بازار رب گوجه فرنگی در آستانه یک تحول قیمتی بزرگ قرار گرفته است. افزایش ناگهانی قیمت گوجه فرنگی، هزینههای تولید و چالشهای تأمین مواد اولیه، صنعت کنسرو را با بحران جدی مواجه کرده است. مسعود بختیاری، رئیس سندیکای کنسرو، از افزایش ۱۰ تا ۱۲ درصدی قیمت رب گوجه فرنگی نسبت به سال گذشته خبر داد.

افزایش قیمت رب گوجه فرنگی
بختیاری در گفتوگو با خبرنگاران اعلام کرد که افزایش قیمت گوجه فرنگی، هزینههای مربوط به قوطی، درب و حقوق کارگران، اصلیترین دلایل افزایش قیمت رب گوجه فرنگی هستند. به گفته وی، تولیدکنندگان متناسب با شرایط خود، این افزایش قیمت را از اردیبهشت هر سال اعمال خواهند کرد.
صادرات تحت الشعاع افزایش قیمتها
آمارها نشان میدهد صادرات رب گوجه فرنگی در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است. درحالی که این صنعت در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۴۴ میلیون دلار ارزآوری داشت، افزایش قیمت تمام شده در سال گذشته، صادرات را با چالش مواجه کرد. با این حال، بختیاری اشاره کرد که صادرات سایر محصولات کنسروی ۲۰ درصد رشد داشته است.
بحران جدید: کمبود روغن در تولید سس
رئیس سندیکای کنسرو از مشکل جدید تولیدکنندگان سس گوجه فرنگی خبر داد و گفت: «تأمین روغن به یک چالش اساسی تبدیل شده است.» به گفته وی، تولیدکنندگان مجبورند روغن را دو فاکتوره (با قیمت بالاتر) خریداری کنند که این موضوع هزینههای تولید را افزایش داده است. وی از پیشنهاداتی برای اختصاص سهمیه روغن به صنعت کنسرو خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این طرح به زودی عملیاتی شود.
به نظر میرسد صنعت رب و کنسرو گوجه فرنگی با یک طوفان قیمتی روبهرو است که هم مصرفکنندگان داخلی و هم صادرات را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
لطفا نظرات خود درباره این مطلب را از طریق بخش “دیدگاه” با ما و خوانندگان محترم مجله اینترنتی دیبامگ به اشتراک بگذارید.

