۲۷ رمضان برای اهل سنت چه روزی است؟

آیا میدانید 27 رمضان برای اهل سنت چه روزی است؟

شب قدر، شبی پر از رمز و راز و برکت، یکی از مهم‌ترین شب‌های ماه مبارک رمضان برای مردم سراسر جهان، به‌ویژه اهل سنت، می‌شود. در این شب، قرآن کریم بر پیامبر اسلام (ص) نازل شد و به همین دلیل، از جایگاه ویژه‌ای که دارد، است.

با وجود اینکه زمان دقیق شب قدر مشخص نیست، اما طبق روایات و تفاسیر، احتمالاً در یکی از شب‌های فرد دهه آخر ماه رمضان، به‌ویژه شب بیست و هفتم، قرار دارد. به همین دلیل، شب بیست و هفتم ماه رمضان برای اهل سنت از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند و بسیاری از آنها در این شب به عبادت و شب زنده‌داری می‌پردازند.

در این مقاله از دیبامگ، به بررسی اهمیت و فضیلت شب قدر از دیدگاه اهل سنت، اعمال و آداب این شب، و همچنین پاسخ به این سوال که «27 رمضان برای اهل سنت چه روزی است؟» می‌پردازیم.

27 رمضان برای اهل سنت چه روزی است؟

بر اساس آیات قرآن، لیلة القدر در ماه رمضان قرار دارد و در این مورد هیچ شکی وجود ندارد. طبق روایات اهل سنت هرچند شب دقیق قدر در متون مشخص نشده است، اما حضرت محمد (ص) توصیه کرده‌اند که در شب‌های فرد از ده روز آخر ماه مبارک رمضان، به جستجوی شب قدر بپردازیم. این موضوع در حدیث زیر نیز به وضوح بیان شده است:

عایشه رضی الله عنها نقل می‌کند که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند:

«شب قدر را در شب‌های فرد از ده روز آخر ماه مبارک رمضان جستجو کنید». (صحیح بخاری: 1396)

بنابراین، شب قدر ممکن است در شب‌های 21، 23، 25، 27 یا 29 ماه مبارک رمضان باشد، اما تأکید شده که احتمالاً شب بیست و هفتم، شب قدر است.

قرآن کریم برای اولین بار در این شب از آسمان نازل شد. این مطلب از آیات قرآن نیز مشهود است:

«إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیلَةِ الْقَدْرِ»

«همانا ما آن (قرآن) را در شب قدر نازل کردیم».(سوره قدر 97:1)

«إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیلَةٍ مُبَارَکَةٍ ۚ إِنَّا کُنَّا مُنْذِرِینَ»

همانا ما آن را در شبی پربرکت نازل کردیم. (سوره دخان 44:3)

«شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ…»

«رمضان ماهى است كه در آن قرآن نازل شده است تا راهنماى مردم و نشانه هاى روشنى براى هدايت و داورى (ميان حق و باطل) باشد ». (سوره بقره 2:185)

از این آیات می‌توان نتیجه گرفت که لیلة مبارکه همان شب قدر است و این شب در ماه مبارک رمضان واقع شده است. با این حال، در مورد اینکه کدام یک از شب‌های این ماه به عنوان شب قدر شناخته می‌شود، میان اندیشمندان اسلامی، به ویژه در میان مذاهب مختلف، اختلاف نظرهایی وجود دارد. تفسیرهای متعددی در این زمینه ارائه شده است، از جمله شب نوزدهم، بیست و یکم، بیست و سوم، بیست و هفتم و بیست و نهم.

شب بیست و هفتم ماه رمضان برای اهل سنت از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند و بسیاری از آنها در این شب به عبادت و شب زنده‌داری می‌پردازند.

با این حال، لازم به ذکر است که دقیقاً شب قدر در بین اهل سنت نیز مانند شیعیان، قطعی نیست و بر اساس روایات و تفاسیر مختلف، احتمال قرار گرفتن شب قدر در سایر شب‌های فرد دهه آخر ماه رمضان نیز وجود دارد.

اهمیت نزول قرآن کریم

نشانه رحمت، راهنما و برکت خداوند برای مردم است. هر کس علاقه مند به یافتن بهترین راهنما است، باید به آموزه های قرآن کریم توجه کند.

این شب بهتر از هزار ماه است

خداوند در قرآن می فرماید: «شب قدر بهتر از هزار ماه است». (سوره قدر 97:3)

یعنی عبادت خدا در شب قدر، از نظر ثواب، بهتر از عبادت او در هزار ماه است که برابر با 83 سال و 4 ماه است.

تمام گناهان گذشته شما بخشیده می شود

از ابوهریره رضی الله عنه روایت است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:

هر کس در شب قدر با ایمان خالص و به امید اجر و ثواب خداوند نماز را برپا کند، گناهان گذشته او بخشیده می شود. (صحیح بخاری: 1901)

پیامبر (ص) این شب را چگونه دید

نماز در این شب نیز از سنت پیامبر گرامی ما (ص) است. رسول خدا صلی الله علیه و آله در ده شب آخر ماه مبارک رمضان بیش از هر وقت سال به عبادت می پرداخت. از حديث زير نيز همين امر مشهود است:

از عایشه (رض) روایت شده است:

هنگامی که ده شب آخر (رمضان) شروع شد، رسول خدا صلی الله علیه و آله شب را (برای نماز و عبادت) بیدار می کرد، خانواده خود را بیدار می کرد و خود را برای اقامه نماز (با قدرت بیشتر) آماده می کرد. (صحیح مسلم: 1174)

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید