شکوه بازگشت فیلمی به کارگردانی سیروس مقدم و نویسندگی ناصر شاملو محصول سال ۱۳۷۱ است. در این فیلم سینمایی ستاره هایی همچون؛ جمشید مشایخی، افسانه بایگان، سیروس ابراهیم زاده و رسول توکلی ایفای نقش میکنند. این فیلم به تازگی از شبکه نمایش بعد از سالها پخش شده است.
در ادامه ای مطلب از دیبامگ خلاصه فیلم، اسامی بازیگران و عوامل فیلم را به همراه عکس های انها را قرار داده ایم. با ما همراه باشید.
خلاصه داستان فیلم شکوه بازگشت
با شنیدن خبر نابودی یک بیمارستان صحرایی، دکتر امیر راستین همسر باردارش لیلی را نزد پدر همسرش، قوام، میگذارد و به جبهه میرود. در غیاب شوهر، لیلی به کار نقاشی و نگارش کتاب مشغول است. در ضمن با سامان، که مدیر یک مؤسسه انتشاراتی است برای چاپ کتابش همکاری میکند.
خبر کشتهشدن دکتر راستین، لیلی را دگرگون میکند. از طرفی فتاحی و همسرش به علت ثروت زیاد قوام، خواستار ازدواج مرتضی، پسر از خارج برگشته شان، با لیلی هستند.
اما لیلی مرگ شوهر را باور ندارد و اصرار دارد که دکتر راستین همچنان زنده است. در همین زمان، سامان نیز به لیلی پیشنهاد ازدواج میدهد. اما درست هنگامی که لیلی تلویحاً تقاضای سامان را پذیرفته، خبر زنده بودن دکتر راستین میرسد. اعضای خانواده به همراه سامان به ایستگاه راهآهن میروند تا از دکتر راستین که حالا یک پایش را از دست دادهاست، استقبال کنند.
بازیگران فیلم ایرانی شکوه بازگشت سینمایی به کارگردانی سیروس مقدم در سال ۱۳۷۱ عبارتنداز:
“جمشید مشایخی در نقش قوام، افسانه بایگان در نقش لیلا، سیروس ابراهیم زاده، منوچهر حامدی، داریوش مودبیان، رسول توکلی در نقش دکتر امیر راستین، ابراهیم پورمنصوری، غزل حشمت، سید محسن خرمدره، مصطفی راد، رضا مرادیان، پری کربلایی، میترا چوپان، احمد عباسی، اسکندر رفیعی، حسین طباطبایی، حسین غیابی، نیلوفر ترابی” که از بازیگران این فیلم سینمایی می باشند.
عوامل تولید
فیلم سینمایی ایرانی شکوه بازگشت (۱۳۷۱)
کارگردان : سیروس مقدم
تهیه کننده : ابراهیم کاوه و علی ترابی
نویسنده : ناصر شاملو
موسیقی : پرهام پرواس
فیلمبردار : اصغر رفیعی جم
تدوین گر : روح الله امامی
تاریخهای انتشار ۱۳۷۱
بیوگرافی جمشید مشایخی
جمشید مشایخی در ۶ آذر ۱۳۱۳ در محله پارچین تهران متولد شد. او فرزند ارشد خانوادهای ۹ نفره بود. او اصالتاً اهل شهرستان تنکابن در استان مازندران بود.
مشایخی، در سال ۱۳۹۳ به عنوان سفیر سلامت چشم و بینایی و در سال ۱۳۹۴ به عنوان سفیر سلامت از سوی وزارت بهداشت و دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران معرفی و به وی تندیس سلامت اهدا شد.
وی برگزیدهٔ ششمین دورهٔ همایش چهرههای ماندگار و دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر بود. یکی از تماشاخانههای تئاتر خاوران تهران به نام اوست.
از مشایخی، در کنار داوود رشیدی، عزتالله انتظامی، محمدعلی کشاورز و علی نصیریان به سبب تأثیرشان در فیلمهای ایرانی به عنوان پنج بازیگر مرد ماندگار تاریخ تئاتر، سینما و تلویزیون ایران (پنج تن سینمای ایران) یاد شدهاست.
مشایخی از سال ۱۳۹۵ با بیماری گوارشی دست و پنجه نرم میکرد تا سرانجام پس از تحمل یک دوره این بیماری در ۱۳ فروردین ۱۳۹۸ در ۸۴ سالگی درگذشت.
جنازهٔ وی در ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ از مقابل تالار وحدت تشییع و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا دفن شد. در مراسم تشییع جنازهٔ او، هنرمندانی همچون علی نصیریان، ایرج راد و حمیدرضا نوربخش سخنرانی کردند.
بیوگرافی افسانه بایگان
افسانه بایگان در ۲۶ دی ۱۳۴۰ در تهران زاده شد. عموی پدرش فضلالله بایگان از پیشگامان تئاتر ایران و پدربزرگ پدرش میرزا جواد مؤتمنالممالک نماینده نخستین دوره مجلس شورای ملی بود. مادرش به بازیگری علاقمند بود. اما به دلیل پرورش در خانوادهای منضبط و سختگیر، موفق به کار در این زمینه نشد.
پدربزرگ مادری افسانه بایگان مستشار دیوان عالی کشور بود و جد اعلای مادرش، میرزا محمدرضا مؤتمنالسلطنه در دوره قاجار حاکم خراسان و نایب التولیه آستان قدس رضوی بود.
او بازیگری را با نقشی در فیلم کوتاه بوق (۱۳۵۱) آغاز و در ۱۵ سالگی رتبهٔ دوم مسابقه دختر شایستهٔ ایران در مجلهٔ زن روز را کسب کرد. فعالیت حرفهای بایگان با مجموعهٔ تلویزیونی سربداران (۱۳۶۲) آغاز شد و با گمشده (۱۳۶۵) کار سینمایی خود را آغاز کرد که پرفروشترین فیلم سال شد.
او در آن زمان یکی از پرکارترین بازیگران زن سینما و نخستین سوپراستار زن دههٔ ۱۳۶۰ شد. افسانه بایگان در فیلم پرمخاطب بگذار زندگی کنم (۱۳۶۵) ایفای نقش کرد. بایگان برای نقشآفرینی در دو فیلم با یک بلیت (۱۳۶۹)، خواهران غریب (۱۳۷۴) و کافه ستاره (۱۳۸۴) نامزد دریافت جایزهٔ بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم فجر شد. در عرصهٔ تلویزیون، او در پیامک از دیار باقی (۱۳۸۷) و وضعیت سفید (۱۳۹۰) حضور داشت.
بیوگرافی سیروس ابراهیم زاده
وی در سال ۱۳۱۶ در اردبیل متولد شد. پس از تحصیلات مقدماتی در ایران در رشته زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه تهران جهت تحصیل در رشته تئاتر عازم انگلستان گردید؛ و همزمان در رشته موسیقی دانشگاه بیرمنگام فارغالتحصیل گردید.
او فعالیتش را از سال ۱۳۴۶ در تلویزیون و رادیو شروع کرد. بازی در فیلم حسن کچل به کارگردانی علی حاتمی نخستین تجربه سینمایی اوست. از جمله فعالیتهای وی در تئاتر میتوان به نمایشهای «اتللو»، «جعفر خان از فرنگ برگشته»، «ملیحه» و … اشاره کرد.
در شهریور ۱۳۹۶ در مراسم نکوداشتهای نوزدهمین جشن سینمای ایران در تالار ایوان شمس، از سیروس ابراهیمزاده تجلیل شد.