سوره قدر، با مضمونی از عظمت شب قدر و نزول قرآن، از سورههای پرفضیلت و مورد اهمیت در روایات اسلامی است. تلاوت و تدبر در این سوره، به ویژه در شبهای قدر، از اعمال توصیه شده است.
برای دسترسی آسانتر و بهرهمندی بیشتر از این سوره مبارکه، مجموعه کاملی شامل متن سوره با خط درشت، فایل صوتی، فایل PDF قابل چاپ و همچنین تصویر زیبا و تفسیر معتبر سوره «قدر» گردآوری شده است. این مجموعه کامل از دیبامگ، فرصتی مغتنم برای تعمق در معانی این سوره و درک بهتر عظمت شب قدر را برای شما فراهم میآورد.
سوره قدر با خط درشت
﴿ سورة القدر – سورة 97 – تعداد آیات 5 ﴾
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
به نام خداوند رحمتگر مهربان
إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ ﴿١﴾
ما [قرآن را] در شب قدر نازل كرديم (۱)
وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ ﴿٢﴾
و از شب قدر چه آگاهت كرد (۲)
لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ ﴿٣﴾
شب قدر از هزار ماه ارجمندتر است (۳)
تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ ﴿٤﴾
در آن [شب] فرشتگان با روح به فرمان پروردگارشان براى هر كارى [كه مقرر شده است] فرود آيند (۴)
سَلامٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ ﴿٥﴾
[آن شب] تا دم صبح صلح و سلام است (۵)
دانلود صوت سوره قدر
پخشکننده صوت
PDF متن سوره قدر با ترجمه
سوره قدر تصویری
شرح و تقسیر سوره قدر
سوره قدر یکی از سورههای مکی قرآن کریم است که نود و هفتمین سوره و شامل ۵ آیه در جزء سی میباشد. این سوره بزرگ در شب قدر بر قلب مبارک پیامبر اکرم (ص) نازل شده و به عظمت این شب اشاره دارد، چرا که شب قدر از هزار ماه در سال ارزشمندتر است.
در این سوره با فضیلت، به شب ارزشآفرینی، اندازهگیری مقدرات در ماه رمضان، فرود آمدن فرشتگان آسمانی و نزول قرآن بر قلب رسول خدا (ص) پرداخته شده است، به همین دلیل به آن سوره قدر گفته میشود.
خواندن سوره قدر در ماه مبارک رمضان به شدت توصیه شده است، زیرا دارای فضیلتهای فراوانی است. اهمیت و تشویق به قرائت این سوره نشاندهنده فضایل بیشماری است که برای کسی که آن را بخواند، حقیقت آن را درک کند و به آن عمل نماید، وجود دارد.
اهمیت سوره قدر در روایات ائمه اطهار
الصّادق (علیه السلام) – إِنَّ اللَّهَ الْعَزِیزَ الْجَبَّارَ عَرَجَ بِنَبِیِّهِ (صلی الله علیه و آله) إِلَی سَمَائِه … فَقَالَ یَا مُحَمَّدُ (صلی الله علیه و آله) اقْرَأِ الْحَمْدَ فَقَرَأْتُهَا مِثْلَ مَا قَرَأْتُهَا أَوَّلًا ثُمَّ قَالَ لِی اقْرَأْ إِنَّا أَنْزَلْناهُ فَإِنَّهَا نِسْبَتُکَ وَ نِسْبَهًُْ أَهْلِ بَیْتِکَ إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَهًْ.
امام صادق (علیه السلام) – خداوند عزیز جبّار نبیّ اکرم (صلی الله علیه و آله) را به آسمان عروج داد… سپس فرمود: «ای محمّد! سوره حمد را بخوان»، [پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود:]«پس آن را به همان نحوی که اوّل خوانده بودم، خواندم». پس از آن فرمود: «بخوان: إِنَّا أَنْزَلْناهُ، زیرا این سوره نسبت تو و اهل بیت تو تا روز قیامت را بیان میکند».
الصّادق (علیه السلام) – مَنْ قَرَأَ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ فِی فَرِیضَهًٍْ مِنْ فَرَائِضِ اللَّهِ نَادَی مُنَادٍ یَا عَبْدَ اللَّهِ غَفَرَ اللَّهُ لَکَ مَا مَضَی فَاسْتَأْنِفِ الْعَمَلَ.
امام صادق (علیه السلام) – هرکه إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ را در یکی از نمازهای واجب خداوند بخواند، ندا دهندهای ندا سر میدهد:ای بنده خدا! خداوند برای تو آنچه را گذشت، آمرزید، پس کردارت را از سرگیر.
الرّضا (علیه السلام) – مَنْ أَتَی قَبْرَ أَخِیهِ الْمُؤْمِنِ مِنْ أَیِ نَاحِیَهًٍْ یَضَعُ یَدَهُ وَ یَقْرَأُ إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَهًِْ الْقَدْرِ سَبْعَ مَرَّاتٍ أَمِنَ مِنَ الْفَزَعِ الْأَکْبَرِ.
امام رضا (علیه السلام) – کسی که بر سر قبر برادر مؤمنش برود و دستش را روی قبر گذارد و سوره إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ را هفت مرتبه بخواند از فزع اکبر سالم میماند.
الرّسول (صلی الله علیه و آله) – مَنْ قَرَأَهَا کَانَ لَهُ یَوْمَ الْقِیَامَهًِْ خَیْرُ الْبَرِیَّهًِْ رَفِیقاً وَ صَاحِباً وَ إِنْ کُتِبَتْ فِی إِنَاءٍ جَدِیدٍ وَ نَظَرَ فِیهِ صَاحِبُ اللَّقْوَهًِْ شَفَاهُ اللَّهُ تَعَالَی.
پیامبر (صلی الله علیه و آله) – هرکه این سوره را بخواند، در روز قیامت، بهترین مردمان، دوست و همراه او خواهد بود و اگر کسی که به کجی دهان و چهره مبتلاست، آن را در ظرفی نو بنویسد و به آن بنگرد، خداوند متعال او را شفا میدهد.