روزهای قمر در عقرب فروردین ۱۴۰۴ + نحوه محاسبه قمر در عقرب

با ما در دیبامگ همراه باشید تا روزهای قمر در عقرب فروردین 1404 را به همراه نحوه محاسبه روزهای قمر در عقرب و اعمال مکروه روزهای موردنظر را بررسی کنیم.

قمر در عقرب یک پدیده نجومی است که از دیرباز در فرهنگ‌های مختلف مورد توجه بوده و باورهای متفاوتی درباره آن وجود دارد. در این دوره، ماه در صورت فلکی عقرب قرار می‌گیرد و بر اساس برخی از سنت‌ها، انجام برخی کارها در این ایام نامطلوب تلقی می‌شود.

در فروردین 1404 نیز روزهایی وجود دارد که قمر در عقرب است. دانستن این روزها و نحوه محاسبه آن‌ها می‌تواند به افراد کمک کند تا با آگاهی بیشتری برای برنامه‌ریزی امور خود اقدام کنند. این مقاله از دیبامگ به بررسی دقیق این پدیده در فروردین 1404 می‌پردازد و روش‌های محاسبه آن را به روشی ساده توضیح می‌دهد و همچنین امور و اعمالی که مکروه است و انجام ندادن آنها بهتر است را توضیح میدهد.

روزهای قمر در عقرب فروردین 1404

بر اساس صورت فلکی عقرب، در فروردین 1404، قمر به مدت 3 روز در این صورت فلکی قرار خواهد گرفت. به این ترتیب، ورود ماه به عقرب در ساعت 13 روز 27 فروردین و خروج آن در ساعت 13:50 روز 29 فروردین 1404 خواهد بود.

بر اساس برج عقرب، در فروردین 1404 چهار روز قمر در این برج وجود دارد. به این ترتیب، ورود ماه به برج عقرب در ساعت 15:57 روز 24 فروردین و خروج آن در ساعت 7:24 روز 27 فروردین 1404 خواهد بود. اما قمر در عقرب چیست؟ چرا اینروزها را قمر در عقرب میگویند؟

قمر در عقرب چیست؟

عقرب یکی از دوازده برج آسمانی است که در منطقه البروج واقع شده است. این منطقه نوار باریکی است که خورشید، ماه و سیارات از دید ناظر زمینی از آن عبور می‌کنند. دایره میانی این نوار (دایرة البروج) مسیر حرکت ظاهری سالانه خورشید را نشان می‌دهد.

در حدود قرن پنجم قبل از میلاد، اخترشناسان بابلی و احتمالاً یونانی، منطقه البروج را به دوازده بخش مساوی تقسیم کردند که هر کدام 30 درجه طول دارند و به هر یک از این بخش‌ها یک برج نام دادند. به دلیل اینکه در هر برج گروهی از ستارگان به صورت‌های جانوری قابل تصور جمع شده‌اند، نام آن برج‌ها بر اساس صورت آن جانوران انتخاب شد، مانند برج حمل، ثور، جوزا و غیره.

عقرب هشتمین برج از این دوازده برج است و اصطلاح “قمر در عقرب” به زمانی اشاره دارد که ماه در برج یا صورت عقرب قرار دارد.

توضیح نجومی:

در هر ماه قمری، ماه یک دور کامل به دور زمین می‌چرخد و به همین دلیل، یک بار از صورت فلکی عقرب عبور می‌کند. با این حال، این عبور همیشه با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست. در ماه‌هایی مانند آبان، آذر و دی، به دلیل قرارگیری خورشید در برج عقرب، عبور ماه از آن در طول روز اتفاق می‌افتد و به خاطر روشنایی خورشید، تنها ماه قابل دیدن است. در مقابل، در ماه‌های خرداد و تیر، ماه در شب از صورت فلکی عقرب عبور می‌کند و در این شب‌ها، از غروب آفتاب تا طلوع آفتاب روز بعد، هم ماه و هم صورت فلکی عقرب قابل مشاهده هستند.

در برخی موارد، پدیده قمر در عقرب با عبور ماه از مقابل ستاره قلب‌العقرب همراه است که این اتفاق تقریباً هر سال یک بار رخ می‌دهد و در سرتاسر جهان قابل مشاهده است، اما ناظر در هر نقطه‌ای از زمین این پدیده را با اختلاف در زمان و مکان مشاهده می‌کند.

تاریخ روزهای قمر در عقرب سال ۱۴۰۴ به قرار زیر است:

فروردین ۱۴۰۴:

۲۷ فروردین، ساعت ۱۳:۲۰: ورود ماه به صورت فلکی عقرب

۲۹ فروردین، ساعت ۱۳:۵۰: خروج ماه از صورت فلکی عقرب

اعمال مکروه در روزهای قمر در عقرب فروردین:

انجام اعمال و کارهای زیر مکروه است که عبارتند از:

  • عقد نکاح
  • مسافرت
  • اقدام برای بچه دار شدن (انعقاد نطفه)
  • خواندن عقد ازدواج
  • افتتاح کسب و کار و تجارت
  • تعیین و تغییر نام
  • گذاشتن سنگ بنای کار‌های مهم
  • حجامت
  • شروع کاری برای اولین

محاسبه روزهای قمر در عقرب

برای محاسبه راحت قمر در عقرب روزی که در آن قرار دارید به روش زیر محاسبه کنید:​

مثلا امروز ۲ فروردین مصادف با 21 رمضان است.

یک واحد به روزها اضافه کنید (3 فروردین و 22 رمضان)

روز قمری را در عدد 12/2 ضرب کنید (268/4) و حاصل را با روز شمسی جمع کنید (271/4)

عدد به دست آمده را بر عدد 30 تقسیم کنید (9/04)

عدد را با عدد ماه شمسی (در این مثال ماه فروردین که اولین ماه شمسی است) جمع کنید (10/04)

اگر عدد به دست آمده بیش از عدد 12 بود عدد 12 را از آن کم کنید (10/04)

عدد به دست آمده تعیین کننده موضع ماه در برج های دوازده گانه است. اگر این عدد برابر 8 بود نشان دهنده آن است که زمان قمر در عقرب است.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید