغازه هایی جدید می کند. از طرفی حضور همسر فرانسوی او در آن شهر کوچک و مذهبی نیز به مرور باعث بروز تغییراتی در شهر می شود. چندی بعد با صدور فرمان کشف اجباری حجاب بانوان، اتفاق های تازه ای در شهر سامان رخ می دهد.

در سریال کلاه پهلوی 61 بازیگر زن، 143 بازیگر مرد و 10 بازیگر خارجی حضور دارند و این مسئله، آخرین ساخته ضیاءالدین دری را به یکی از پُر بازیگرترین سریال های تلویزیونی تبدیل کرده است. در مطلبی که می خوانید، اطلاعاتی مختصر و فشرده درخصوص برخی بازیگران سریال ارائه شده است.

بیوگرافی بازیگران سریال کلاه پهلوی

امیرعلی دانایی – فرخ باستانی

«کلاه پهلوی» اولین حضور امیرعلی دانایی در تلویزیون است. او در این سریال نقش فرخ باستانی دانشجوی تهیدست و فقیر ایرانی در پاریس را ایفاء می کند که ضمن کار در رستوران و ظرفشویی؛ در دانشگاه سوربن اقتصاد می خواند. او پس از ازدواج با دختری فرانسوی با نام بلانش، با توصیه پدرخوانده بلانش، در یک هتل درجه یک مشغول به کار می شود و اوضاع مالی اش خوب می شود. او سپس به تهران باز می گردد و با توصیه سفیر ایران در پاریس ـ تقی زاده ـ فرماندار یک شهرستان محروم می شود. در 43 قسمت باقیمانده از سریال اتفاق های فراوانی رخ خواهد داد و مخاطبان با سرنوشت پیچیده این دانشجوی جاه طلب مواجه خواهند شد.

بلانش – نگین محسنی

محسنی هم اولین تجربه خود در بازیگری را در این سریال پشت سر می گذارد. او در پاریس بزرگ شده و طراح لباس است . زبان فارسی را آموخته است. پدر خوانده اش موسیو تره گانو او را تربیت کرده و مشوق ازدواجش با فرخ است تا به ایران برود – و به یک مستشرق تبدیل شود . بلانش زندگی پر فراز و نشیبی پیدا می کند که بعدا آن را به صورت کتاب می نویسد و همین نگارش کتاب، به بهانه ای برای روایت داستان سریال تبدیل می شود.

میرزا رضا تدین – محمدرضا شریفی نیا

محمد رضا شریفی نیا چهره ثابت اغلب سریال های تلویزیونی سال های اخیر است. کیف انگلیسی و مختارنامه دو سریال تاریخی است که پیش از این شریفی نیا را در آن دیده ایم. او در کلاه پهلوی نقش کارخانه دار مومن و متدینی را ایفاء می کند که خود، خانواده و پدرش مورد اعتماد مردم شهر بوده اند. او در کمال حسن نیت و سعه صدر با اقدامات فرماندار جدید همکاری می کند ولی هوشمندانه مراقب است و با صدور فرمان کشف حجاب و برگزاری مجالس مختلط زن و مرد به صورت اجباری، او به روش خاص خود با حکومت مقابله می کند.

فروغ – مریلا زارعی

شاید بتوان میرزا رضا و فروغ را به نوعی نقطه مقابل شخصیت فرخ و بلانش دانست. آنها نمونه زن و شوهری شرقی هستند که زندگی عاشقانه ای دارند. همسر میرزارضا تدین ، مدیر مدرسه دخترانه شهرستان است. زنی مومنه که با جدیت به امر تحصیل دختران شهر می پردازد . ولی صدور فرمان کشف اجباری حجاب زندگی او را تحت الشعاع قرار می دهد.

مرصع خانم – ثریا قاسمی

اغلب کارگردان هایی که به دنبال یک مادر مقتدر هستند، به ثریا قاسمی فکر می کنند. او این روزها سریال «راستش را بگو» را در شبکه یک سیما در حال پخش دارد و در کلاه پهلوی هم در نقش مادر میرزا رضا حضور یافته است. او زنی مومنه و متعصب است که به واسطه وابستگی های نسل خود تند رو نیز هست. بخشی از فعالیت های میرزا رضا با حمایت و راهنمایی او انجام می شود.

صمصام خان – داریوش فرهنگ

داریوش فرهنگ کارگردانی است که می گوید اگر پیشنهاد خوبی برای نقش داشته باشد، بازی هم می کند. او را پیش از این در سریال «معصومیت از دست رفته» در نقش عبیدالله بن زیاد دیده ایم. حالا در کلاه پهلوی فرهنگ نقش یک خان و فئودال مستبد و خشن را ایفاء کرده که سعی می کند خود را فردی امروزی نشان دهد . او از اقدامات حکومت رضاخان حمایت می کند و با اعمال نفوذ از طریق رفقایش در سطح بالای حکومت، در شهرستان سامان یک دیکتاتوری راه انداخته است. او از اولین پیشگامان کشف حجاب در سامان است.

مه لقا – شقایق فراهانی

فراهانی طیف مختلفی از نقش های سینمایی و تلویزیونی را ایفاء کرده است اما همیشه گزینه مناسبی برای ایفای نقش یک زن عامی و تحت ستم است. او در این سریال نقش همسر صمصام را ایفاء کرده است . زنی که با اختلاف سنی تحت سخت گیری و خشونت صمصام زندگی می کند و صمصام نیز هیچ گاه برای او ارزش و احترامی قائل نیست.

کریم – امین حیایی

هنوز هم بسیاری از مخاطبان تلویزیون سریال «آپارتمان» او را به یاد دارند اما حیایی از بازیگرانی است که همیشه در اکران سینماها می توان فیلمی با بازی او را پیدا کرد. چندی پیش اختاپوس را بر پرده سینماها داشت.
او در کلاه پهلوی تا پایان سریال حضور دارد و شخصیتی خاص و پیچیده است . ابتدا سورچی صمصام است اما به جهت تغییرات اجتماعی و سیاسی، زندگی او نیز کاملا تغییر می کند و فراز نشیب عجیبی پیدا می کند. کریم داستانی ویژه خود دارد که با همه شخصیت ها گره خورده است و البته یادگیری سواد نیز در رشد و پیشرفت او موثر است.

عالیه – سارا خوئینی ها

سارا خوئینی ها نیز زنی شبیه به کریم است که در فقر زندگی می کند و کارش آب رسانی به خانه های مردم است. گاهی هم از گدایی کسب روزی می کند. او به واسطه کریم کلفت بلانش می شود و بتدریج به یک شخصیت غیرقابل پیش بینی تبدیل می گردد.

ذبیح الله – زنده یاد عباس امیری

«عامربن مسعود» سریال مختارنامه و «خدای معبد عامون» سریال یوسف پیامبر دیگر در میان ما نیست و نام او در عنوان بندی سریال «کلاه پهلوی» با عبارت «مرحوم» ذکر شده است. این هنرمند گیلانی که در اغلب سریال هایش نقش خانی مقتدر را داشته، در کلاه پهلوی در نقش کاسب بازار، مردی متدین و سخت مذهبی حضور یافته است. پسرش در تهران مشغول خدمت سربازی است و دخترش درس می خواند. او پدیده های مدرن با بدبینی مواجه می شود ولی نهایتا تحت تاثیر میرزارضا است و باب میل و فتوای او رفتار می کند. خانواده ذبیح الله در این سریال سرنوشتی رقت انگیز را تجربه می کنند.

سیدعلی آسیابان – رحمان باقریان

اگر مخاطب سریال «مختارنامه» بوده باشید، حتما زربی غلام مختار را به یاد دارید که با سنگدلی رستم غلام شمر به شهادت می رسد. رحمان باقریان و ایفاء کننده نقش زربی، حالا در سریال کلاه پهلوی در نقش عارفی عامی حضور یافته که زندگی عارفانه دارد . وی در کنار ذبیح ا.. و میرزارضا یک مثلث را تشکیل می دهند که مخالفان اقدامات تجدد طلبانه و فرنگی مآب فرخ است. او پسری به نام محمدعلی دارد که در داستان نقشی پر رنگ دارد.

آقای احسان – صدیق شریف

هیچ سریال تاریخی ساخته نمی شود مگر اینکه یکی از نقش هایش را «فخرالدین صدیق شریف» ایفاء کند! این بازیگر محجوب را در سال های اخیر در سریال «در چشم باد» و «شوق پرواز» دیده ایم که در هر دو نقش پدر قهرمان های قصه را ایفاء کرده است. او در سریال کلاه پهلوی قاضی شهر است. مردی متدین که به نیت خدمت به مردم ، از لباس روحانیت خارج شده و با قوه قضائیه رضاخانی همکاری می کند . وی از دوستان میرزارضا محسوب می شود و با صدور قانون کشف حجاب اجباری در شرایطی سخت و غیرقابل تحمل قرار می گیرد.

جوانشیر – داریوش کاردان

«استاد خرناس» شخصیتی رادیویی ـ تلویزیونی است که به نام «داریوش کاردان» سند خورده است. شخصیتی فیلسوف و نیمه مجنون که سال ها قهرمان برنامه های رادیویی داریوش کاردان بوده است.
کاردان پیش از این در سریال «نردبامی بر آسمان» نیز حضور داشته است. او در سریال «کلاه پهلوی» در نقش مقام ارشد اداره سیاسی شهربانی تحت ریاست سرپاس مختاری حضور یافته است. جوانشیر در زندگی شخصیت های داستان نقش خاصی برعهده دارد و در ادامه سرنوشتی ویژه پیدا می کند.

حاجی خان – رضا کیانیان

می گویند کیانیان بازیگری است که می تواند هر نقش عادی و ساده ای را به نقشی خاص و شیرین تبدیل کند. او در کیف انگلیسی در نقش یک روحانی حضور یافته بود و در مختارنامه هم «عبدالله بن زبیر» بود. چندی پیش هم در نقش یک مرد خانواده دوست و ساده در سریال «راه طولانی خانه» ظاهر شد. حالا او در کلاه پهلوی فئودال و نماینده سابق حکومت قاجار در شهرستان سامان است که پس از روی کار آمدن رضاخان چند سالی رئیس نظمیه می شود. وی به علت نابینایی خانه نشین شده اما خانه اش محل تجمع خان ها و بزرگان صنوف است. او در تهران هم نفوذ زیادی دارد و گهگاه مشکلات مردم را برطرف می کند. با همه این ویژگی ها او آدمی مستبد و قلدر است .

موسیو آلفونس – زنده یاد داود رشیدی

اغلب کارگردان های سریال های تاریخی یک جای خالی برای «داوود رشیدی» دارند و حالا در این سریال جای خالی او با نقش یک کشیش پیر فرانسوی پُر شده است. کشیشی که در شهرستان کوچک سامان، خانواده های محدود مسیحی را موعظه می نماید. وی در کنار موعظه علاقمند به کشف زیرخاکی و آثار باستانی است. او با بلانش و ژان روابط خاص دارد و در سفارتخانه فرانسه نفوذ بسیار دارد. در شهریور 1320 هم نقشی مهم برعهده می گیرد که برای تماشای آن باید تا پایان سریال صبر کنید.

آقای موید – فرشید ابراهیمیان

«فرشید ابراهیمیان» از بازیگران تحصیل کرده و آکادمیک است که هرچند نقش هایی کوتاه ایفاء می کند اما حس و حالی که به نقش می دهد ماندگار است. او در این سریال رئیس اداره فرهنگ اوقاف و صنایع مستظرفه شهرستان است . فردی تریاکی است که شرایط سختی برای زندگی دارد. وضع مالی خوبی هم ندارد. او دو دختر 16،17 ساله دارد. وی زبان فرانسوی را خوب می داندو در کشفیات آثار باستانی نقش ناظر دولتی را ایفا می کند . در عین حال شخصیت او از پیچیدگی خاص برخوردار است و سرنوشت او برای مخاطبان بسیار عبرت آموز است.

خانم مستشارنیا – گوهر خیراندیش

گوهرخیراندیش به همان اندازه که می تواند ایفاگر شخصیتی دوست داشتنی باشد، از ایفای نقش شخصیتی مرموز هم می تواند به خوبی بربیاید. او در این سریال همسر مستشارنیا سفیر ایران در آنکارا است. مادر شادی مستشارنیا هم هست. او زنی سیاس و مدیر است و کانون بانوان را به صورت پنهانی مدیریت می کند و از جمله زنان طرفدار سیاست های بریتانیاست. در ادامه داستان با نقش ویژه او بیشتر آشنا خواهید شد.

خانم سیمپسون – زنده یاد ماه چهره خلیلی

ماه چهره خلیلی بعد از در چشم باد و مختارنامه بار سومی است که با سریالی تلویزیونی میهمان جمعه شب های شبکه یک می شود. او زنی انگلیسی از کارکنان سفارت انگلستان است. وی به شکلی خاص در روابط موجود در شخصیت های داستان دخالت دارد و از جمله شخصیت هایی است که با کارهایش مخاطبان را غافلگیر می کند.

یاور نیکوکار – زنده یاد سیروس گرجستانی

مهم ترین مشخصه نقش هایی که سیروس گرجستانی ایفاء می کند، ته لهجه ای است که معمولا در هر نقش دارد. ایفاگر نقش دوران پیری استاد شهریار در سریال کمال تبریزی و خان مقتدر سریال کیف انگلیسی، در سریال کلاه پهلوی یاور نیکوکر است. او فردی نظامی است و معادل سرگرد امروزی است. رئیس نظمیه سامان است که بعدا به شهربانی تغییر نام می دهد. یاور با اهالی شهرستان محل خدمتش دوست است و رابطه خوبی دارد؛ علی الخصوص با اقشار صاحب نفوذ سامان. اما پس از صدور حکم کشف اجباری حجاب ناگزیر مقابل مردم قرار می گیرد و می خواهد مستبدانه همه را وادار به تمکین نماید ولی با مقاومت مردم مواجه می شود و سرنوشتی پیچیده را تجربه می کند.

سرپاس مختاری – فرهاد آئیش

شخصیت مهم نیروی سرکوبگر رژیم پهلوی است . سرپاس مختاری در این داستان به شیوه ای جدید ظاهر شده و دیدنی است. هنوز بازی او در این سریال آغاز نشده است اما وقتی قرار باشد نقش سرپاس مختاری را فرهاد آییش که فردی مهربان و دوست داشتنی است ایفاء کند، حتما حاصل کار باید دیدنی باشد.

زرین تاج – آنا نعمتی

زرین تاج تربیت زنی جوان است و جزء بنیان گذاران کانون بانوان است . در خدمت رژیم و اهداف بریتانیا است. او با همسر فرانسوی ـ روسی اش ، ژان زندگی می کند و در پی کسب منافع مالی است. کلاه پهلوی از معدود تجربیات تلویزیونی نعمتی است که پیش از این بیشتر در سینما حضور یافته است.

تهمینه – آناهیتا دری

دختر کم سال شهرستان سامان است که تحت نظر فروغ همسر میرزارضا باسواد شده و با همان سن اندک در مدرسه تدریس می کند و به دلیل فقر، با فضای حاکم در شهرستان همراه می شود. تهمینه دختر پاکدامنی است که برای حفظ شرافت و ناموس خود از شهرستان به تهران فرار می کند و این مسئله به شخصیت او جنبه ای خاص می دهد.

ژان – صالح میرزاآقایی

او مردی روسی ـ فرانسوی است که از جانب تره گانو حمایت می شود. او در پی کشف منابع و میراث فرهنگی است و آنها را به فرانسه قاچاق می کند.

سیروس – حسام الدین نواب صفوی

حضور حسام نواب صفوی در اغلب نقش های سینمایی و تلویزیونی نشان دهنده خصلت هایی شیطنت گونه در نقش است. او بنکدار متجدد ساکن تهران است و طی ماجرایی با یکی از قهرمان های زن داستان آشنا شده و این آشنایی سرنوشت او را تغییر می دهد.

حکمت – رضا فیاضی

در سریال های تاریخی همیشه چهره هایی خاص ایفاگر نقش شخصیت های واقعی تاریخی هستند. در سریال کلاه پهلوی هم ایفای نقش علی اصغر حکمت وزیر فرهنگ و معارف دولت فروغی به رضا فیاضی سپرده شده است. او یک ایرانی میهن پرست و شاه دوست است که دستورات دیکتاتور منشانه شاه را شکل قانونی می بخشد و تبلیغ می کند.

شادی – بهاره کیان افشار

شادی دختر مستشارنیاست. او در فرانسه در رشته مامایی درس خوانده و به پیشنهاد ازدواج فرخ روی خوش نشان نداده است. او یک فمنیست است که برای خود آرزوهایی دارد که تصور می کند در حکومت رضاخان محقق می شود ولی بتدریخ متوجه می شود رژیم کمترین توجهی به مسائل زنان نداشته و فقط به دنبال بی حجاب کردن آنها به زور اسلحه است.

امیر توکلی – امیرحسین آرمان

امیر توکلی فرزند ذبیح ا.. است که پس از خاتمه خدمت به شهرستان باز می گردد. وی نواختن ویلن را آموخته و در شهرستان با مطرب های سنتی یک گروه موسیقی را تشکیل می دهد که همین مسئله موجب بروز اتفاق های جالب در سامان می شود.

فاطمه – نیلوفر خوش خلق

نیلوفر خوش خلق همسر امین حیایی است که گاهی با همسرش هم بازی هم می شود. قلاده های طلا آخرین همکاری این زوج سینمایی بود. او حالا در کلاه پهلوی در نقش فاطمه خواهر میرزارضا تدین حضور یافته است که در قسمت های آینده و با کشف حجاب بازی اصلی او آغاز می شود.

رضا شوفر – نادر سلیمانی

نادرسلیمانی سال ها بازیگر نقش های طنز و آیتمی در تلویزیون بوده است. هنوز هم او را با نقش معروف «خان دایی» می شناسند. او راننده تنها ماشین شهر است که به تهران رفت و آمد دارد و شخصیتی شیرین دارد.

ماشاا.. خان – بیوک میرزایی

ماشاا.. خان فردی روستایی و ساده دل است. او بین صمصام و داود خان بلاتکلیف است از سویی به آنها حسادت می ورزد و از دیگر سو به علت اعتقادات دینی اش نمی تواند کاملا مطیع رژیم و منویات آن باشد.
در طول سال های گذشته بازی پُر رنگ و جذابی از بیوک میرزایی ندیده ایم اما حالا او در این سریال حضور خوبی دارد و بازی اش در بده بستان با «سید مهدی تقی نیا» ایفاگر نقش داوود خان که فردی مرموز است، حاوی نکات جالب است.

دیگر بازیگران سریال کلاه پهلوی

در سریال تلویزیونی کلاه پهلوی نقش «محتشم السلطنه» توسط غلامرضا علی اکبری ایفاء شده است. «حسن تقی زاده» هم با بازی قطب الدین صادقی جان گرفته و «جمشید شاه محمدی» در نقش مستشارنیا در داستان ظاهر شده است. شخصیت هایی که به مرور و با پیشرفت داستان به مخاطب معرفی می شوند و هر کدام سرنوشتی خاص پیدا می کنند.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید