سفر به حج در ادوار مختلف با وسایل گوناگون: از اسب تا پروژه جدید عربستان، “تاکسی های هوایی”!

مسلمانان از دیرباز سفر به حج را آرزوی خود و از واجبات میدانند، چه در دورانی که با اسب و پیاده به زیارت میرفتند چه در حال حاضر با سفرهای هوایی. در این مطلب به وسایل گوناگون مسلمانان در ادوار مختلف برای سفر به حج میپردازیم.

سفر به حج در دوره‌های مختلف تاریخی با استفاده از وسایل مختلف صورت می‌گرفته است. این وسایل در طول زمان تغییر کرده‌اند. در ادامه، به برخی از وسایل معمول استفاده شده برای سفر به حج در دوره‌های گذشته اشاره خواهیم کرد و سپس به پروژه جدید تاکسی های هوایی عربستان میپردازیم.

سفر به حج در ادوار مختلف با وسایل گوناگون

تا صدسال قبل، بسیاری از زائران پیاده به به زیارت کعبه می رفتند. آنها از راه‌های پیاده‌روی، مسیرهای کوهستانی و صحرایی را طی می‌کردند تا به عربستان برسند. در این میان استفاده از اسب و قاطر نیز برای حمل وسایل و راحت تر سفر کردن نیز کاربرد داشت. زائران همچنین از اسب‌ها برای طی کردن فواصل طولانی و عبور از بیابان‌ها استفاده می‌کردند. برخی زائران نیز از دریا برای سفر به حج استفاده می‌کردند. آنها به کشورهای ساحلی نزدیک حرکت می‌کردند و سپس از طریق دریا به سمت مکه حرکت می‌کردند. 

به مرور و با پیشرفت تکنولوژی و ساخت هواپیماهای مسافربری سفر به عربستان برای زیارت کعبه اسانتر شد. 

عربستان سعودی در یک دهه اخیر با ترسیم سندهای چشم انداز و افتتاح های پروژه های توسعه ای گام های بلند و مهمی در این مسیر برداشته است. کشوری که تا قبل از روی کار امدن بن سلمان در ۲۰۱۷ کمتر کسی فکر میکرد این کشور بتواند مسیر توسعه را با موفقیت پیش ببرد. 

در همین راستا عربستان سعودی از پروژه تاکسی های هوایی برای حمل و نقل راحتتر زائران در حج پرده برداشت.  این پرنده نخستین تاکسی هوایی در جهان است که از اداره کل هواپیمایی مدنی عربستان سعودی مجوز می‌گیرد.

این تاکسی هوایی برای جابجایی زائران بیت الله الحرام بین مشاعر مقدس به کار گرفته می‌شود و به جابجایی آسان در موارد اضطراری، انتقال تجهیزات پزشکی و ارائه خدمات لجستیک از طریق جابجایی کالا‌ها کمک می‌کند.

خبرگزاری های این کشور اعلام کرده اند که؛ جربه تاکسی هوایی یکی از ۳۲ فناوری جدیدی است که در حج امسال مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

ظاهرا با پیشرفت عربستان سفر به حج برای مسلمانان نیز راحت تر میشود. احتمالا حجاجی که قبلا با وسایل ابتدایی به زیارت میرفتند اگر زنده بودند از این تکنولوژی شگفت زده میشدند. نظر شما در اینباره چیست؟

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید