یازدهم مردادماه سال ۱۴۰۳ برابر است با پنجشنبه اول آگوست سال ۲۰۲۴. این روز در تقویم قمری برابر با ۲۶ محرم ۱۴۴۶ هجری است. اما در ۱۱ مرداد چه وقایعی رخ داد و این روز به چه نام هایی مشهور است؟
مناسبت ها و رخدادهای روز ۱۱ مرداد
۱۱ مرداد صد و سی و پنجمین روز از سال در گاه شماری خورشیدی است. به پایان سال ۲۳۰ روز (۲۳۱ روز در سال کبیسه) ماندهاست.
روز ملی دوست دختر
اول آگوست روز دوست دختر است. روز ملی دوستدختر در اول آگوست، بهانهای برای ابراز محبت و تحکیم روابط دوستانه است. زندگی کوتاهتر از آن است که روزمرگی باعث دوری دوستان صمیمی از یکدیگر شود. در این روز فرصتی است که به دوستانتان سر بزنید، خاطرات خوش با آنها را مرور کنید و به آنها بگویید که چقدر برای شما عزیز هستند.
بیشتر بخوانید: ۲۰ متن تبریک روز دوست دختر، روز دوست دختر مبارک
آغاز هفته شیردهی
همه ساله اول آگوست که بهنام روز جهانی شیر مادر نامگذاری شده است، در کشورهای مختلف جهان گرامی داشته میشود. هدف از نامگذاری این روز، تشویق مادران به تغذیه فرزندان خود از این موهبت الهی است. اهمیت تغذیه طبیعی نوزاد سبب شده است تا از سوی سازمان بهداشت جهانی و یونیسف همه ساله از ۱۰ تا ۱۶ مرداد به عنوان هفته جهانی و روز جهانی شیر مادر تعیین شود. ، شیر مادر به لحاظ دارا بودن ویتامین ها و پروتئین های قابل توجه فراوانش بهترین منبع تغذیه ای نوزاد است، کودکانی که منبع غذایی شان شیر مادر مادر است از هوش و قدرت بدنی بالاتری برخوردار میباشند.
پیروزی فیلیپ دوم پادشاه مقدونیه بر یونانیها
در ۱۶۸۵ سال پیش و در روز ۱۱ مرداد ۱۴۰۳ خورشیدی تاریخ یکی از سرنوشت سازترین روزهای خود را سپری کرد. فیلیپ دوم پادشاه مقدونیه اتحادیه دولت شهرهای یونانی را شکست داد و همه قلمرو آنان را به پادشاهی خود ضمیمه کرد. اهمیت این کار به این دلیل در تاریخ ماندگار شده است که فیلیپ دوم پدر اسکندر مقدونی کشورگشای مشهور است.
روز اخراج یهودیان از اسپانیا
۱۱ مرداد روز اخراجِ گروهی یهودیان از اسپانیا است. یهودیان که تا پیش از آن در سایه حاکمان مسلمان اسپانیا در آرامش روزگار می گذراندند، با سقوط مسلمانان از آنجا رانده شدند. این اتفاق در ۲ اوت ۱۴۹۲ میلادی رخ داد. ۵۳۱ سال پیش شاه و ملکه اسپانیا فرمان تبعید همه یهودیان اسپانیا را از قلمرو پادشاهی خود صادر کردند.
زادروزها
- ۱۲۳۹ – ادیبالممالک فراهانی، ادیب
- ۱۳۱۷ – داریوش آشوری، نویسنده
- ۱۳۱۷ – شیرین بیانی، مورخ
- ۱۳۲۵ – داوود شعبانی نصر، دوبلور
- ۱۳۵۰ – بهروز رهبریفر، فوتبالیست
- ۱۳۶۶ – پدرام شریفی، بازیگر
درگذشتها
- ۱۳۸۴ – حسن احمدی مقدس، قاضی دادگاه انقلاب تهران
- ۱۳۸۶ – مجید کاووسیفر، قاتل حسن احمدی مقدس
- ۱۳۹۹ – خسرو سینایی، کارگردان
- ۱۴۰۱ – احمد گلشیری، مترجم
- ۱۴۰۲ – حمید منوچهری، بازیگر