با فرا رسیدن بیست و نهمین روز از ماه مبارک رمضان، لحظات پر خیر و برکت این ماه عزیز به سرعت در حال سپری شدن است. در این واپسین روزها، دلهای مؤمنان بیش از پیش متوجه درگاه الهی بوده و با دعا و نیایش، طلب مغفرت و رحمت واسعه او را دارند.
دعای مخصوص هر روز از ماه رمضان، گنجینهای ارزشمند از معارف الهی و راهنمایی برای ارتباط عمیقتر با پروردگار است. دعای روز بیست و نهم ماه رمضان شامل معارفی است که به رحمت خدا، توفیق و حفاظت از گناه، و پاکی دل از تاریکیهای شک و اوهام باطل اشاره دارد.
این مطلب از دیبامگ به معرفی متن، ترجمه و تفسیر دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان میپردازد و تلاش دارد تا با ارائه محتوای صوتی و تصویری، در درک بهتر معانی عمیق این دعا و بهرهمندی هرچه بیشتر از فضائل آن، شما عزیزان را همراهی نماید.
متن دعای روز بیست و نهم ماه رمضان
(اللَّهُمَّ غَشِّنِّي فِيْهِ بِالرَّحْمَةِ، وَارْزُقْنِي فِيْهِ التَّوْفِيقَ وَالعِصْمَةَ وَطَهِّرْ قَلْبِي مِنْ غَياهِبِ التُّهْمَةِ، يا رَحِيماً بِعِبادِهِ المُؤْمِنِينَ.)
«ای خدا در این روز مرا به رحمت خود درپوشان و هم توفیق و حفظ از گناهان روزی فرما، و دلم را از تاریکیهای شکها و اوهام باطل پاک دار، ای خدای مهربان بر اهل ایمان.»
دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان صوتی
پخشکننده صوت
دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان تصویری
عکس دعای روز بیست و نهم ماه رمضان
شرح دعای روز بیست و نهم ماه رمضان
وَ ارْزُقْنِی فِیهِ التَّوْفِیقَ
خدایا به من توفیق بده؛ توفیق بده تا موفق به نماز شب بشوم؛ توفیق خواندن دعای ابو حمزه بده!
حدیث: سه خصلت مومن
امام جواد( علیه السلام ) فرمودند:
مومن به سه خصلت محتاج است که اولین آنها توفیق است
اهمیت زیارت عبدالعظیم حسنی
آقایی در تهران زندگی میکند و هنوز به زیارت شاه عبدالعظیم نرفته است! این نشان میدهد که توفیق زیارت ایشان را ندارد. عبدالعظیم حسنی نه تنها یک امامزاده است، بلکه از علمای بزرگ نیز به شمار میآید. به یاد داشته باشید: «من زار عبد العظیم بری کمن زار قبر الحسین بکربلاء». امامزاده طاهر و امامزاده حمزه نیز در کنار ایشان دفن شدهاند. بر شماست که به زیارت این سه بزرگوار، به ویژه عبدالعظیم حسنی، توجه داشته باشید؛ زیرا ایشان عالم و یکی از محدثین بزرگ شیعه بوده و وکیل امام هادی (علیهالسلام) نیز بودهاند.
نقل شده که شخصی به محضر امام هادی (علیهالسلام) میرسد و حضرت ابتدا از او میپرسند: «اهل کجایی؟» اگر پاسخ میدادند که اهل شهر ری هستند، حضرت میفرمودند: «علیکم بالعبد العظیم الحسنی».
یک بار آیتالله وحید را در شهر ری زیارت کردم و از ایشان خواستم به منزل من تشریف بیاورند. ایشان فرمودند: «من از قم آمدهام فقط برای زیارت عبدالعظیم حسنی و اکنون باید بروم.» سپس مقداری از فضائل ایشان را برای من بیان کردند.
مومن در ابتدا به توفیق نیاز دارد. دوم، او به یک واعظ درونی احتیاج دارد تا همیشه هوشیار باشد و از تجربیات دنیا درس بگیرد. همواره به خود یادآوری کنید که تا کی از خدا غافل خواهید بود!
ای کسی که پنجاه سال از عمرت گذشته و در خواب غفلت به سر میبری، آیا نمیخواهی در این چند روز باقیمانده بیدار شوی؟
سوم، «قبول من من ینصحه»؛ هر کسی که به شما نصیحت میکند، باید آن را بپذیرید، حتی اگر خود او به آن عمل نکند. به عنوان مثال، اگر کسی سیگار میکشد و به شما میگوید: «من سیگاری هستم، اما تو سیگاری نشو»، این نصیحت را از او بپذیرید.
وَ الْعِصْمَةَ
خدایا من را از گناهان حفظم کن
وَ طَهِّرْ قَلْبِی مِنْ غَیاهِبِ التُّهَمَةِ
خدایا قلب من را از آلودگی های شک پاکیزه کن؛ یعنی من گرفتار شک نباشم؛ بعضی ها دچار شک هستند و وسوسه خناس به سراغ ایشان می آید و از مبداء تا معاد انسان را در شک می اندازد؛ خدایا من را از این گرفتاری نجاتم بده
دستوری برای نجات از شک:
کسانی که گرفتار وسوسه هستندو در همه مسائل شک می کنند روزی صد مرتبه ذکر شریف << لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم >> را بگویند.
پیامبر ( صلی الله علیه و آله و سلم ) خطاب به سلمان می فرمایند: اکثر من قول لا حول و لا قوة.. .این ذکر را زیاد بگو < فانها کنز من کنوز الجنة > این ذکر از گنج های بهشت است
یا رَحِیماً بِعِبَادِهِ الْمُؤْمِنِین.
ای خدایی که نسبت به بنده های مومنت اهل ترحم و مهربانی هستی این دعاهای من را اجابت کن.