آتش هایی که در دوران مختلف بر اثر تعصبات فکری ایجاد می شود بارها و بارها سرمنشاء نوشتن یک فیلمنامه بوده است. یکی از فیلم هایی که بر اساس اینگونه داستان ها نوشته شده است، داستان فیلم سوختگان (Incendies) است که در کشور ما با نام های “ویران شده” یا “آتش ها” نیز شناخته می شود. در ادامه این نوشته از دیبامگ در مورد این فیلم بیشتر خواهیم خواند.
درباره فیلم سوختگان
ویرانشده فیلمی جنگی دلهرهآور محصول ۲۰۱۰ کانادا به نویسندگی و کارگردانی دنی ویلنوو است که بر اساس نمایشنامه وجدی معود با نام آتش سوزی ها ساخته شده و سفر خواهر و برادری را دنبال میکند که به دنبال کشف راز زندگی مادرشان هستند. فیلم در سپتامبر ۲۰۱۰ در جشنواره تورنتو و ونیز نمایش داده شد و در ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۰ در استان کبک اکران شد و در سال ۲۰۱۱ نامزد دریافت جایزه اسکار در بخش بهترین فیلم بینالمللی شد.
داستان فیلم سوختگان در مورد چیست؟
“نوال مروان” که یک شهروند کانادایی است بهتازگی درگذشته است. تنها کسانی که موقع قرائت وصیتنامهاش حاضر هستند فرزندان بزرگسال دوقلویش، ژن و سیمون مروان، و وکیلش ژان لبل ـ که از سالها قبل تا زمان فوتش، رییس و دوست صمیمی او بوده ـ هستند. وصیتنامه او پر است از خواستههای غیرعادی. از همه غیرعادیتر دو نامه مهرومومشده متفاوت است که به سیمون و ژن داده میشود تا بهترتیب به برادر و پدرشان برسانند.
موضوع غیرعادی اینجاست که تا آنجایی که آن دو اطلاع دارند، پدرشان سالها قبل طی جنگ در خاورمیانه (محل بزرگ شدن مادرشان) فوت کرده و هیچ برادر یا خواهری هم ندارند. سیمون این وصیتنامه را به عنوان نشانه دیگری از دیوانگی مادرش قلمداد میکند و از انجام دادن آخرین خواستههای او سر باز میزند. اما ژان در صدد است تا به این خواستهها احترام بگذارد و پدر واقعی و برادر گمگشتهاش را پیدا کند. به همین خاطر راهی خاورمیانه میشود تا با دنبال کردن سرنخها سرگذشت زندگی مادرش ـ که اطلاعات چندانی دربارهاش ندارد ـ را تعقیب کند.
او در نهایت به کمک برادرش نیاز پیدا میکند و سیمون با اکراه میپذیرد تا در خاورمیانه به او بپیوندد. وقتی سیمون به پیدا کردن قطعههای نهایی پازل زندگی مادرش نزدیک میشود، گرفتار مقامات عالیرتبه سیاسی میشود…
جوایز فیلم ویران شده یا سوختگان
فیلم در سال ۲۰۱۱ نامزد دریافت جایزه اسکار در بخش بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان شد.
همچنین این فیلم برنده هشت جایزه در سی و یکمین دوره “Genie Awards” در بخشهای بهترین سینمایی، بهترین بازیگر زن (لوبنا ازابل)، بهترین کارگردان، بهترین فیلمنامه اقتباسی، بهترین فیلمبرداری، تدوین، موسیقی متن و تدوین صدا شد.